Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: żółte plamy na tetrze i ubrankach po praniu - co się dzieje??

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Ilka, to może być jakiś trop - bo ten kaftanik, na którym zauważyłam plamy, to właśnie 'zahaftowany' został mlekiem w reakcji na antybiotyk... I mówisz, że nie dało się nijak usunąć tych plam?;(

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Anyczko - to pewnie jakieś lekarstwa
    Mój syn przyjmował będąc jedynie na piersi coś przeciwgorączkowego (panadol chyba, jakiś smakowy) i zarówno plama po rozlanym leku na ubranki i pieluszcze do buzi pozostała jak i na pieluszce po kupie
    Nie do usunięcia - nawet słońce nie dało rady jej wywabić

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Anyczko - prałam, moczyłam, na słońcu wisiały. Plamy zbladły, ale zostały niestety. Może mydło galasowe pomoże? wtedy nie miałam, więc nie zastosowałam, ale może...
    K. 2010 i A. 2012

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Mirabel, myślę, że to jednak nie po lekarstwach, bo plamy były dużo wcześniej. Dziś postanowiłam zafundować całej tetrze i temu kaftanikowi (a przy okazji paru ślinaikom po marchwi...) kurację wstrząsową - namaczanie w Vanishu, potem pranie w tymże, a jak mi starczy cierpliwości, to jeszcze w sodzie. Niedziela Palmowa, kurczę, ale mnie natchnęło... Dam znać, jakie efekty. Ostatnio uporczywe plamy po kupce zeszły mi właśni po sodzie.

Uprawnienia umieszczania postów