Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: Wełna=wełnie, bambus=bambusowi?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar anoli85
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

to i ja dorzuce swoje 3 grosze i Ci powiem że miałam dwie wełenki Nati Grecje i Sweet Palace i każda z nich była inna wiec pewnie innych firm bedą jeszcze inksze

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dobra, zapomniałam, że przecież miałam wełenki Nati-Grecję, SP i w rękach Japana (w tym ostatnim nie nosiłam)-nie wiem czemu nastawiłam się myślowo na pasiaki Natki (tych nie miałam nigdy w rękach). Porównania między natkowymi a LL wełenkami nie ma w ogóle. Ja osobiście wolę sztywniejsze chusty, stąd też LL mi się naprawdę spodobał.
    A jeśli chodzi o bambusy-natkowy diament (pasiaków nigdy nie miałam!) mi się lekko mechacił, z LL nic się nie dzieje.
    Ostatnio edytowane przez annya ; 07-04-2011 o 13:15 Powód: uzupełniam wypowiedź

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

właśnie miałam pytać o porównanie bambusowych LL i Nati
    dzięki za to co już napisałyście

znaczy jedne i drugie są od początku miękkie? nie sztywne? nie trzeba ich specjalnie "zmiękczać"?
    jedne i drugie są trochę "śliskie"?
    czy któraś jest cieńsza/grubsza/ściślej tkana?

walory estetyczne sobie sama przemyślę

(dodam że chodzi mi o pasiaste bambusowe Natki)
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustomanka Awatar ania
    Miejscowość
    Częstochowa okolice

Domyślnie

W pasiakach natkowych masz w ogóle bambus naturalny, a to też inna bajka
    Naturalny bardziej puchaty, taki przestrzenny, zbliżony właściwościami do wełenki i IMO lepiej noszący (mówię na przykładzie wełnianego japana i bambusowego avocado, których byłam posiadaczką). Ale oczywiście ile noszących tyle opinii
    mama Julci (06.05.2005) i Lilki (06.12.2009)
    wymianki: http://chusty.info/forum/showthread....h-doda%C5%82am
    na forum bywam troszkę rzadziej, więc proszę o cierpliwość jeśli nie odpisuję od razu

Chustofanka Awatar lawinia
    Miejscowość
    B.

Domyślnie

Nie chcę zakładać nowego wątku, bo sporo ich tu, więc wyciągam. Wpadłam w szał kompletowania stosiku dla synka i aktualnie szukam bambusa dla nas. Czy ktoś miał w rękach bambusy od LL i od Ellevilla? Bo pałam miłością do Tangaty/Tęczy od LL i Ellevill Paisley Java. Jakie są różnice? O bambusach LL trochę opinii jest, o Ellevillach znalazłam niewiele. Ma ktoś na stanie Paisley Java? Czy on przypomina te od LL czy te od Nati bardziej? Który lepszy? Czy w ogóle da się kupić Paisleya teraz gdzieś?

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Miałam paisley silverpink i grasshopper. Oba cudnie miękkie, cienkie jak żadna inna chusta. Przemiłe i przytulaśne. Bambus Ellevilla przypomina tą wiskoze u Nati. Nie wiem jakie są LL.
    Wisoza bambusowa to jedno, naturalny bambus to drugie.

Chustofanka Awatar lawinia
    Miejscowość
    B.

Domyślnie

Ja z kolei nie bardzo wiem jakie są Nati, LL też są z wiskozą, podobno cieniutkie, miękkie i lekko śliskie. Ja sie nastawiłam na LL ze względu na cenę, ale ten Paisley za mną chodzi ostatnio. Tylko jak go zdobyć?

Uprawnienia umieszczania postów