Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: KIESZONKA PIERWSZE PODEJŚCIE / drugie podejście po poprawkach

Domyślnie KIESZONKA PIERWSZE PODEJŚCIE / drugie podejście po poprawkach

Witam
    Proszę o recenzje i ewentualne porady w sprawie mojej pierwszej kieszonki.

Ostatnio edytowane przez MARTINEZ ; 09-04-2011 o 15:25

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

nie no tatuaś, kieszeń pierwsza klasa
    witamy na forum

Chusteryczka Awatar bubusita
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

opinii to Ci raczej nie wystawie, poniewaz jestem malo obiektywna, ale dzieciaczka to slicznego masz.
    Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
    *Paulo Coelho*

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bubusita Zobacz posta
    opinii to Ci raczej nie wystawie, poniewaz jestem malo obiektywna, ale dzieciaczka to slicznego masz.
    lepiej nakarm dżdżownice
    Ostatnio edytowane przez MARTINEZ ; 08-04-2011 o 21:28

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARTINEZ Zobacz posta
    lepiej nakarm dżdżownice
    Kochana chustonówko, nie mogę, bo siedzę na forum. Jak to mawia mój tata, jak teraz jest głodna to za godzinę będzie miała większy apetyt.
    Ostatnio edytowane przez bubusita ; 08-04-2011 o 11:34
    Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
    *Paulo Coelho*

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Nie ma jak rozmowy z pokoju do pokoju za pomoca komputera zgadlam?

Drodzy Rodzice Dzdzownicy, ukazcie malenstwa konczyny nieobleczone, a przy wiazaniu zaniechajcie naciagania na plecki pasow z ramion Taty Noszacego schodzacych.

p.s.
    Tatowie noszacy sa super
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chustomanka Awatar equidna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Kochana chustonówko
    chyba chustotata powinien byc
    OT: jaka ta Wasza Jana piekna!
    Martyna, mama Janka (28.09.2009) i Kuby (19.12.2011)

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia Zobacz posta
    Nie ma jak rozmowy z pokoju do pokoju za pomoca komputera zgadlam?

Drodzy Rodzice Dzdzownicy, ukazcie malenstwa konczyny nieobleczone, a przy wiazaniu zaniechajcie naciagania na plecki pasow z ramion Taty Noszacego schodzacych.

p.s.
    Tatowie noszacy sa super
    Siem ja dopytam, bo Martinez zabrał się za kąpiel Janki...
    Kasiu, czyli w ogóle nie rozkładać tych zewnętrznych pasów chusty, tylko zostawić tak jakby "zrolowane"? Kurcze, my zaczęliśmy nosić Jeremka dość późno i tak rozkładaliśmy, bo tak było na instrukcji, którą mieliśmy.
    No i nie rozumiem co z tymi nóżkami mamy poprawic?

Co do rozmawiania z pokoju do pokoju, to aż tak źle z nami nie jest, Martinez w pracy był i jak widać pracował ciężko.
    *Paulo Coelho*

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez equidna Zobacz posta
    chyba chustotata powinien byc
    OT: jaka ta Wasza Jana piekna!
    Prawdaaaa?
    *Paulo Coelho*

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Bubu tych pionowych "pasów" chusty nie rozkładajcie, zostaw je tak pionowo i skrzyżowane pod pupą. Nóżki są za bardzo rozjechane na boki, w kieszonce tak się często dzieje i trzeba poprawić ale nie "ciągnij" za stópki tylko wsadź palce pod kolanka i podciągnij kolanka na wysokość pępka wtedy pupa się bardziej zaokrągli. No i rozciąganie tych dodatkowych warstw też powoduje że nóżki za szeroko idą.

Ot: popraw suwaczek bo w ciąży jeszcze jesteś
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustofanka Awatar nadia.r
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Jak na pierwszą kieszonkę REWELACJA

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nadia.r Zobacz posta
    Jak na pierwszą kieszonkę REWELACJA
    Eeee tam, Martinez to stary ściemniacz - pierwsza z tym dzieckiem i po długiej przerwie, bo Jeremka to już dawno na plecach nosimy (jak się w ogóle da nosic).
    *Paulo Coelho*

Domyślnie

Wersja 2.0

Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

A wiązane na śpiocha czy Jana zasnęła już w środku ?

Dołem dużo lepiej i już ładnie widać zaokrąglone plecy... trochę zastanawia mnie góra... spróbuj wariant pośredni czyli chusta naciągnięta po uszy (a raszta pod pupę) jak jest na górze za dużo chusty to nie wiadomo co z nią zrobic i ciężko się dociąga a przy takim maluszku to ważne by podtrzymywac główkę.
    Na tych zdjęciach z odkrytą główką "coś" mi sie nie podoba w ułożeniu szyi i głowy ale tak ze zdjęcia trudno dokładnie ocenić co...
    tak mi wygląda jakby na wysokości obręczy barkowej mała była mocno dociągnięta a główka się nie zmieściła i odchyliła do tyłu...

