Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: Jaki rozmiar chusty ?

Mieszany widok

Chustonówka Awatar ariska
    Miejscowość
    Lędziny

Domyślnie Jaki rozmiar chusty ?

Witam!
    Chciałabym kupić chustę ale kompletnie nie wiem jaki rozmiar. Mam 166 wzrostu ale rozmiar 44. No i mam zagwozdkę czy wziąść M czy L ? Żeby później L nie plątała mi się po nogach szukam czegoś niedrogiego i myślałam nad Nati albo LennyLamb proszę o pomoc

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

weź 4,6 zawsze możesz wymienić/sprzedać

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

ja mam 173 cm wzrostu i też rozm. 44 - spokojnie 4,6 starcza i nawet czasem z zapasem
    mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
    wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
    na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

Zdecydowanie polecam Nati, LennyLamb jakoś mnie nie przekonał, a była to moja pierwsza chusta.
    4,6 spokojnie wystarczy, 5,2 za długa będzie, ja wiąże się w rozmiar 4,2.

Chustonówka Awatar MaBo

Domyślnie

Mam 170 cm i rozmiar S - jaką dłgość i jaki RODZAJ chusty powinnam wybrać???? Zaznaczam, że będzie to moja piersza chusta i kompletnie nie mam pojęcia "co sie z czym je" pierwszy synek miał straszliwe kolki i jedynym "lekarstwem" było kangurowanie. Straszliwie polubiłam taką formę uspokajania (mimo jej wysokiego stopnia absorbowania matczynych kończyn ) i chciałabym teraz robić to samo ale bardziej "profesjonalnie" (czyt.bezpiecznie dla malucha). Czy ktoś mi może doradzić?

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

MaBo to zależy ile zamierzasz mieć chust bo jak kilka to do różnych wiązań różne długości.
    Jeśli chcesz nosić maleństwo w kangurku (moim zdaniem optymalne wiązanie dla noworodka) to chusta 3,6 metra wystarczy. Natomiast kieszonka jest bardzo popularnym wiązaniem ale bardziej chustochłonnym i tu będziesz potrzebować rozmiar 4,2 lub nawet 4,6 w zależności od realnej długości.

A z rodzaju to hm... cienki bawełniany pasiaczek najlepiej "złamany" czyli używany.
    Na początek odradzam chusty o ponadstandardowej szerokości (chyba Babylonie) boprzy malutkim dziecku ciężko ogarnąć nadmiar materiału
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Uprawnienia umieszczania postów