Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: wkłady do otulaczy

Chustonówka

Domyślnie wkłady do otulaczy

Czy są jakieś wkłady do otulaczy, które można używać zmiast składanek? Zeby było wygodniejsze od składanek, ale tańsze od formowanek, no i chłonne Żeby było wygodniej w użyciu niż składanki i taniej niż formowanki Dla 3- miesięcznego maluszka, dopiero zaczynamy przygodę z wielorazówkami.

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Można używać wkładek takich, jak do kieszonek (mikrofibra, bamus, konopie) - kwestia sprawdzenia czy nie będą za duże.
    Polecam przejrzenie innych wątków albo skorzystanie z wyszukiwarki :]
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Himalaya a orientowałaś się już w prefoldach? (osobiście nie używam prefoldów)
    Bambino mio ma jakieś w ofercie.
    Tetro chyba też wprowadziło ostatnio prefoldy.
    Albo z bawełny organicznej sprzedawane w komplecie do otulaczy Econobum (na bazarku można upolować, ja osobiście mam 2 użyte przez nas kilka razy)
    Jeżeli jednak nie o prefoldy Ci chodzi to może wkłady mikrofibrowe od otulacza Flip? (są większe i przez to bardziej się nadają do włożenia do otulacza niż zwykłe wkłady do pieluszek typu kieszonka).

Chyba że spójrz w Ikei na ręczniki NÄCKTEN - to juz zupełnie taniutko wychodzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirabel Zobacz posta
    Himalaya a orientowałaś się już w prefoldach? (osobiście nie używam prefoldów)
    Bambino mio ma jakieś w ofercie.
    Tetro chyba też wprowadziło ostatnio prefoldy.
    Albo z bawełny organicznej sprzedawane w komplecie do otulaczy Econobum (na bazarku można upolować, ja osobiście mam 2 użyte przez nas kilka razy)
    Jeżeli jednak nie o prefoldy Ci chodzi to może wkłady mikrofibrowe od otulacza Flip? (są większe i przez to bardziej się nadają do włożenia do otulacza niż zwykłe wkłady do pieluszek typu kieszonka).

Chyba że spójrz w Ikei na ręczniki NÄCKTEN - to juz zupełnie taniutko wychodzi.
    nie wiem czy na mnie nie nakrzyczycie ale ja zrobiłam wkłady z mojego starego szlafroka ...... z froty pocięłam na kawałki pozszywałam dwie warstwy i dodatkowo składam na pół - wytrzymuje a pupa nie jest obtarta ..... zamiast ręczników Ikea....
    Synek 28.05.2003
    Córunia 09.05.2010
    http://cudanakijuicudawianki.blogspot.com/ jak spędzam wolny czas

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bursztynka Zobacz posta
    nie wiem czy na mnie nie nakrzyczycie ale ja zrobiłam wkłady z mojego starego szlafroka ...... z froty pocięłam na kawałki pozszywałam dwie warstwy i dodatkowo składam na pół - wytrzymuje a pupa nie jest obtarta ..... zamiast ręczników Ikea....
    alez to bardzo dobry pomysl jest
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bursztynka Zobacz posta
    dobre rozwiązanie

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Bursztynko a dlaczego miałabyś zostać skrzyczana?
    Stary szlafrok do pocięcia na wkłady jest super fajnym rozwiązaniem o ile się takowy posiada;

A Himalayę próbowałam naprowadzić na temat, bo na początku trudno jest rozeznać się w pieluchach, wkładach, wkładkach i całym tym ustrojstwie do pieluchowania wielo

Domyślnie

Ojej dziękuję kochane co prawda wszystkie wkłady ręcznie szyję jeszcze mi 3 zostały mąż się śmieje ale jestem twarda
    Dzięki jeszcze raz
    Synek 28.05.2003
    Córunia 09.05.2010

Chustonoszka

Domyślnie

Mam kilka wkładów szytych przez jedną mamę szyjącą. Wg mnie są lepsze niż te klasyczne mikrofibrowe. Ale dla nas to chyba tetra najwygodniejsza - składam ja w prostokąt wielkości wkładu - w schnieciu nic tetrze nie dorówna
    Mama Blondynki (16.07.2006) i Blondaska (21.08.2009)

Chustonówka

Domyślnie

Dzięki! Tylko czy prefoldy sprawdzą się przy luźnych kupach? (tak ze 2 razy dziennie pojawiających się)

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

no nie wiem czy kolorowa frota jest takim super pomysłem
    barwniki nie są eko, a w kontakcie z moczem i kupą nie wiadomo jakie związki wytworzą

kiedyś już tutaj było o kolorowej frocie/bawełnie i dziewczyny odradzały

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

My do otulaczy pul używamy prefoldów plus wkładka sucha pupa na zmianę z tetrą do wełniaków. Na noc formowanki a na wyjścia kieszonki Bambino mio są ok, prefoldy pieluszkarni jak dla mnie za wąskie, tzn jako wkład do kieszonki będą ok, ale jako zastępstwo tetry w otulaczu pozostaje za dużo luzu.
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankamk Zobacz posta
    no nie wiem czy kolorowa frota jest takim super pomysłem
    barwniki nie są eko, a w kontakcie z moczem i kupą nie wiadomo jakie związki wytworzą

kiedyś już tutaj było o kolorowej frocie/bawełnie i dziewczyny odradzały
    wiesz specjalnie nowej bym nie kupowała ale to już było tyle razy prane iż nie sądzę by coś jeszcze szkodliwego mogło zostać poza tym u nas kupka na nocnik a siusiu zrobi to zmieniam wkład i w tym nie siedzi godzinami tylko najwyżej kilka minut....
    Synek 28.05.2003
    Córunia 09.05.2010

Uprawnienia umieszczania postów