Pokaż wyniki od 1 do 20 z 40

Wątek: tetra i welniak:)

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar biankaaa
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja do gatek skladam w zwykły prostokąt. Młody chyba ma niespecjalnie wrażliwy zadek bo nic go nie drapie. Mamy 3 szt Storchenów i jest to ilość optymalna nr 2 ląduje zawsze w nocniku więc nie zaliczamy "niespodziewanych" prań. U nas konopna BBH mieści sie w M-ke bez jakiegoś specjalnego upychania

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Mam storcheny i gatki loveybums, ale njalepiej do zwyklej tetry skladanej w prostokąt sprawdza się nam zelazny amsterdam. No i szybkie zakladanie a kiedys nie cierpialam rzepow...
    Gacie zdecydowanie wole do formowanek, nam zjezdzalo z tetrą z tyłka.
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

Espejo, a mala dupka w tych amsterdamach?
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malina Zobacz posta
    Espejo, a mala dupka w tych amsterdamach?
    Hm.... jak jest cienki wklad np tetra lub flanela w prostokąt to niby tak - niby, bo amsterdam nie jest taki elastyczny, dzianinowy jak gacie, to taka jakby sfilcowana welenka. No i duzo zalezy tez od dobrze dobranego rozmiaru - jak jest lekko przyduzy to tez wydaje sie duzy - gacie wiadomo naciagna sie na grubej formowance i beda trzymac, rozciagna sie na niej i rozmiar tylka od formowanki pod spodem zalezy. Teraz mamy L, albo Xl - kurcze nie pamietam, a w praniu mam i do cienkich wkladow jest super, wczesniej jak byl wiekszy, idealnie mi sie sprawdzal na formowanki np. na noc. Odwlok nie byl za duzy, i w sumie luzno i cienko bylo - przy za duzym amsterdamie, ale przezten brak elastycznosci odstawal trochę - aha nigdy nie zdarzyl mi sie wyciek
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

Dzieki Espejo. Pewnie bedzie tak jak z BBH, chociaz i tak wydaja mi sie one zgrabniejsze ciut

Welniaki mam w sumie b fajne, ale bardziej na noc Formwanki ida na dupke bez otulacza, tylko ta nieszczesna tetra... A nie chce juz normalnych otulaczy, chociaz fakt, one trzymaja tetre w miejscu na mur beton
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustofanka Awatar mamapatryka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Poradźcie dziewczyny które mają storche dla szczupłego 11 kilowca M czy L,chciałabym,żeby pasowało na prefoldy bambino mio 2

Chustonoszka Awatar biankaaa
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Nam się te prefoldy na "wcisk" mieściły w M ale z racji tego, że były sztywne i żle się układaly to szybko z nich zrezygnowałam. Wżywam z tetrą bambusową Kikko i muślinami IV. Bambino Mio absolutnie nam nie podeszły bo tak naprawde z niczym dobrze nie leżały. Pieszę w odniesieniu do 10 kg prawie 11-miesieczniaka

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamapatryka Zobacz posta
    Poradźcie dziewczyny które mają storche dla szczupłego 11 kilowca M czy L,chciałabym,żeby pasowało na prefoldy bambino mio 2
    przy tej samej wadze, miałam identyczny problem i wybrałam M, służy nam do teraz, Miłosz dobija do 14 kg i nie jest bynajmniej chudziną
    ale niestety dzieci mają różną budowę i dla każdego co innego

Uprawnienia umieszczania postów