Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: W jakim wieku najpóźniej można zaczać chustować?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar ALiA

Domyślnie W jakim wieku najpóźniej można zaczać chustować?

Jak to było u was? Bo my zaczęliśmy jak Adaś miał pół roku,trochę się bałam,że się nie da,ale już 8 miesięcy się nosimy

A kilka dni temu zachustowałam córeczkę przyjaciółki. Uwaga - jej malutek ma 17 miesięcy prawie!!! i bez problemu wskakuje w chustoMT, a jej szczęśliwa mamusia pomyka na zakupy ,spacer itp. Głąb ze mnie,ze jej wcześniej nie zaraziłam
    Ale i tak jestem happy,że obie złapały bakcyla i planują się nosić do jesieni conajmniej

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

my zaczęliśmy wcześnie, pierwszy raz zamotałam młodego, jak miał 3 tygodnie. "zamotałam" to chyba złe słowo, aż dziw że dziecku krzywdy nie zrobiłam tą pseudo kieszonką.
    tak "na poważnie" dłuższe noszenia, spacery itp. zaczęło się, jak miał 2 miesiące.

natomiast byłam kiedyś w chuście u znajomej, jej córka miała wówczas 16 miesięcy i już się nie dała zachustować.

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

pierwszy raz taki już nie na 5/10min w domu to chyba na wybory serio...czyli kruszynka miała z dwa tygodnie tylko w tą i krótki spacer... oczywiscie mENczyzna bo ja po CC ...no i dalej juz poszło...mała uwielbia sobie spać wtulona do mnie/taty kiedy spacerujemy z psem
    tez to
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

dokebu
    Guest

Domyślnie

My zaczęliśmy się nosić w MT jak Szymek miał jakieś 14 miesięcy i nie żałuję! Ponad 7 miesięcy służyło nam naprawdę bardzo dobrze!

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

mysle ze nie ma czegos takiego jak "wtedy najpozniej" jak tylko mama i dziecko chetne sa to mozna i przedszkolaka mialam przyjemnosc 4,5 latka na szczescie lekkiego na plecy wrzucic bo byl bardzo zmeczony a droga jeszcze przed nami dluga byla

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Ja myślę że im wcześniej tym lepiej. Z wiekiem dziecko wykazuje coraz mniejsze powinowactwo do krępowania w chuście Jak się chce to można próbować zawsze, nie jest powiedziane że się nie uda, ale wszystkim polecam jak najwcześniej.
    Basię zaczęłam nosić w tkanej wiązanej w 4 miesiącu jej życia, wcześniej próbowałam w kółkowej gdy Basia miała 2 miesiące.
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Uprawnienia umieszczania postów