Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 52

Wątek: W co ubrałyście DZIŚ dziecko do chusty?

Mieszany widok

Chustoholiczka
    Miejscowość
    wolne chusty

Domyślnie W co ubrałyście DZIŚ dziecko do chusty?

tak czekałam na wiosnę, bo zapomniałam jaki to stres ubrać niemowlaka wczesną wiosną tak, zeby się nie zgrzal ani nie zmarzł

no a poza tym pogadac o ciuchach wiosną to bardzo inspirujące

więc ubrałam dzis 4 miesięczną córke w rampersa, rajstopki, bluzke(sukienke) z długim rękawem i na to kombinezon z kapturem z weluru na podszewce, na nogi buciki, na głowe cienka czapka

w zaleznosci od tego czy wiał wiatr raz myslałam ze jej za cieplo, a raz ze za zimno

a Wy jak ubrałyście dzis swoje dzieci?

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

bodziak z długim rękawem, spodenki bawełniane, skarpetki, czapka na głowę, cienka chusteczka na szyję.

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

bawełniany bodziak z długimi rękawami, jeansy, cienkie rajstopki, cienka kurtka i bawełniana cienka czapka żeby uszy zakryć bo wieje porządnie. I buty z cholewkami, bo jeszcze nie kupiłam wiosennych
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustofanka Awatar camee
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

A ja 6cio miesieczniaka w rajstopki, skarpetki, buciki bawelniane, body z krótkim, bluzke z dlugim, czapeczke baelniana... I mi goracooo... Ale wieje wiatr. Czyli tak jak mówisz. Ani w ta ani w tamta

Chustoholiczka
    Miejscowość
    wolne chusty

Domyślnie

no i widzę, że wasze dzieci mają jedną warstwe mniej conajmniej...

Chusteryczka Awatar belfe
    Miejscowość
    Polska ;)

Domyślnie

moja dzisiaj maiła grube rajstopki, panty , buciki, bodziak z krotkim, sweterek i cienka kurteczke , i czapa oczywiscie

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Body z długim, rajstopki, skarpetki, cienka czapa i rękawiczki i cienki kombinezon-miś.
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

jeszcze pytanie jaka temp jest u was. i jaka chusta/nosidło i jakie wiązanie (ilość warstw chusty)
    ja wychodzę zaraz po Damiana. Maciek bedzie w manduce. ma na sobie rajstopki body i bluzeczkę. na to założę mu polarowy kombinezon bez stóp, buciki wiosenne czapkę i chusteczkę pod szyję.
    zabiorę tez getry - jakby nogawki kombinezonu za wysoko podjeżdżały.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Wczoraj Basia miała rajstopki i bodziaka z długim rękawem, czapeczkę no i dwie warstwy chusty Było 17oC ale wiało, więc ubrałam czapeczkę ale zastanawiałam się chwilami czy jej nie ściągnąć... Ja byłam w krótkim rękawku a na to cienki rozpięty polarek - jak mocniej przywiewało to zapinałam dół polaru na stopach małej. ALe ja stosuję zimny chów
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar busia
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Melissa Zobacz posta
    tak czekałam na wiosnę, bo zapomniałam jaki to stres ubrać niemowlaka wczesną wiosną tak, zeby się nie zgrzal ani nie zmarzł

no a poza tym pogadac o ciuchach wiosną to bardzo inspirujące

więc ubrałam dzis 4 miesięczną córke w rampersa, rajstopki, bluzke(sukienke) z długim rękawem i na to kombinezon z kapturem z weluru na podszewce, na nogi buciki, na głowe cienka czapka

w zaleznosci od tego czy wiał wiatr raz myslałam ze jej za cieplo, a raz ze za zimno

a Wy jak ubrałyście dzis swoje dzieci?

a ja przeczytałam, ze ubrałaś w pampersa
    Beata, mama Zosi (15.02.2009) i Mikolaja (6.01.2011) , żona Łukasza

Chustomanka Awatar Celebrianna
    Miejscowość
    Oleśnica

Domyślnie

U nas dzis 19 stopni i wiatr, chusta wisnie jedwabne, kieszonka. Ola ubrana w body z dlugim, polspiochy, skarpetki, getry, czapeczka bawelniana. Ja bez kurtki, wygodnie i letnio Troche oslanialam kark Oli od wiatru.

