Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Pierwszy raz - proszę o konstruktywną krytykę:) + kieszonka

Chustonówka
    Miejscowość
    Stalowa Wola

Domyślnie Pierwszy raz - proszę o konstruktywną krytykę:) + kieszonka

Hej
    Wczoraj przyszła moja pierwsza chusta i tak na gorąco się zamotałam w podwójny X. Kieszonka jest dla mnie trudniejsza, bo Zosia ma już 5 miesięcy i nie za bardzo akceptowała, że matka nią tak niewprawnie manipuluje
    Wydaje mi się, ze za luźno zawiązałam, nóżki za nisko. Co myślicie? pozdrawiam.

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

nie znam się na 2x, bo bardzo rzadko tak motam, więc tylko OT napiszę: Zosia się wydaje zadowolona, więc samo motanie chyba tak najgorzej nie szło

jedynie: nie piła Cię chusta w szyję? Wydaje mi się, że lepiej bardziej ją dać na ramiona, mniej pije i mniej się wrzyna (przynajmniej u mnie )
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Jak na pierwszy raz to na prawdę nie jest źle
    Trochę za luźno bo wydaje mi się że na zdjęciu bokiem trochę odchylasz się do tyłu dla przeciwwagi a powinno być tak że nawet jak pochylisz się do przodu to "dziecko nie leci".
    2x wbrew pozorom nie jest wygodnym i komfortowym wiązaniem, właśnie dlatego że często chusta ucieka na szyję no i bardzo łatwo o asymetrię bo jednak jedną ręką zawsze dociągamy mocniej.

BTW: Madzia jak podrosła to wygodniej było mi ją nosić jednak w kieszonce niż 2X. Kieszonka była stabilniejsza i nawet jak poprzeczną część dawałam tylko pod pachy (jak juz siedziała) to i tak mniej odchylała się do tyłu niż w 2X.
    No i przemyśl już możliwość noszenia małej na plecach im wczesniej tym łatwiej, ja późno zaczęłam i młoda mi uciekała
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustonówka
    Miejscowość
    Stalowa Wola

Domyślnie

Na początku wiązałam 2X, ale jak spróbowałam kieszonkę, to wydaje mi się stabilniejsza, a że Zofik się przyzwyczaił do motania, więc jest nam łatwiej. Oceńcie proszę, bo mam wątpliwości, wydaje mi się, że są jednak luzy.
    Przepraszam za drugi plan na zdjęciu

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

IMO, bardzo porządna kieszonka
    2 + 7 (2005-2018)

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

gratuluję ślicznej kieszonki co do 2x proponowałabym zsunąć chustę bardziej na ramiona (powinno być Ci wygodniej) i wsunąć więcej chusty pod kolanka córeczki (aż do dołów podkolankowych), wówczas przy dobrym dociągnięciu mała przyjmie lepszą i bardziej stabilną pozycję
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

Chustofanka Awatar nadia.r
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Śliczna kieszonka

Chustonówka
    Miejscowość
    Stalowa Wola

Domyślnie

Dzięki dziewczyny

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Zarówno kieszonka, jak i 2X całkiem porządne. Moim zdaniem pupa powinna być bardziej wpadnięta - chwyć małą mocno za łydki i po prostu wsadź w chustę. Poły chusty staraj się zawsze rozkładać jak najbardziej na ramionach - na kości, niż na szyi - dla Twojej wygody

Wg mnie Madzia może czuć się bardziej komfortowo w 2X, ze względu na większą swobodę rączek i jakby mniejsze skrępowanie.
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

kieszonka bomba

Uprawnienia umieszczania postów