to i ja dorzuce swoje 3 grosze i Ci powiem że miałam dwie wełenki Nati Grecje i Sweet Palace i każda z nich była inna wiec pewnie innych firm bedą jeszcze inksze![]()
to i ja dorzuce swoje 3 grosze i Ci powiem że miałam dwie wełenki Nati Grecje i Sweet Palace i każda z nich była inna wiec pewnie innych firm bedą jeszcze inksze![]()
Dobra, zapomniałam, że przecież miałam wełenki Nati-Grecję, SP i w rękach Japana (w tym ostatnim nie nosiłam)-nie wiem czemu nastawiłam się myślowo na pasiaki Natki (tych nie miałam nigdy w rękach). Porównania między natkowymi a LL wełenkami nie ma w ogóle. Ja osobiście wolę sztywniejsze chusty, stąd też LL mi się naprawdę spodobał.
A jeśli chodzi o bambusy-natkowy diament (pasiaków nigdy nie miałam!) mi się lekko mechacił, z LL nic się nie dzieje.
Ostatnio edytowane przez annya ; 07-04-2011 o 13:15 Powód: uzupełniam wypowiedź
właśnie miałam pytać o porównanie bambusowych LL i Nati
dzięki za to co już napisałyście
znaczy jedne i drugie są od początku miękkie? nie sztywne? nie trzeba ich specjalnie "zmiękczać"?
jedne i drugie są trochę "śliskie"?
czy któraś jest cieńsza/grubsza/ściślej tkana?
walory estetyczne sobie sama przemyślę
(dodam że chodzi mi o pasiaste bambusowe Natki)
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
W pasiakach natkowych masz w ogóle bambus naturalny, a to też inna bajka
Naturalny bardziej puchaty, taki przestrzenny, zbliżony właściwościami do wełenki i IMO lepiej noszący (mówię na przykładzie wełnianego japana i bambusowego avocado, których byłam posiadaczką). Ale oczywiście ile noszących tyle opinii![]()
mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu
Nie chcę zakładać nowego wątku, bo sporo ich tu, więc wyciągam. Wpadłam w szał kompletowania stosiku dla synkai aktualnie szukam bambusa dla nas. Czy ktoś miał w rękach bambusy od LL i od Ellevilla? Bo pałam miłością do Tangaty/Tęczy od LL i Ellevill Paisley Java. Jakie są różnice? O bambusach LL trochę opinii jest, o Ellevillach znalazłam niewiele. Ma ktoś na stanie Paisley Java? Czy on przypomina te od LL czy te od Nati bardziej? Który lepszy? Czy w ogóle da się kupić Paisleya teraz gdzieś?
Ja z kolei nie bardzo wiem jakie są Nati, LL też są z wiskozą, podobno cieniutkie, miękkie i lekko śliskie. Ja sie nastawiłam na LL ze względu na cenę, ale ten Paisley za mną chodzi ostatnio. Tylko jak go zdobyć?![]()