Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Pytanie z serii głupich :)

Domyślnie Pytanie z serii głupich :)

Dziewczyny,
    Mam naprawdę głupie pytanie...ale mnie nurtuje Mam otulacze Flipp - sztuk 2. Kocham je miłością pierwszą, naprawdę -
    Czy używacie tego samego flippa drugiego dnia? Ja używam 2-3 razy, po siku przecieram gorącą ściereczką (kupek dzięki EC nie mamy , na razie). I pod koniec dnia do prania. Jakoś mam opory, żeby go włożyć jeszcze raz następnego dnia. Może niepotrzebnie
    Nie śmiejcie się, ale dużo się od Was nauczyłam, a kto nie pyta, żałuje
    Lubię być z Wami

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Ja wrzucałam wieczorem do prania, ale jeśli otulacz nie mial kontaktu z siuśkami, to imo nie jest to konieczne.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

prałam ręcznie wieczorem a na rano były suche. Jednak zawsze wilgotniały po siknięciu, więc wolałam Flipa przeprać po całym dniu

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

wieczorna przepierka,wysuszenie ręcznikiem i rano suchutkie,dla mnie nie tylko ważne było,żeby był czysty ale i likwidacja zapaszku.no i wydaje mi się,że jednak w każdej konfiguracji otulacz ma kontakt z moczem
    Ostatnio edytowane przez Mag ; 11-04-2011 o 11:30

Domyślnie

Znaczy się, dobrze robię Już myślałam, że jakaś może przewrażliwiona jestem. Gdzieś czytałam, że otulacz pierze się raz na 2-3 dni, jak jest nieświeży
    Kontakt na pewno z moczem ma, ale zapaszku na razie nie. Siku Lenki na mleku mamy na razie nie ma zapachu, śmierdziało w pampersach, w wielo- nic nie czuję
    Lubię być z Wami

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alkestis Zobacz posta
    Znaczy się, dobrze robię Już myślałam, że jakaś może przewrażliwiona jestem. Gdzieś czytałam, że otulacz pierze się raz na 2-3 dni, jak jest nieświeży
    co 2-3 dni to w pralce razem z resztą pieluch,natomiast ja jeśli używam otulaczy to zawsze codziennie wieczorem robię szybką przepierkę,jeśli brakuje mi kieszonki w sytuacji awaryjnej to też płuczę jakąś bezkupową naturalnie i przepieram porządnie w gorącej wodzie,ale co do kieszonek to jakoś uznaję tylko jednorazowe wspomaganie się daną kieszonką w ten sposób

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja piorę raz na kilka dni z resztą pieluch, ale za to przy każdej zmianie pieluchy zakładam suchy otulacz. Tzn zdjęty odwieszam, bo zawsze jednak jakaś tam wilgoć jest i zakładam inny. Czyli i tak wychodzi, ze jeden otulacz uzywam ze 3-4 razy. Chyba, ze jest jakoś mega obsikany, wtedy od razu wrzucam do prania. W ręku raczej nie chce mi się prać, ale ja mam sporo otulaczy, więc zawsze jakiś czysty jest w zanadrzu.

Domyślnie

ja piore po jednym dniu stosowania(3, 4 zalozenia), i to zawsze z praniem reszty pieluch, choc teraz bede przepierac recznie wieczorem i pozniej prac na wieczor z pieluszkami. Nie bede musiala tyle czekac na otulacz. Slusznie.

Chustonoszka Awatar mymmeli
    Miejscowość
    Warszawa - Śródmieście

Domyślnie

Ja też piorę po 3-4 zmianach, chyba że zabrudzi się kupą. Wieczorne przepierki są dobrym pomysłem. Pytanie tylko, czy orientujecie się jak to jest ze zużyciem wody? Jedna z moich motywacji do używania wielo to była ekologia, a podejrzewam, ze takie ręczne przepranie może sporo więcej wody zużywać niż dołożenie otulacza do prania.

Mam podobne wątpliwości z tetrą, którą używam jako pokrowiec na przewijak. Do pieluch używam papierków jednorazowych, więc nie zostaje na nich nic (ponoć do mlecznych kup nie ma sensu, jednak moim zdaniem są przydatne i pomagają na moją brzydliwość ). Ale Mała traktuje przewijak jak toaletę i spłukuję z tej tetry kupę. Ale może sensowniej by było nastawić pralkę na jeszcze dodatkowe płukanie...

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

ja zawsze prałam
    sama nie nie chodzę w tych samych majtkach 2 dni, to niby dlaczego mam to serwować dziecku

Uprawnienia umieszczania postów