Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: Przecieki :(

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Domyślnie Przecieki :(

Nie wiem co się u nas dzieje.
    Chyba nam pieluchy szwankują bo mamy przecieki.
    Dwa razy dziecko siknie ( no dobra, dużo sika) i pielucha na wylot mokra!!!
    Używamy w większości Tots Bots Flexi.
    Tak samo otulacze, od BG, IV - wszystko przecieka a pielucha na pupie 1 h.
    Nie wiem co robić
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Młode ząbkuje może? Jak wcześniej nie przeciekały to stawiam na zęby. Czy mocz ma bardziej intensywny zapach?

pzoostaje ci tylko przeczekać, zamiast bodziaków podkoszulki, zebys całości nie musiała przebierać, getry na nogi. No a noc, hmmmm masz jakieś kieszonki? Wtedy podwójna dawka wkąłdek powinna około 3 godzin wytrzymać.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

Stawiam na ząbki.
    Albo baaardzo mu nie pasuje coś co zjadł ("żrący" sik jako objaw alergii).
    Mój wczoraj w nocy 3 razy PRZEBIERANY bo wyciekło bokiem,potem na brzuchu a potem na mix powyższych.
    Ale kły się ruszyły chyba

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Domyślnie

Tak zęby ida, non stop, od kilku miesięcy Te sikanie to tak ma od 3 miesięcy i ciągle wszystko przemaka Już nie wiem co robić
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

łączę się w bólu - u mnie to samo
    to co u nas ostatnio jako jedyne daje radę to BG AIO i close parent, wszystko inne, czy to kieszonki czy formowanki i otulacze - wszystko przesikane w zastraszającym tempie

Chustonoszka

Domyślnie

Mój przez to przesikiwanie śpi w Huggiesach , bo nawet potrójne wkładkowanie nic nam nie pomaga. Tak myślałam, że to od zębów...

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

u nas było dokładnie to samo, po niecałej godzinie kieszonka i ubranie mokre - zrezygnowałam całkiem z kieszonek zatem u nas i tak głównie wełna rulez, wstyd powiedziec ale lepiej nam się sprawdzała tetra + wełniane gacie niż taki bg, gdzie po godzinie wszystko było mokre...w sumie nie wiem czy to zęby, ale chyba tak, bo miałam kieszonki w różnym wieku że tak powiem a zaczęły przeciekac wszystkie dokładnie tego samego dnia
    problem tylko w tym, że jeśli to zęby to porażka, bo dziecko ząbkuje prawie przez połowę okresu pieluchowania...
    Ostatnio edytowane przez magnolia ; 15-10-2009 o 19:54

Chustonówka

Domyślnie

To znaczy, że w okresie ząbkowania dzieć więcej sika? Mnie ostatnio przeciekła kieszonka Bum Genius i jakaś inna firmy X, ale obie do tej pory były niezawodne. Używam na noc też pieluch Swadless i nie ma z nimi żadnego problemu. Młoda ma 6, 5 miesięca i zęby już prawie na wierzchu. Cały czas się zastanawiam, czy może ja coś zepsułam w tych pieluchach?? Piorę zwykle w 40 C łyzka Bambinexu i łyżeczka nappy fresh, suszę z dala od grzejnika? Możecie coś poradzić? Przyznam szczerze, że jestem załamana, szczególnie tym Bum Genusem

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Bum genius na noce u półroczniaka to chyba ma prawo przeciekać Niezależnie od zębów.
    BG nie jest pieluchą nocną. Poczytaj sobie, jest sporo wątków o tym, co wytrzymuje noce.

A zęby swoją drogą.
    Możesz też spróbować odtłuścić pieluchy. Ale jeśli nie używasz płynu do płukania, ani nie smarujesz pupy kremem, to raczej nie ma takiej potrzeby.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

dokebu
    Guest

Domyślnie

To ja napiszę jako doświadczona w przeciekaniu, bo nam już wszystko przecieka Szymek ma zwyczajnie duży sik, bo nawet po 15 minutach ma wsio mokre... A do tej pory myślałam, że to wina pieluszek.

Chustonówka

Domyślnie

erithacus, no tak. Do tej pory Bum Genius na noc starczał, ale jakoś umknęło naszej uwadze, że dziecko urosło i że więcej sika... Skupiłam się na tym, że pieluchę zepsułam :]

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dokebu Zobacz posta
    To ja napiszę jako doświadczona w przeciekaniu, bo nam już wszystko przecieka Szymek ma zwyczajnie duży sik, bo nawet po 15 minutach ma wsio mokre... A do tej pory myślałam, że to wina pieluszek.
    A formowanek używasz czy kieszonek?

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustofanka Awatar zyta
    Miejscowość
    Września

Domyślnie

U nas też przeciekają. Imse Vimse od dawna, Flip (mam nadzieję, że nazwy nie mylę) najrzadziej. Ja się z tym po prostu pogodziłam. Zaopatrzyłam się w dodatkowe otulacze. IV zakładam rano jak się grubszej sprawy spodziewam, a potem zmiana na Flipa, który dłużej wytrzyma. Czasem rajstopki się zamoczą, trudno zmieniam. Na pocieszenie przypominam sobie dawne czasy, gdy moje siostry były małe, mama nie lubiła im ceratek zakładać z wiadomych powodów (a otulaczy nie było). Po prostu pielucha i rajstopy i często dywany zasikane. Oczywiście codziennie stos rajstop i pieluch do prania i to we frani. O jak dobrze, że są otulacze, nawet jak przemakają.
    Myślę, że dziecię urosło i więcej sika.

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

i jak Wasze przecieki?bo u ns od trzech miesięcy ciagle
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

u nas też przeciekają wszystkie kieszonki, byłam pewna że je zepsułam, potem że są zatłuszczone, więc zrobiłam parę zabiegów i niby chłonność ciut lepsza,a le dalej przemakały, więc na bazarku dokupiłam parę sztuk i co przemakają czasami to faktycznie większy sik, ale często jakoś zboku nasika i leci po bokach bodów i rajstop. nie raz przebierałam go po 3 razy w ciągu dnia,a do tego nocą używamy zwykłych pampersów które regularnie TEŻ przesikuje i wiecznie mam zasikane łóżko powiem Wam szczerze, że w chwili obecnej odechciało mi się wielo bo tak naprawdę zwykłych pampków w dzień już tak dużo bym nie zużyła...

Karmiliśmy się 3 lata 3 miesiące i 5 dni

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

Jeju mi od kilku dni przecieka wszystko.... oprócz moich handmadów. A moje handmady są na prawdę pokraczne i mają sporo "braków", nie wiem więc jakim cudem. Co ciekawe przecieka górą na plecach, nie wiecie czemu? Ciasno zapinam, nie wiem już co zrobić.
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chustofanka Awatar mila

Domyślnie

U nas na przecieki pomaga NIE zapinanie bodziaka, tylko luzem w spodenki czy rajty. wtedy nie wciska się w pachwinkę i nie ciągnie wilgoci

Chustomanka

Domyślnie

Proponuję zapakować malucha w chłonną formowankę i otulacz flip lub wełniaki. Jestem prawie pewna że nic nie przecieknie. U nas sprawdzone. Czasem na spacer lub na noc potrafię na flipa wełniane gacie naciągnąć dla pewności

Chustomanka

Domyślnie

ja jestem fanką wełnianych gaci i konopnej pszczoły

Chusteryczka Awatar kejti

Domyślnie

i u nas przeciekina noc zakładam jednorazówki i też mokro

Uprawnienia umieszczania postów