no i zdjęcie:
![]()
no i zdjęcie:
![]()
dziękuję za możliwośc przetestowania
MT bardzo starannie uszyty, zgrabny. Śliczny, delikatny wzór, choćbardziej podoba mi się Mały Książę). Materiał bardzo fajny, dobrze trzyma dzieckoW porównaniu do moich MT jest leciutki (moje nosidła są sztruksowe i mają grubsze wypełnienia), daje się łatwo złożyć i włożyć do torebki, może być zawsze pod ręką. Niestety przy moich kościstych biodrach dało się, że pas biodrowy ma cienką warstwę wypełnienia - po 45 minutach noszenia musiałam poprawić wiązanie. Pasy naramienne dla mnie też były za daleko wypełnione - węzeł nie był tak ściśnięty jak bym chciała. I co dziwne, dziewczyny chwaliły szerokie pasy, a mnie to z lekka przeszkadzało, podobnie jak w Bamberoo, po dłuższym chodzeniu zsuwały mi się trochę z ramion (oczywiście wystarczyło przesunąc pasy i było git).
Nie wypowiem się w kwestii kapturka, bo Wojtek nie usnął w MT, więc nie wiem, czy taki zagłówek jak jest, wystarczy.
Oceniam go podobnie jak Dagmara - gdyby to miał być mój jedyny MT - 4, jako nosidło do torebki, na szybko- 5+. Zdjęcie wieczorem
oto my w mia mia MT
![]()
Jula 18.12.2004, Wojtek 17.01.2008
Herbata z Malinami
Pewnie powtórzę część z tego co poprzedniczki...
Po pierwsze - MT prześliczny! Całkowicie "mój" kolor i typ wzoru - taki delikatny, lekki, śliczny. Materiał bardzo fajny na MT, taki dżins jakby, tylko oliwkowy. Pomysł z malowaniem wzoru super - zanim dostałam MT, zastanawiałam się, w jakim stanie będzie ta farba po testach, ale liczne prania nic nie zaszkodziły farbie. Bardzo starannie uszyty i pomalowany. Zajmuje mało miejsca po złożeniu.
Niestety, MT ma jak dla mnie 2 spore minusy - po pierwsze wypełnienie, po drugie brak kapturka. Co do kapturka, młodemu zdarza się zasnąć mi na plecach, więc dla mnie brak takowego, choćby dopinanego, to spory problem. Co do wypełnienia - uważam, że powinno być ze 2-3 razy grubsze. MT jest wypełniony, i w pasach, i pod nóżkami, i zagłówek, ale tak cieniutko, że różnica jest prawie niezauważalna - gdyby nie pikowania, niektórych wypełnień bym się nie domyśliła. Pasy naramienne wolę wypełnione grubiej, a na krótszej odległości - mnie też wypełnienie sięgało poza węzeł. Myślę, że takie wypełnienie nie zaszkodziłoby bardzo kompaktowości MT po złożeniu - porównywałam z moim MT od Myrry, z cienkiego sztruksu, wypełnionemu jak wyżej, i myrrowy po złożeniu był prawie tej samej wielkości. Myślę tez, że przy dobrym wypełnieniu pod nóżkami tak dalekie wypełnienie pasów nie jest konieczne.
Podsumowując - gdyby powstała wersja upgrade'owana, z lepszym wypełnieniem i z kapturkiem, to byłby to naprawdę fajny, oryginalny MT, wart zakupienia.
Dzięki za możliwość przetestowania.
MT ładnie uszyty ale dla mnie zbyt sztywny, nie mogłam dobrze dociągnąć pasów( ale to może przez to, że nie mam dużego doświadczenia z miętkami) , które się trudno zawiązuje. Osobiście nie chciałaby miętka w tym kolorze ale to kwestja gustu.
Jeszcze raz dzięki, że miętek doleciał i do mnie na te kilka dni![]()