Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: Same mądrości niedouczonego pismaka - "Kropka tv"

Chustofanka
    Miejscowość
    Skierniewice

Domyślnie Same mądrości niedouczonego pismaka - "Kropka tv"

Nie wiem gdzie to zamieścić.Wczoraj przegladałam gazetkę z programem tv - taką z Biedronki - "Kropka tv" czy jakos tak.
    I trafiłam na "mądry artykuł" nt. noszenia. Teraz była taka, ze najfajniejsze są nosidła sztywne - bo dziecko przodem nosić można, a już w ogóle nosidła ze stelażem najlepsze na dłuzsze wyprawy. Wspomniano też o nosidełkach miękkich, jako alternatywie dla chust modnych wśród amerykańskich gwiazd , ale wg autora nadają sie tylko na krótkie wyjścia.
    Mama Marty (12.03.2005) i Ewy (21.01.2010)

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

-?
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustofanka Awatar nadia.r
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Niestety, ale przez jeszcze bardzo długo, takie teksty będą się pojawiały;/Świadomość dotycząca noszenia dzieci wśród wielu ludzi jest niewielka. Pocieszające jest to, że temat dotyczący noszenia (i wiele innych), co raz częściej występuje w telewizji, co by ludzie mogli zobaczyć, a następnie zweryfikować to w praktyce

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

no to dziewczyny, możemy być dumne, że dzielimy trend z amerykańskimi gwiazdami

Chustofanka Awatar margolia
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

dumne i szczęśliwe

uważam się za oświeconą szczęściarę że na czas dowiedziałam sie o chustach i innych "zdrowych" nosidłach...

a reszty nieoświeconej jest mi żal...ale z wiatrakami walczyć nie chce mi się

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margolia Zobacz posta
    dumne i szczęśliwe

uważam się za oświeconą szczęściarę że na czas dowiedziałam sie o chustach i innych "zdrowych" nosidłach...

a reszty nieoświeconej jest mi żal...ale z wiatrakami walczyć nie chce mi się
    A więc co robisz, żeby wiatraki oświecić? Nic. Zanim trafiłam tutaj, też byłam "nieoświeconą resztą". Ludzie po prostu nie wiedzą, nie znają innych rozwiązań: chust, miękkich nosideł, itp.
    Kto chce nosić, będzie nosił i znajdzie informacje, ale autor artykułu istotnie się nie popisał w naszych oczach
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustonówka
    Miejscowość
    Stalowa Wola

Domyślnie

Wkurzające jest to, że przez takich "dziennikarzy" znajdzie się grupa ludzi, którzy właśnie na nas będą patrzeć jak na ufo. Mam tylko nadzieję, że nikt w wisiadle nie zacznie nosić przeczytawszy tę gazetkę.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

na mój gust to tylko najdroższe wisiadeł z pasem biodrowym "nadają" się na dłuższe wyjścia. nadają w sensie - nie odpadną ramiona i kręgosłup noszącego. bo z punktu widzenia dziecka to żadne się nie nadają.
    nosiłam Damiana w wisiadle i mimo pasa biodrowego i całkiem nieźle wypełnionych pasów ramiennych dłużnej niż godzinę się nie dało po prostu, a przodem do świata to juz w ogóle krótko bo ciężar rozkładał się tak beznadziejnie ze ramiona wysiadały po kilkunastu min.
    taki autor artukułu powinien sam ponosić we wszystkim o czym pisze i dopiero wtedy się wypowiadać
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

A to dlatego tak się na mnie patrzą jak w chuście noszę.... Myślą że ja ameryańska gwiazda jakaś
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chusteryczka

Domyślnie

ja w wisiadle wyszłam z Kamilą raz, - z psem na spacer, spacer skończył się na pierwszym trawniku i szybciutko do domu wracałam bo mi dziecko dziwnie latało w tym nosidle (a ze 4 miechy już miała) i niewygodnie mi bylo bardzo, później jak m. wyjechał na 2 dni a mi się nie chciało wózka targać na szybki spacer z psem to brałam ją na ręce i do naszych niecywilizowanych krzaków dochodziłam
    a później poznałam chusty... i nawet wyprawa z psem nad Wisłę stała się możliwa

