od kiedy w kółkowej ale nie w pozycji kołyski tylko pionowo???
od kiedy w kółkowej ale nie w pozycji kołyski tylko pionowo???
Żona Damiana. Matka Róży
(28.10.2009), Anieli
(1.03.2011) i Łucji
13.06.2013
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
nikt mi nie powie od jakiego momenytu mozna maluszka wsadzic do kółkowej?
Żona Damiana. Matka Róży
(28.10.2009), Anieli
(1.03.2011) i Łucji
13.06.2013
Chyba głowę musi trzymać. Ja Nelę nosiłam jak miała chyba 4-5 miesięcy. ale mogę się mylić...
Teoretycznie od początku w pozycji podobnej jak w kangurku. Ale wymaga to dokładnego dociągnięcia, poddatnej chusty i trochę wprawy. Górny brzeg chusty musi podtrzymywać główkę mniej więcej do wysokości uszu. Trzeba jednak pilnować ręką by chusta nie wysunęła się spod malutkiej pupy i nóżki nie rozjechały się za szeroko.
Basia mama 5 małych Trolli![]()
Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
aha bo ja późno kółkową miałam -Róża już siedziała
Żona Damiana. Matka Róży
(28.10.2009), Anieli
(1.03.2011) i Łucji
13.06.2013
ja wsadziłam do kolkowej 5mieiseczne dziecko i mysle ze im mniejsze to tym trudniej o dobra pozycje
ja zaczelam nosic w kolkowej jak juz dobrze trzymala glowke w 5 m-cu gdzies
Doradca Noszenia ClauWi®
jak główkę trzyma
ja próbowałam, jak młody miał z 3-4 miesiące, nie spasowało mi, wolę wiązankę, ale kusi mnie, żeby znów spróbować, hm.
W kółkowej można od urodzenia (sama noszę Młodego póki co w kółkowej, bo na kangurka jest za drobniutki). Trzeba tylko odwrócić krawędzie. No i z doświadczenia własnego - lepsza cieńsza chusta, bo wtedy łatwiej o prawidłową pozycję.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi® - konsultacje, warsztaty, pogadanki www.pasiata.pl
Tosia 20.10.2008, Wojcieszek 30.03.2011
Aga, mama Tymka (20.04.2006) i Zoi (28.11.2007)
Moje Vombati - chusty kółkowe www.vombati.eu i nie tylko...
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi® - konsultacje, warsztaty, pogadanki www.pasiata.pl
Tosia 20.10.2008, Wojcieszek 30.03.2011
A ja akurat w kółkową nie jestem w stanie synka włożyć. Ma 3 tygodnie i wiązaną toleruje, a w kółkowej strasznie ryczy. Myślałam ją sprzedać, ale chyba poczekam jak już podrośnie![]()
Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11