Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Co przecieka najmniej?

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar rafandynka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

ja zrobiłam się leniwa i piorę storcheny w pralce. Nie lanolinuję od jakiegoś czasu i nic nie przecieka. Hania ząbkuje i ma 10,5 kg. Obstawiam za duże pieluszki.

Chustonoszka

Domyślnie

moje wełniane szorty nigdy nie przeciekły, chociaż formowanki można było wyciskać. ale lanolina idzie w ruch po każdym praniu.

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Jak przecieka - bywa róznie, czasem wkładka mokra, a czasem bokiem się wylewa lub podcieka na rajstopki.
    Weronika waży 7 kg, więc to już nie jest noworodek.
    Kieszonki - tu macie pewnie rację, że ona ma chude nóżki i one jej może dobrze nie otulają. Nawet Wonderoos (V2) bokiem przecieka, ale tu pewnie pkt - za duża pielucha. Dałam sobie zasadniczo spokój z tymi kieszonkami.Poza Apple Cheeksami, które są ciasne.
    IB - one sa rozmiarowe, ale na tych sztywnych wkładkach to i tak odstaje. I szybko wycieka.
    Formowanek mam kilka rozmiarowych. I np bumgenius + flip nie przecieka.
    Ostatnio kupiłam Close Parents stary z bambusem i jest super. Nie przecieka, jest dobrze dopasowany, miękki. Chyba ich dokupię, bo nie mam siły na eksperymenty.
    Ostatnio miałam już kupić jednorazowe, ale pomyślałam, ze się rozleniwię i już mi się nie będzie chciało wracać do wielo. Generalnie ostatnio uważniej dopieram pieluchy, plus zaczerwieniona pupa - częste zmiany, plus zapas czystych rajstopek w szufladzie pieluchowej i jest lepiej.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

u mnie tez nigdy nie było przecieku w welnie Baby BeeHinds,ale w gaciach handmade juz tak
    a kieszonek tylko ta mi nie przeciekła nigdy,to jest AIO ale ja wkład wyprułam i mam kieszen
    http://www.kissaluvs.com/marvels_aio.php
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustofanka Awatar szalotka
    Miejscowość
    50°00'45″N 20°59'19″E

Domyślnie

W przypadku mojego synka i wełniany otulacz BBH i gacie handmade nie przeciekają, gdy są dobrze zalanolinowane. Bardzo często funduję im więc kurację lanolinową i jest dobrze. Na dzień wolę gatki, na noc BBH (bo po całym dniu w BBH mały ma poobcierane uda po wewnętrznej stronie).
    Kieszonki przestały nam przeciekać, gdy synkowi wreszcie odpowiednio przytyły nóżki. Wcześniej nie mogłam sobie dać rady z ciągłymi wręcz przeciekami.

Domyślnie

Sama miałam zakładać taki temat Moja ma prawie 8 msc, waży grubo ponad 9kg, a nogi ma jak ludek Michelina, więc to nie o rozmiar chodzi. Ząbki tez nie, bo wyszły 3 i na razie spokój. Kieszonki przeciekają mi wszystkie, jak leci. Najlepiej sprawdza sie TB flexi + Flip, ale też tylko na dzień. O nocach mogę zapomnieć- przecieka wszystko, łącznie z wełniakiem BBH. Póki co, dałam trochę za wygraną i na noce używamy jednorazówek, na dłuższe wyjazdy też. Co do wkładów, to najlepsze, moim zdaniem, są wkłady od Flipa. Najgorsze są od BG- sztywne i niezbyt chłonne. Wszędzie zachwalane wkłady od Issy Bear poza fajnym krojem(poszerzane na końcach) nie odznaczają się niczym szczególnym.
    Pieluchy nie są zatłuszczone, mamy dodatki, stripping regularnie.....nie wiem "o co kaman"?

Chustofanka Awatar procella
    Miejscowość
    Kluczbork

Domyślnie

wszystkie kieszonki nam przeciekają firmowe i nie firmowe, flip nigdy- raz tatus założył na noc tetre jak byłam w pracy i dała radę całą noc , wełna czasem wilgotna po nocy, BBH Aio rozmiarowa tez ok

a Krzys z tych dzieci o duuuużych udkach
    Krzyś 24.08.10

Uprawnienia umieszczania postów