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

W kwestiach oświecania - to nie jest łatwe. Rozmawiałam niedawno przez telefon z żoną kuzyna, pierwszy raz od powrotu z zagranicy (i od kiedy urodzily nam się dzieci). Gadka szmatka, no i wspomniałam ze dużo używam chust, ona na to że myślała o tym ale doszła do wniosku że "coś z nimi nie tak musi być" skoro "tylko w internecie można je kupić". Tzn "nieprofesjonalne są". Więc się zdecydowali na nosidło - wisiadło. Coś tam spróbowałam naprostowywać, ale widać było że ma swoje zdanie, zresztą przez telefon ciężko, i dałam sobie spokój (zresztą przy okazji wyszły jeszcze inne kwiatki, a to że mleko ma chyba za chude, coś tam jeszcze... no i zawał prawie jak usłyszała że dziecku papek nie dawałam tylko kawałki jedzenia od 7. miesiąca ) Poczułam się jak z innej bajki trochę - no bo tak jest w sumie i zeszłyśmy na bardziej neutralne tematy
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

normalnie z rana poczułam się celebrytką
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

czego oczekiwać od laików
    mnie ręce opadły jak znajomym zrobiłam pokaz chustowy, opowiadałam też o nosidłach i co? jakiś czas później widzę zdjęcie dumenego taty w wisiadle, dziecko przodem do świata...

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankamk Zobacz posta
    czego oczekiwać od laików
    mnie ręce opadły jak znajomym zrobiłam pokaz chustowy, opowiadałam też o nosidłach i co? jakiś czas później widzę zdjęcie dumenego taty w wisiadle, dziecko przodem do świata...

u nas sytuacja była identyczna ale wystarczyło podesłac kilka artukułów jak to się w ten sposób bardzo dogadza dziecku i jakie przyjemności sobie fundują nawzajem....ppodziałało, rodzinka nawrócona
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

bosh co za leb normalnie nie wiem co myslec o takich ludziach nie znaja sia a wypowiadaja. oby tylko ludzie nie zaczeli nosic w w isiadlach eh ja zaluje, ze wczesniej chustynie poznalam. a tak poza tym to juz nie dziwie sie, ze ludzie patrza takim wzrokiem skoro biore przeciez przyklad z celebrytow moze ktos o autograf mnie poprosi

ChustoTata Awatar allad
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Kilka dni temu spotkałem koleżankę, która urodziła synka niecały miesiąc temu i przyszła do pracy, niosąc go w wisiadle i to przodem do świata!!! Już wcześniej jej opowiadałem o chustach itd., więc pytam czemu jednak nosidło. A ona na to że dwóch pediatrów powiedziało że nigdy chusty, tylko i wyłącznie ATESTOWANE nosidła. Normalnie zabić, to za mało. I do takich "świetnych" lekarzy mam potem z dzieckiem iść?
    Andrzej tata Julki (17.03.2008) i Alicji (20.04.2011)

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allad Zobacz posta
    Kilka dni temu spotkałem koleżankę, która urodziła synka niecały miesiąc temu i przyszła do pracy, niosąc go w wisiadle i to przodem do świata!!! Już wcześniej jej opowiadałem o chustach itd., więc pytam czemu jednak nosidło. A ona na to że dwóch pediatrów powiedziało że nigdy chusty, tylko i wyłącznie ATESTOWANE nosidła. Normalnie zabić, to za mało. I do takich "świetnych" lekarzy mam potem z dzieckiem iść?

bez komenta
    to chyba tez nie wiedza lekarzy masakra

Chustofanka Awatar emelbe
    Miejscowość
    Słupsk

Domyślnie

allad, to są tacy sami "światli" lekarze pediatrzy, którzy przy kłopotach alergicznych niemowlaka albo jego małym przyroście (według warszawskich siatek centylowych) wmawiają mamom, że mleko modyfikowane jest w tym momencie najlepsze lub też uważają, że długie karmienie piersią jest szkodliwe.

Co do tego artykułu - w końcu to gazetka z "Biedronki" Według Prezesa J.K. celebryci w takich sklepach nie kupują

A co do wisiadeł, to wczoraj widziałam takiego noszącego dumnego tatę na osiedlu. Co prawda dziecko było włożone tyłem do świata, ale tak odgięte do tyłu (mimo sztywnego panela w placach), że mi się słabo zrobiło.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    wolne chusty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allad Zobacz posta
    właśnie miałam napisać podobny komentarz, wiedza "potoczna" wśród ludzi, których spotykam jest taka, że nosić należy w usztywnianych nosidłach, przodem do świata, bo cośtam nie pamiętam co, i ludzie dowiadują się tego od pediatrów i ortopedów

Uprawnienia umieszczania postów