No patrz ostatnio sprzedałam silverpinka a Java to ten brązowy? czy złoto rudy? Myślę że na fejsbukowych foracah albo na Natural Mamas
Java to ten brązowyJak dobrze że różowe chusty mam już dwie
A mogę zapytać po ile sprzedałaś? Mniej więcej? Bo ja znam tylko ceny ze strony Ellevilla. I dzięki za namiary, poszukam.
Ostatnio edytowane przez lawinia ; 26-10-2013 o 18:49
Ja bym nie polecała bambusa na pierwszą chustę. Ze względu że jest śliski i ciężko się dociąga tak żeby trzymał. Miałam bambusa nati diamentowego jako pierwszą chustę i tak się męczyłam. Więcej bambusa nie chcę również dlatego że łatwo się mechaci, zaciąga, wyciera, traci połysk, niszczy generalnie. Jak już od początku chusta ma być dla noworodka, to lepiej wziąć elastyka.
"Wychwala człowiek właśnie to, co może go ucieszyć
a polska pieśń uczyni tak, że każdy skakać spieszy.
Bez trudu tedy przyjdzie mi konkluzja całkiem pewna:
muzyka polska, wierzcie mi, bynajmniej nie jest z drewna”
Festiwal Muzyki Dawnej Pieśń Naszych Korzeni w Jarosławiu
phoebe, ale bambus nie będzie jedynyMam już Zarę i Girasola kółkowego i Maru do mnie w przyszłym tygodniu przyjedzie
A bambusa chciałam już przy pierwszym synku ale jakoś się nie doczekałam. Więc teraz czytam i porównuję żeby potem w razie czego się nie zastanawiać tylko brać
Elastyka nie chcę, jakoś do mnie nie przemawiają.
Ja też nie polecam bambusa na pierwszą chustę. Ciągnie się jak makaron, jak elastyk właśnie, trudno dociągnąć (nie czuje się "oporu" chusty podczas finalnej fazy dociągania), lubi osiadać, luzować pod wpływem ciężaru. Też się kiedyś napaliłam bardzo opiniami na forum, a potem rozczarowałam. Zupełnie nie rozumiem dlaczego się go poleca na lato - dla mnie to to gorące jest i nieprzewiewne kompletnie, "chłód" czuję tylko w pierwszej chwili, a potem się w nim pocę (miałam nati z wiskozą bambusową, no-cotton).
W wełnie odwrotnie, ubrałam chustę z wełną w największe upały, w pierwszej chwili było niemożliwie gorąco, a potem poczułam, jak ten cały żar odpływa...transferuje się przez chustę... niesamowite uczucie... mogłam chodzić godzinę i nie byłam spocona, a było 30 stopni!
Ale wiem, że są osoby bardzo lubiące bambusy latem. Więc to kwestia gustu jest.
Jeśli juz musisz bambusa, to sobie go najpierw pomacaj, polecam.
M&M 2006, M 2009, M 2013, M 2017
"Wychwala człowiek właśnie to, co może go ucieszyć
a polska pieśń uczyni tak, że każdy skakać spieszy.
Bez trudu tedy przyjdzie mi konkluzja całkiem pewna:
muzyka polska, wierzcie mi, bynajmniej nie jest z drewna”
Festiwal Muzyki Dawnej Pieśń Naszych Korzeni w Jarosławiu