Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Wełna=wełnie, bambus=bambusowi?

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

No patrz ostatnio sprzedałam silverpinka a Java to ten brązowy? czy złoto rudy? Myślę że na fejsbukowych foracah albo na Natural Mamas

Chustofanka Awatar lawinia
    Miejscowość
    B.

Domyślnie

Java to ten brązowy Jak dobrze że różowe chusty mam już dwie A mogę zapytać po ile sprzedałaś? Mniej więcej? Bo ja znam tylko ceny ze strony Ellevilla. I dzięki za namiary, poszukam.
    Ostatnio edytowane przez lawinia ; 26-10-2013 o 18:49

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Ja bym nie polecała bambusa na pierwszą chustę. Ze względu że jest śliski i ciężko się dociąga tak żeby trzymał. Miałam bambusa nati diamentowego jako pierwszą chustę i tak się męczyłam. Więcej bambusa nie chcę również dlatego że łatwo się mechaci, zaciąga, wyciera, traci połysk, niszczy generalnie. Jak już od początku chusta ma być dla noworodka, to lepiej wziąć elastyka.
    "Wychwala człowiek właśnie to, co może go ucieszyć
    a polska pieśń uczyni tak, że każdy skakać spieszy.
    Bez trudu tedy przyjdzie mi konkluzja całkiem pewna:
    muzyka polska, wierzcie mi, bynajmniej nie jest z drewna”

Festiwal Muzyki Dawnej Pieśń Naszych Korzeni w Jarosławiu

Chustofanka Awatar lawinia
    Miejscowość
    B.

Domyślnie

phoebe, ale bambus nie będzie jedyny Mam już Zarę i Girasola kółkowego i Maru do mnie w przyszłym tygodniu przyjedzie A bambusa chciałam już przy pierwszym synku ale jakoś się nie doczekałam. Więc teraz czytam i porównuję żeby potem w razie czego się nie zastanawiać tylko brać Elastyka nie chcę, jakoś do mnie nie przemawiają.

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja też nie polecam bambusa na pierwszą chustę. Ciągnie się jak makaron, jak elastyk właśnie, trudno dociągnąć (nie czuje się "oporu" chusty podczas finalnej fazy dociągania), lubi osiadać, luzować pod wpływem ciężaru. Też się kiedyś napaliłam bardzo opiniami na forum, a potem rozczarowałam. Zupełnie nie rozumiem dlaczego się go poleca na lato - dla mnie to to gorące jest i nieprzewiewne kompletnie, "chłód" czuję tylko w pierwszej chwili, a potem się w nim pocę (miałam nati z wiskozą bambusową, no-cotton).

W wełnie odwrotnie, ubrałam chustę z wełną w największe upały, w pierwszej chwili było niemożliwie gorąco, a potem poczułam, jak ten cały żar odpływa...transferuje się przez chustę... niesamowite uczucie... mogłam chodzić godzinę i nie byłam spocona, a było 30 stopni!

Ale wiem, że są osoby bardzo lubiące bambusy latem. Więc to kwestia gustu jest.

Jeśli juz musisz bambusa, to sobie go najpierw pomacaj , polecam.
    M&M 2006 , M 2009, M 2013, M 2017

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lawinia Zobacz posta
    phoebe, ale bambus nie będzie jedyny Mam już Zarę i Girasola kółkowego i Maru do mnie w przyszłym tygodniu przyjedzie A bambusa chciałam już przy pierwszym synku ale jakoś się nie doczekałam. Więc teraz czytam i porównuję żeby potem w razie czego się nie zastanawiać tylko brać Elastyka nie chcę, jakoś do mnie nie przemawiają.
    Nie no oczywiście, spróbować zawsze warto. Ja nigdy nie nosiłam w elastyku, ale się przekonałam że to dobry wynalazek po tym jak widziałam, jak łatwo z niego noworodka wyjąć nie budząc go. W tkanej nie jest to tak proste.
    "Wychwala człowiek właśnie to, co może go ucieszyć
    a polska pieśń uczyni tak, że każdy skakać spieszy.
    Bez trudu tedy przyjdzie mi konkluzja całkiem pewna:
    muzyka polska, wierzcie mi, bynajmniej nie jest z drewna”

Festiwal Muzyki Dawnej Pieśń Naszych Korzeni w Jarosławiu

Uprawnienia umieszczania postów