Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: a dzieciaki zazdroszczą ;)

Chustonoszka
    Miejscowość
    KrakĂłw

Domyślnie a dzieciaki zazdroszczą ;)

jak lans to lans, rano w wiązance, w południe w kółku a wieczorem w pouchu, paraduje tak po naszym osiedlu z amstafka i bulterierkiem i mym cudnym dzieciem i drugim nie mniej udanym, mamy jak patrzyły na mnie z pode łba tak patrzą nadal ( hmmm a może to nie te szmaty tylko te dwa agresory ) ale coś się zmieniło,
    już kilka dni pod rząd spotykam mamę z dzieckeim, dziewczynka ok 3 lat, zawsze w spacerówce, z wielkim zainteresowaniem patrzyła się na Zu w szmatach i wyobraźcie sobie dziś usłyszałam " mamo ja też tak bym chciała" jaj ależ mi się gilaszczo miło zrobiło, dzieć wie o co cho
    no i inne dzieci w szczególności dziewczynki tak 7-9 letnie podchodzą do nas dotykają mych kolorowych szmatek , pytaja sie co to takiego, - fajnie,
    eeeh w młodzieży nadzieja

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

my robimy furrorę w szkole Kuby dzieci podchodzą i zaglądają do chusty, jedna dziewczynka zapytała swoją mamę, dlaczego ona tak jej braciszka nie nosi
    dzieci są zdecydowanie bardziej otwarte ale zadają też mnóstwo pytań
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustomanka Awatar yerba

Domyślnie

Fajne

Jak szliśmy sobie latem po molo w Juracie z Kubą u niemęża w Ergo, to jedno dziecko (ok 3 lata) strasznie zaczęło się domagać od swoich rodziców, by "tata tez je wziął do plecaka jak Pan dzidzię".
    przychówek: Pierwszy (czerwiec 2007) i Druga (maj 2010)

http://www.pomoz-amelce.pl

Chusteryczka Awatar Zelda
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

super
    jak bylismy na wakacjach, tez zaczepila nas dziewczynka z pytaniami i tez mowila, ze jej mama takiego nie ma... i jak sprytnie zauwazyla - nie trzeba dziecka trzymac - ma sie wolne rece - bo jest przywiazane
    Kubuś (7.7.2005) i Ninusia (13.7.2007)
    Nubik - nosidła ergonomiczne, MT
    moj blog

POŁOŻNA))))) i DOULA - wsparcie dla przyszłych rodziców
    MASAŻ SHANTALA oraz Doradca Laktacyjny CNoL - Lublin i okolice, zapraszam
    DORADZTWO CHUSTOWE - Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule®
    gosia_nubik

Domyślnie

Dzieci są bardziej bezpośrednie.
    Miłość tworząca się w stałej relacji okazuje się nieodzownym składnikiem rozwoju. Erna Furman
    Spotkania "Noszenie Dziecka" woj pomorskie

Chustomanka Awatar ko-zo
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Dziś jechałam tramwajem z małą w chuście. Obok siedziały dwie nastolatki i jedna mówi - MNIE MAMA TEŻ TAK NOSIŁA! Ciekawe, nie?
    Szkoda, że nie miałam więcej odwagi, żeby dopytać o szczegóły....
    Szymon 30.06.2006
    Danusia 20.08.2007
    Aniołek [*]
    Franek 28.02.2010
    Jadwisia 14.09.2012

http://www.bachroczek.pl/

Chustonoszka
    Miejscowość
    Krakow, Poznan, Londyn

Domyślnie

a Ty byś, Kochana, nie zazdrościła? dzieci wiedzą, co dla nich dobre, a mamy pewnie intuicyjnie też i dlatego tak spode łba patrzą, bo może im nie do końca najlepiej ze swoim brakiem otwartości na rzeczy, które dla ich własnego dziecka byłyby dobre, tylko im czasem brakuje odwagi, aby spróbować?

a Ty tę odwagę masz i Ci zazdroszczą też bym zazdrościła, gdybym sama nie nosiła

do mnie też dzieciaczki osiedlowe podbiegają, a ostatnio nawet coraz więcej pań w starszym wieku oswajam, bo jak się pojawiłam na Dąbiu prawie miesiąc temu to ciężko było chyba jestem w tej okolicy pierwszą szmaciarą
    Krzys 19 maja 2008 - moje najwieksze szczescie
    http://www.chusty24.pl
    Rockin' Baby Slings, Hotslings, Oopa Baby, Zolowear, Didymos, Ellaroo, Maya Wrap, Kozy Carrier, Babylonia, Moby, Patapum, Storchenwiege, BabyLegs

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja chodzę po dziecię do przedszkola z małą w MT, dzieci zachwycają się, paniom tez bardzo się podoba. Wolę tak, niż w wózku, bo jak mała w wózku to mi dzieciaki ją łapią, dotykają i najczęściej budzą. A tak nie sięgają
    Mam siedem córek, noszę najmłodszą, Zosię (27.12.2007).