Chustomanka Awatar Tehanu
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

17-18 stopni, dość silny wiatr.
    Alek miał na sobie body z krótkim rekawem, cieniutkie rajstopy, cieniutkie spodnie, półbuty, bluzę z cienkiego polaru z kapturem i włóczkową czapeczkę mamusi rączkami wykonaną. Podróżował w chustohybrydzie i pod koniec drugiej godziny spania miał chłodne łapki. A jak go rozmotałam w domu, brzuszek był spocony.

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

u nas bodziak, rajtki, bluzka,bluza z kapturem, czapeczka, spodenki i kurtalka

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

u nas ok. 17-18 st
    bodziak z krótkim rękawkiem, bluza, spodnie, skarpetki, buciki i cienka czapeczka
    dziś w kieszonce nosiłam, a więc jedna warstwa materiału go otulała.

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

A ja dziś byłam wózkiem bo szłam z dwójką. I więcej tego błędu nie powtórzę bo łapanie jednocześnia wózka i starszej jest nieszczególne. Ale nie o tym. Młody siedzący w wózku (przewiewnym). Body z długim rękawkiem (cieniutkie) i kurteczka polarowa, rajstopy, dresowe spodnie, wiosenne buciki, i cienka czapka. Na dworze...coś z 13-15 i koszmarny wiatr.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

to może ja przesadziłam...? body cienkie z długim rękawem, ciągle odpinająca się bluza polarowa, cieniutkie rajstopki + spodenki, buty...a czapka co chwilę była ściągana
    Kacha już mobilna i jak łaziła to nie zmarzła raczej ,bo była ciepła cały czas. Za to jak zasnęła w chuście to się jednak spociła.

Chustomanka Awatar Tehanu
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ovejablanca Zobacz posta
    to może ja przesadziłam...? body cienkie z długim rękawem, ciągle odpinająca się bluza polarowa, cieniutkie rajstopki + spodenki, buty...a czapka co chwilę była ściągana
    Kacha już mobilna i jak łaziła to nie zmarzła raczej ,bo była ciepła cały czas. Za to jak zasnęła w chuście to się jednak spociła.
    Kasiula rządziła Alek tez był zgrzany na brzuszku, ale nie wydaje mi się, żeby był jakoś strasznie za ciepło ubrany. Za to o mały włos nie zostałam dziś zlinczowana, jak powiedziałam, że młody może sobie poraczkować na dworze...

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

w dzień to słoneczko przygrzewało i my juz całkiem wiosennie - wełniany bodziak i kalesonki, na to buciki polarkowe, wełniana kominiarka i plecak prosty, więc 1 warstwa chusty, było nam ciepło

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

w południe (ok. 17 st) - body z krótkim rękawkiem, bluzeczka z długim, spodnie, dwie pary skarpet. podwójny X.
    późnym popołudniem, pod wieczór (12-15 st) - body z krótkim, bluza, spodnie, skarpetki, bucki. kieszonka.

mru
    Guest

Domyślnie

Bywały już nawet takie dni, że zdejmowałam czapkę małemu człowiekowi...
    Jak jest tak słonecznie, to po prostu druga para grubszych skarpet i czapka na głowę, taka bawełniana. A na sobie ma body z długim rękawem. Jak jest ciut chłodniej - z merynosów. I spodenki dresowe. Mam wrażenie, że i tak mu gorąco. Od wiatru osłania go kapturek w nosidle. No właśnie - nosimy w Bondo.

Uprawnienia umieszczania postów