Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: W jakim wieku najpóźniej można zaczać chustować?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Myślę że nie ma czegoś takiego jak za późno... natomiast są etapy kryzysowe kiedy dzieci wczesniej nie noszone za "chiny" nie pozwolą się zamotać. Takie momenty to czas gdy dzieci same chcą się przemieszczać i nie lubią mieć ograniczonych ruchów.
    No i też z noszeniem na plecach bywa różnie... uważam że im wczesniej tym lepiej, ja późno zaczęłam bo jakoś wolałam z przodu a teraz mam problem z "opanowaniem młodej" przy wiązaniu.

A z dzieci nie chustowanych nosiłam 2,5 latkę w MT na plecach i była zadowolona
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Domyślnie

moją córcię pierwszy raz wrzuciłam na plecy jak miała prawie 3 lata. Bała się trochę i nieswojo czuła. Za to teraz czasem sama woła "chcę do chusty" jak idziemy na dłuższy spacer i jest zmęczona (a ma 3,5 roku)
    Zuzia (11.2007) Antoni (06.2010)

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

starsza za diabla nie chce sie zamotac w chuste twierdzi, ze jest za mala mlodsza zaczelam jak miala cos kolo miesiaca.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Damian do tej pory chce żeby go zamotać na plecach, ale ja juz nie za bardzo daje radę (ale Damian wazy coś ok 30 kg a ja niespełna 50) więc wiążę tylko okazyjnie i na krótko. Damian bardzo to lubi, a on niechustowy ( chustę miałam dopiero jak urodził się Maciek - wtedy tez Damian sam zgłosił chęć bycia noszonym w chuście)
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Młodego noszę od czwartego tygodnia jego życia, Młoda- jak widać na suwaczku nieco ponad dwa latka, za czort nie chce się dać zachustować. Raz, tak dla dla wygłupu bardziej, wsadziłam Ją w kangurka- oj, to było wyzwanie. Ala wygłupiała się i wyginała do tyłu, a że waży swoje, to eksperyment raczej do poważnych nie należał.
    O namówieniu Jej do wlezienia mi na plecy mowy nie ma.

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chusteryczka

Domyślnie

Ja ostatnio wrzuciłam na plecy siostrzeńca 3,5-rocznego. Widział, jak noszę dziewczynki, spytałam, czy też chce, no i zamotałam plecak Ale jego mama (moja siostra znaczy) niestety nie wykazała chęci noszenia go

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Moja wylądowała w chuście mając blisko 4 lata. Oczywiście nie codziennie, aczkolwiek ostatnio częściej niż Tymianek .
    Dzisiaj nawet tatusia prosiła, aby wrzucił ją do plecaczka. Usłyszała, że od tego jest mamusia .

Uprawnienia umieszczania postów