Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: mia mia MT

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie mia mia MT

Nie testowałam dużo, bo
    1) korzonki doskwierają
    2) prywatny dzieć trochę mały na MT
    3) obiecany do wypożyczenia dzieć w stosownym wieku - zachorował

MT piękny (baobab), taki do wieszania w gablocie i oglądania między noszeniami Materiał dość sztywny, podejrzewam, że po 2-3 praniach i paru godzinach zmięknie - ale ta sztywność bardzo mi pasowała, jak dla mnie mogłaby zostać. Zagłówek jest miękki, niewypełniany, ale przy wszytej taśmie przy tymże zagłówku - braku usztywnienia nie odczułam. Profilowany pas biodrowy bardzo mi się spodobał przy większym wypożyczonym dzieciu. Przy moim prywatnym różnicy niestety nie odczułam, bo musiałam skrócić panel Za to oba dziecie po przywiązaniu trzymały się moich pleców jak przymurowane - materiał bardzo dobrze nosi, a pasy ładnie rozkładają ciężar (starsze dziecię waży 12 kg). Starszaka nosiła tez jego mama - to było jej pierwsze noszenie w czymkolwiek i bardzo jej się spodobało (mam cichutka nadzieję, że nam nowa chustonoszka przybędzie). Nie bolały jej ramiona ani plecy po 2-godzinnym spacerze nawet.
    Jedyną rzeczą, która mi nie pasuje, jest wypełnienie pasów - za daleko to wypełnienie jak dla mnie sięga, węzeł przez to trudniej się wiąże z grubszych pasów.

Podsumowując - nie dość, że piękny, to jeszcze porządnie i z głową uszyty. Po kosmetycznej zmianie w wypełnieniu pasów chciałabym taki mieć jako kolorystyczną alternatywę dla mojego cudnego orka

Na spacerze testowym baterie padły w aparacie Jutro przywiążę Lenę i chociaż w domu pstryknę fotkę, bo by mi chyba serce pękło, jakbym żadnej pamiątki po tej śliczności nie miała...

Domyślnie mia mia mei tai

Dziękuję, za pierwszą recenzję MT mia mia, co do pasów; domyślam się, że chodzi o naramienne wypełnienie dość długie, zrobione, by pod nóżkami pasy się nie wżynały, lecz, przy szczupłej osobie, która go nosi może sięgać aż do wiązania. Przy kolejnych pomyślę o nieco krótszych wypełnieniach, ponieważ wnioskuje, że o to chodziło pierwszej mamie testującej.
    dziękuję
    pozdrawiam
    asia

Guest

Domyślnie

asiu, a gdzie jest twoja strona www? umieść ja w podpisie, będzie łatwiej znaleźć twoje mt. a tak musze się przeszukiwac przez forum w poszukiwaniu linków do twojej galerii.
    dzięki

Domyślnie

strona www. jest jeszcze w trakcie budowy. Powinna niedługo się pojawić. Póki co pokazuje jeszcze raz fotki
    : )
    pozdrawiam

POPAREA

MAŁY KSIĄŻE

BAOBAB

REDRED

MRBROWN

BLACKBERRY

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

cudeńka

Chustomanka Awatar monjan
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie Re: mia mia MT

sliczne!strasznie mnie kręcą takie esy-floresy
    Braciszki Stefan 12.01.2007 . Henryk 22.07.2011

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

MT śliczny. Dla mnie jego plus jest jego minusem w zależności od potrzeby i punktu widzenia Plus bo pasy są bardzo delikatnie wypełnione i dzięki temu ten miętek ma pewną właściwość poucha - mieści się w torebce! Jednak jest to z drugiej strony jego minusem przy najmniej dla mnie gdyż póki co koścista jestem i wpijają mi się pasy w ramiona na krótki wypad - jak np do lekarza czy sklepu - super, ale na dłuższy spacer dla mnie odpada. Mężowi nic się nie wpija.Co do wypełnienia za długiego - mnie to w wiązaniu nie przeszkadzało - chociaż lepiej skrócić wypełnienie. Ogólnie jest naprawdę fajny. Jeśli miał by być to mój jedyny mt to daje 4-, ale jeśli drugi taki co wszędzie można zabrać to daje 5+
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Miejscowość
    Warszawa Bielany

Załączam zdjęcia z jeszcze zdrowym dzieciem.

Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustofanka
    Miejscowość
    Wars Sawa

sliczny
    maly ksiaze zupelnie jak dla mnie
    Ignacy 16.12.2006 Lula 13.11.2007

Dzięki dziewczyny za opinię. Jest dla mnie cenna, ponieważ w oparciu o nie spróbuję skorygować nieco mt.
    Mam nadzieje, że mt nie zaginął i niedługo będzie kolejny wpis z opinią .
    pozdrawiam
    asia

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Po pierwsze MT jest prześliczny, bardzo spodobał mi się materiał, z którego jest uszyty, no i malunek
    Zaokrąglony na dole panel - rewelacja!!!
    Wypełnienie pasów ramiennych jest super, bo dzięki niemu świetnie zakłada się pasy - nic się nie zwija ani nie wpija, niestety jak dla mnie zbyt daleko sięga, ale o tym już dziewczyny pisały.
    Zagłówek, ja osobiście wolałabym sztywniejszy, taki który podtrzyma główkę śpiącego na plecach malucha, ten jest śliczny, ale miękki i przy zakładaniu MT na plecy zwijał mi się
    Ogólnie jak dla mnie bomba (z malutkimi zastrzeżeniami)
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

już się nie mogę doczekać...