Chustonoszka Awatar chaali
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

trudno nie zazdrościć, ja sama im zazdroszczę
    Tymonek Jeremi-08.04.2008 aniołek Konstancji 3.11.2011[*] Ignaś Kosma-13.08.2013
    CUDA BOŻE

moje rękodzieło:
    https://www.facebook.com/pages/Koral...2779454?ref=hl

Chustofanka Awatar kappala
    Miejscowość
    Warszawa- UrsynĂłw

Domyślnie

oj to prawda, nie raz inne dziecko widząc Gaikę dumnie patrzącą z kieszonki pchało się natychmiast na rączki do rodzica..

A dziś jadąc na basen, spotkałyśmy w metrze panią, która mnie zapytała, czy ludzie bardzo się czepiają jeszcze, bo widziała że już więcej mam tak nosi dzieci, a ona nosiła w chuście dziecko swoje 10 lat temu, kiedy to wcale nie było rozpowszechnione i co najmniej 5 uwag dziennie dostawała od obcych

Chustoholiczka

Domyślnie

I ja zazdroszcze. Szkda,ze mnie nie nosiła mama

Rzeczywiście,nastolatki piszcza na widok dziecia w chuście,nawet chłopaki. Jak po Poznanaiu z sioistra i jej synkiem zachustowanym chodziłysmy, to po prostu nastolatki szalały.
    Wiecie, to było takie przyjemne, optymistyczne i pozytywne..........

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Kiedyś stałam na przejściu a obok mnie mama z ok.3 letnią córeczką, która stwierdziła że "też chce do szalika jak dzidzia" i nawet całkiem niezłą scenę na ten temat urządziła, aż mi głupio było

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustonoszka
    Miejscowość
    KrakĂłw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen

"też chce do szalika jak dzidzia":
    nooooo dobre, dobre szalik też może być

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

jak któregoś dnia moja młoda marudziła łokrutnie i nie chciało mi się z nią negocjować kwestii popołudniowego wyjścia z psem (na ogół wychodzi bardzo chętnie i samobieżnie), wrzuciłam ją do podaegi, na plecy. Młodzież męska okoliczna (oceniam na jakieś 15-18 lat), zgromadzona na dymka i browarek na pobliskim zapuszczonym boisku najpierw zrobiła klasyczne "hyyyy" na wdechu, a potem nieśmiało próbowała komentować, ale na nic bardziej oryginalnego, niż "patrz, dziecko w worku, jak w Afryce!" się nie zdobyli, tak ich zatkało

Chustonówka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie Re: a dzieciaki zazdroszczą ;)

Na którymś juz wątku chyba odnośnie reakcji na chusty pisałam że najmilsze reakcje były ze stron starszych osób (babcie i dziadkowei ) i właśnie dzieciaczków jak i młodzieży. Dzieci są szczere i odważne w wypowiedziach. Np na naszym podwórku jedna dziewczynka na nasz widok mówi "o idzie pani kangurzyca z Maleństwem jak w kubusiu puchatku" . Przyjaciółka mojego starszego juz po paru razach kiedy nas zobaczyła zawinęła sobie szalik (o którego w domciu była awantura no bo gdzie szalik w lato?) i wcisnęła do środeczka misia mówiąc: "Telaz mam go psy sobie i nie ucieknie" .

Chusteryczka Awatar Ridibunda
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie Re: a dzieciaki zazdroszczą ;)

Niedawno się dowiedziałam, że mama mojej koleżanki nosiła jej brata w kołysce z szalika . Sama wykombinowała żeby się choć gary dało pozmywać przy trójce dzieciaków. To było jakieś 20 lat temu .
    ] .. ...o o
    . .....( -- )............ ... Doradca Akademii Noszenia
    ... /\( , , )/\
    ^^ ^^ ^^ ^^ ...... Teorie przemijają, żaba zostaje.

Rufin - 20.04.2008,...Inga - 13.07.2012

e-damski.pl - chusty Baby-Doo i LennyLamb

wymianka eko

Uprawnienia umieszczania postów