Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: nosidło dla przedszkolaka - co polecacie

Mieszany widok

Chustomanka Awatar abeba
    Miejscowość
    miasteczko ze żbikiem w herbie

Domyślnie

w doux doux nas nie widze, poza tym zanim by doszła kolejka i zanim bym się zdecydowała jak ma wyglądać, byłby to już 5latek. Odynka dizęki za foto.... jakoś dużo lepiej to na was leży.... może powinniśmy mieć te zaszewki i wtedy pas lepiej by leżał....ale jak patrzę na inne nosidła to klamry są wszyte, a w nubogo naszyte, i ja mam wrażene, że mi ten miękki pas wyjezdża spod pasów z klamrami - czy ktos rozumie o co mi chodzi?

Dzieci są urocze, aczkolwiek niehigieniczne.

Melman z Madagaskaru

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

ja nosilam w manduce 4latka. ale wagi lekkiej i dosc niewysokiego.

popatrz na wpisy Lindy - albo spytaj sie jej ona ma wg gigantyczne doswiadcznie w nosidlach i nosila Orlinka jak byl wiekszy juz
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustonoszka Awatar Asiolek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abeba Zobacz posta
    w doux doux nas nie widze, poza tym zanim by doszła kolejka i zanim bym się zdecydowała jak ma wyglądać, byłby to już 5latek. Odynka dizęki za foto.... jakoś dużo lepiej to na was leży.... może powinniśmy mieć te zaszewki i wtedy pas lepiej by leżał....ale jak patrzę na inne nosidła to klamry są wszyte, a w nubogo naszyte, i ja mam wrażene, że mi ten miękki pas wyjezdża spod pasów z klamrami - czy ktos rozumie o co mi chodzi?
    Ja wiem o co Ci chodzi, masz po prostu starszy model (bardziej miękki i bez przeszyc), teraz Gosia szyje inaczej (z przeszyciami na całej dł.pasów, a pas biodrowy jest wypełniony pianką a nie gąbką).

Chustomanka Awatar abeba
    Miejscowość

Domyślnie

no to z rad wynika, że najbardziej pasowałby mei favourite, bo on jest w barach faktycznie b. szeroki. A pas sztywniejszy dla mnie. tylko cena
    Dzięki za potwierdzenei z tą pianką, ktoś kiedyś precyzował to w jakiejś ofercie, ale nie byłam pewna.
    Orlinek jakiś taki delikatniejszy od mojego syna się wydaje, jakby był lżejszy choć starszy.

własnei widziałam ekstradużą Kangę XT wystawioną na NM... ech, gdybym miała córkę (to purpura w kropki) i 140funciaków...konstrukcja wygląda rzeczywiście nośnie.
    Ostatnio edytowane przez abeba ; 05-04-2011 o 10:43

Melman z Madagaskaru

Chustopróchno Awatar PchlePsotki

Domyślnie

Ja targałam młodą w MT od Marta-li,2 km do przedszkola ,ale ja to hardkorowiec jestem.(lat 3 waga 14-15 kg)
    Blog,
    Aniołek Sierpień 2022,Aniołek Kwiecień 2022,Aniołek Październik 2021,Asiulek 1.02.2013 ,Aniołek grudzień 2008, Natulek 13.08.2006

Chustomanka Awatar abeba
    Miejscowość

Domyślnie

no hardcorowiec też jestem, bo noszę go w chustach z lnem po prostu, bo je kocham, ale bym chciała cos na szybko jak chłopak nie mozę się zdecydować czy jedzie czy nie i bez brudzenia końców w błocie. albo coś co naprawdę ujmie mu ciężaru.
    A, już wiem skąd wrócił temat nosidla: chodzi o to, że on sie czasem bardzo wyrywa, jak idziemy nei w tę stronę co on chce. No i jak się pokręci i popręży to mu chusta z tyłka zjeżdża (zwłaszcza prosty plecak jak byl zamotany na szybko) i trzeba stanąć i sie motać na nowo. Z kolei za mocno go do siebie nie mogę docisnąć, bo on lubi sobie trzymać zabawkę lub bidon. Pomyślałam że jednak w nosidle nic się nie poprzesuwa. No i kapturek na sen, bo nie umiem jednak dociągnąć poły na głowę.

Melman z Madagaskaru

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

a moze coś od antennki? tullimy jakieś
    to są mega wygodne nosidla! tylko pas jest miękki, ale szeroki...dla takich chudzielców jak ja idealny - bo np. manduca mnie strasznie gniotła w kości biodrowe...

Chusteryczka Awatar Lovrita Bornita Rokita
    Miejscowość
    Makarska, HR

Domyślnie

A jak byscie mialy do wyboru Manduce, Tuli i Nubigo to co byscie wybraly?

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Mnie też wygodniej nosiło się w mt niż onbu jak moja Młoda była już spora.
    W onbu pupa nie jest podparta i siłą rzeczy trochę ciężar inaczej się rozkłada:
    Tu moja Zosia kiedy miała jakieś 2,5 roku

Natomiast dobrze zawiązany mt odejmuje Ci trochę kg, chodzi aby pas krzyżował się dokładnie pod pupą, wtedy dziecko w pewnym sensie siedzi na nim co odejmuje sporo ciężaru.
    Dla porównania tutaj bez problemu lataliśmy po górach kiedy Zosia miała 3,5 roku, ok 100cm i kilkanaście kg czyli jak u Ciebie

I powiem szczerze że przymierzałam ją ost i ciągle było nam wygodnie ale coż... ma już 4,5 roku i sama lata już po górach

łoooo matko - teraz doczytałam że to wątek z kwietnia ;/

Uprawnienia umieszczania postów