Edit: chyba wiem.... A czy chusta nie wpija sie Tobie pod pachami i dlatego ciężko ją wyciągnąć wyżej po uszy małej? Spróbuj zacząć niżej wiązac. Tak żeby pozioma górna część chusty była w lini od twojej jednej pachy do drugiej i jednocześnie po uszy Jany
    Ostatnio edytowane przez Basinda ; 09-04-2011 o 16:55

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

mala usnela juz po wiazaniu, nie wpija sie pod pachami tylko podkoszulek ma szerokie rekawy.
    To teraz pytanie jak mocno dociagnac glowe? Czy ma byc twarza do brzucha i wtedy dosc mocno? A jak przekreci glowe to bedzie w luzniejszej czesc chusty czy tez glowa bokiem i wiazac?
    *Paulo Coelho*

Domyślnie

mala usnela juz po wiazaniu, nie wpija sie pod pachami tylko podkoszulek ma szerokie rekawy.
    To teraz pytanie jak mocno dociagnac glowe? Czy ma byc twarza do brzucha i wtedy dosc mocno? A jak przekreci glowe to bedzie w luzniejszej czesc chusty czy tez glowa bokiem i wiazac?
    to pisałem ja tylko nie wiem czemu zalogowałem sie na konto zony.

Domyślnie

to pisałem ja tylko nie wiem czemu zalogowałem sie na konto zony.

Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Idealnie by było gdyby główka była prosto i leciutko pochlona do przodu tak by o tors taty opierała sie raczej czołem a nie całą buzią ale jak przekręci głowkę na bok to tez staraj się utrzymać tendencję że główka raczej ma opadać na Twóją klatę a nie odchylać się do tyłu.

Na prawdę ciężko mi ze zdjęcia wywnioskować dlaczego ta główka tak dziwnie sie do tyłu odgina.

Edit: a gdzie Jana ma rączki? czy one nie "zwisają" po bokach? Spróbuj przy motaniu ułożyć rączki małej z przodu między jej klatką piersiową a Twoją. wtedy tułów na odcinku piersiowym nie będzie tak mocno przylegał do Ciebie i łatwiej będzie utrzymać w jednej linii tułów i główkę.
    Mała powinna być w pozycji zbliżonej do embrionalnej zwinięta w robaczka z rączkami przed sobą

Edit2: to moje pierwsze wiązanie z przed roku, młoda miała ok 4 tygodnie. wiązanie ogólnie "takie se" i nie dociągnięte ale chodzi mi o ułożenie pleców.

Ostatnio edytowane przez Basinda ; 10-04-2011 o 20:08

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dzięki Basinda:*. Wczoraj próbowaliśmy jeszcze, ale Janka sama odgina tak głowę...Jak próbujemy jej "wyprostowac" to się wścieka.

Ech, przydałoby się jakieś profesjonalne szkolenie, ale wbrew pozorom w Krakowie nie ma dużo dziewczyn po kursie... Mimezis, wyjechała do niemiec, Pasiata dopiero co urodziła, więc głowy jej zwracac nie będę, aniakom chyba na forum nie bywa, bo pisałam do niej i nie odpisuje...I chyba to tyle z Krakowa.
    A boimy się wiązac "byle jak" takiego maleństwa, chciałabym miec 100% pewności, że wszystko zawiązanie jest prawidłowo i że nie zrobimy krzywdy Jance.

Ostatnio oglądałam zdjęcia z pierwszych wiązań Jeremka i - masakra. Albo jak go w mei hip nosiliśmy, gdzie wisiał prawie przy kolanach. Aż dziw, że chłopię nie wygląda jak Quasimodo .
    Ostatnio edytowane przez bubusita ; 12-04-2011 o 14:02 Powód: uzupełniłam swoją wiedzę dotyczącą osoby Pasiatej;)
    *Paulo Coelho*

Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Ja dlatego na początku nosiłam młodą tylko w domu, bałam się na dłużej wyjść bo nie byłam pewna wiązania...

a jak teraz z rączkami? pozwala sobie z przodu ułożyć czy raczej po bokach i nisko?

a może spróbujcie kangurka, może akurat Janie bardziej się spodoba.... tam odpowiednia pozycja "sama się robi".

a z doradców to machma chyba w Krakowie?

Uprawnienia umieszczania postów