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

wykonanie - super
    material - dla tych ktorzy lubia nieco sliskie powierzchnie - super
    malunek - bardzo ladny, chociaz wolalabym bez
    pasy w sam raz dla mojego meza.
    panel ciut za maly na 2 latka
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

jakie piekne sa twoje mei taje, asiuwid!!!
    cudowne...
    takie delikatne, dostojne, piekne

matka czworga
    i psa

Chustonówka
    Miejscowość
    Poznań

Ja w sumie też wolę bez malunku (mam gładkiego mei-taia od Asi), ale po to są dwie strony, żeby można było wybrać Wszystko zależy od ubioru i nastroju. Ja przeważnie wolę się otoczeniu przesadnie nie narzucać, dlatego mei-taie wolę gładkie. Za to chusty kolorowe one same w sobie się narzucają...
    Kalina ur. 2.12.2007

Miejscowość
    Warszawa Bielany

A mnie się podobają są bardzo delikatne... No i tak jak pisze lilalaj - są 2 strony...
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustonówka
    Miejscowość
    Poznań

Tak, są bardzo delikatne, a przy prostym ubiorze taki delikatny ornament może być dopełnieniem stroju, bo ja mei-taia traktuję jako element swojego ubioru. Dlatego jakoś nie mogłabym nosić takiego z motywami bajkowymi, nawet jeśli mnie zachwycają (bo niektóre naprawdę mnie zachwycają). Dla mnie ten mei-tai to naprawdę to, czego szukałam. Mam co prawda gładkiego, ale takie wzorki z jednej strony też byłyby fajne dla odmiany.
    Kalina ur. 2.12.2007

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Testowanie zakończone, moja krótka recenzja:
    - bardzo fajny, taki "luzacki" MT (luzacki dzięki materiałowi, z którego jest uszyty, taki młodzieżowy, trochę dżinsowy, bardzo mi się ten materiał spodobał)
    - kolor jak najbardziej mój, rysunek ptaszków ok, ale nie zachwycił mnie jakoś specjalnie
    - wykonanie bardzo staranne, MT wydał mi się bardzo solidny
    - bardzo spodobał mi się patent z różnym ścięciem pasów - naramienne skośnie, biodrowy na prosto (lub odwrotnie ), bardzo mi to ułatwiało rozwiązywanie, wiedziałam, co rozwiązuję. dodatkowo subtelnie ukryty ptaszek na jednym końcu pasa to też bardzo fajny akcent
    - panel ma fajny kształt, świetnie otulał moje dziecko, długość wypełnienia pasów w ogóle mi nie przeszkadzała w wiązaniu, jednak wypełnienie pasów za cienkie jak dla mnie, zastanawiałam się nawet, czy one w ogóle są wypełnione
    - brakowało mi kapturka
    - nosiło się wygodnie, jednak nie nosiłam długo i nie mogę się wypowiedzieć co do wygody na dłuższe wypady.

Bardzo dziękuję za możliwość testowania, MT bardzo mi się spodobał, szczególnie staranność wykonania i fajny materiał - bardzo w moim stylu

Chusteryczka Awatar april
    Miejscowość
    Im lepszy koń, tym na niego wiecej nakladają.

Test zakończony. MT mnie zachwycił. Materiał fajny, krój super, otula świetnie. Nosi cudnie, moje plecy nic a nic nie odczuły 10 kilogramowej Mani z przodu. Ptaszki słodkie. Ja daję 5. Jutro MT leci dalej, a ja dzięuje za mozliwość potestowania.

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Dziękuję za możliwość potestowania
    Moje wrażenia:
    - Jest bardzo ładny. Fajne wrażenie robi ten dżins z namalowanymi ptakami. Może świetnym dodatkiem do stroju.
    - Pasy szerokie (to +) i niewypełnione (to w te mrozy -, chociaż latem na pewno takie są lepsze).
    - Panel ma ładny kształt. Tylko ze jest za mały na młodą + jej zimowe ubranie (sama młoda w domu mieści się bez problemu ).
    - Przydałby się jakiś kapturek albo zagłówek wyższy (chociaż taki kształt panela mi się podoba i nie wiem czy wyższy zagłówek by go nie zepsuł)

Generalnie MT zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Chociaż lepiej nadaje się dla mniejszych dzieci albo ma cieplejsze dni .

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Uprawnienia umieszczania postów