no praktyka czyni mistrza
jak pierwszy raz zobaczylam 4,6metra chusty to schowalam ja do szafy placzac ze to byl najbardziej bezsensowny zakup
po dwoch dniach sprobowalam - forum jeszcze nie bylo wiec nie wkleilam fotek do oceny i porady (co polecam - czesto dziewczyny bd celnie doradza co mozna ulepszyc) i za ktoryms razem zaczelam czuc sie pewnie![]()
"za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"
Z moich doświadczeń, na tyle świeżych, że powinny być dla Ciebie przekonujące- kangur to jednak trudne wiązanie na początek. Też od tego zaczynaliśmy, bo Synio miał 4 tygodnie i polecano mi jako najlepsze dla Jego wieku. Ale mało wprawna chustonoszka plus nieprzyzwyczajony do chusty dzieciaczek to było wyzwanie, bynajmniej nie entuzjastycznie przyjmowane przez Pio.
Wkurzona raz spróbowałam zamotać kieszonkę. Od tej pory ani razu jeszcze nie wróciłam do kangura. O niebo prościej i bez konfliktów z Synem. Zresztą tu mi to Dziewczyny poradziły.
Polecam!
moja tez czasem placze jak ja wsadzam do chusty, wtedy zazwyczaj ja kolysze i cos spiewam pomaga a jak juz jest w chuscie i zamotam ja do konca to wtedy w momencie usypia.
polecam Ci spróbować kieszonki, kangurek to o wiele trudniejsze wiązanie na początek, ja sobie z kangurem totalnie nie radzę, przyznam szczerze![]()
aaaa, ja sobie przypomniałam Maciek jak był malutki nie lubił przywiązanych nóg - (jak w kangurku), choć niby większość dzieci to olewa, mojemu nawet przeszkadzało jak w elastyku naciągałam mu na nogi materiał, może twojemu tez to przeszkadza...
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
ja na etapie wtajemniczania wiązałam rożne wiązania, ale naprawdę komfortowo poczułam się po spotkaniu z innymi chustomamami które pokazały dokładnie co i jak (niby są instrukcje, ale doświadczone mamy zawsze pokażą lepiej, inaczej nieco , jakieś "triki"). polecam![]()
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny