Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Co przecieka najmniej?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie Co przecieka najmniej?

Ostatnio przecieka. Raczej nie mamy zatłuszczonych pieluch. Kremu praktycznie nie używamy. Wyprałam pieluchy z płynem do mycia naczyń. Nic to nie zmieniło.
    Aha, rosną zęby. Alergia większa. Weronka ma 8 miesięcy, jest malutka, 7 kg nie waży.
    KIeszonki - przeciekają, jak leci. Wydaje mi się, że jak więcej dziecko siknie i polar jest mokry - to musi tak się bokiem sączyć?
    IB - przeciekają
    AIO tots bots, których nie lubię, bo sztywny pul, z wkładką bambusową, w miarę.
    Formowanki i otulacz? Lepiej. W sumie flip w miarę trzyma, przy chłonnej formowance.
    Na noc zakładam zalanolinowane gatki wełniane. W miarę.
    Dokupiłam formowanek.
    Czy to tak jest, że te przecieki muszą być? W nocy jakoś dajemy radę, napycham dużo, zabezpieczam z zewnątrz. Ale w dzień. Musi nogami ruszać Co robicie? Czy tylko ja tak mam? Czy te przecieki to codzienność wielo? No i jak w tytule, co przecieka najmniej?
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

nigdy nie przeciekl mi zalanolinowany welniany otulacz (nie gatki) plus chlonna formowanka

Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Który?
    Mi nawet nie chodzi o "nigdy". Tylko, żeby nie było "przeważnie".
    Przecieki kieszonek to norma?

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

kieszonek tak
    my uzywamy otulaczy welnianych baby beehinds, lanolinoluje po kazdym praniu, trzymam w lanolinie cala noc
    do tego w sumie jakakolwiek chlonna formowanka i nic nigdy nie przecieklo

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    kieszonek tak
    my uzywamy otulaczy welnianych baby beehinds, lanolinoluje po kazdym praniu, trzymam w lanolinie cala noc
    do tego w sumie jakakolwiek chlonna formowanka i nic nigdy nie przecieklo
    a ten otulacz nie robi sie taki wilgotny i od tego ciuszki i cała reszta też, bo u nas tak jest, ale ja używam gatków wełnianych

Chustofanka

Domyślnie

U mnie w nocy przecieka prawie wszytsko, bambooty nocne, tots bots na noc, formowanki, kieszonek nawet nie zakładam bo porażka. Gatki wełniane chociaz sfilcowane i zlanolinowane robią się też wilgotne, a od nich ubranie oczywiscie. Generalnie przebieranie w nocy, to u nas norma. Najbardziej chłonna jest Baby Beehinds konopna + otulacz mother ease air flow (dość spora pupa), ona wytrzymuje rzeczywiście całą noc, niestety mam ich tylko dwie, piorę co 3 dni więc tylko 2-3 nocki tygodnio mam suche.
    W dzień przebieram bardzo często, 1 raz na godzinę, więc przecieków nie ma.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

nie, przeciekanie kieszonek to nie norma
    u nas był czas,że też wszystko ciekło ale zbiegły się w czasie trzy kwestie: zęby, zatłuszczenie i nawalająca pralka,która źle płukała
    zęby wyszły, pieluchy odtłuściłam, pralka jest nowa ;D

natomiast zauważyłam, że Miły ma większy sik i na ten oto przykład, przestał sikać nocą ale jak siurnie nad ranem, to i wełniane Strocheny potrafią puścić

poza tym olejki i antybakteryjnie dodatki sprzyjają nieprzeciekaniu - miałam małą przerwę w oczekiwaniu na dostawę i zauważyłam wyraźne pogorszenie

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

nie robi sie wilgotny tylko musi byc dobrze zalanolinowany

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

Mi też ciekły kieszonki z polarem od środka. Wszystkie. Odtłuściłam i nic. Sprzedałam. W ich miejsce kupiłam kieszonki z bambusem od środka. Rzadko kiedy coś przecieknie a wkładam na prawdę małe wkłady z trzech warstw konopi. Na wierzch wkładka sucha pupa.
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chustodinozaur Awatar rafandynka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

ja zrobiłam się leniwa i piorę storcheny w pralce. Nie lanolinuję od jakiegoś czasu i nic nie przecieka. Hania ząbkuje i ma 10,5 kg. Obstawiam za duże pieluszki.

Chustonoszka

Domyślnie

moje wełniane szorty nigdy nie przeciekły, chociaż formowanki można było wyciskać. ale lanolina idzie w ruch po każdym praniu.

Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Jak przecieka - bywa róznie, czasem wkładka mokra, a czasem bokiem się wylewa lub podcieka na rajstopki.
    Weronika waży 7 kg, więc to już nie jest noworodek.
    Kieszonki - tu macie pewnie rację, że ona ma chude nóżki i one jej może dobrze nie otulają. Nawet Wonderoos (V2) bokiem przecieka, ale tu pewnie pkt - za duża pielucha. Dałam sobie zasadniczo spokój z tymi kieszonkami.Poza Apple Cheeksami, które są ciasne.
    IB - one sa rozmiarowe, ale na tych sztywnych wkładkach to i tak odstaje. I szybko wycieka.
    Formowanek mam kilka rozmiarowych. I np bumgenius + flip nie przecieka.
    Ostatnio kupiłam Close Parents stary z bambusem i jest super. Nie przecieka, jest dobrze dopasowany, miękki. Chyba ich dokupię, bo nie mam siły na eksperymenty.
    Ostatnio miałam już kupić jednorazowe, ale pomyślałam, ze się rozleniwię i już mi się nie będzie chciało wracać do wielo. Generalnie ostatnio uważniej dopieram pieluchy, plus zaczerwieniona pupa - częste zmiany, plus zapas czystych rajstopek w szufladzie pieluchowej i jest lepiej.

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

u mnie tez nigdy nie było przecieku w welnie Baby BeeHinds,ale w gaciach handmade juz tak
    a kieszonek tylko ta mi nie przeciekła nigdy,to jest AIO ale ja wkład wyprułam i mam kieszen
    http://www.kissaluvs.com/marvels_aio.php
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustofanka Awatar szalotka
    Miejscowość
    50°00'45″N 20°59'19″E

Domyślnie

W przypadku mojego synka i wełniany otulacz BBH i gacie handmade nie przeciekają, gdy są dobrze zalanolinowane. Bardzo często funduję im więc kurację lanolinową i jest dobrze. Na dzień wolę gatki, na noc BBH (bo po całym dniu w BBH mały ma poobcierane uda po wewnętrznej stronie).
    Kieszonki przestały nam przeciekać, gdy synkowi wreszcie odpowiednio przytyły nóżki. Wcześniej nie mogłam sobie dać rady z ciągłymi wręcz przeciekami.

Uprawnienia umieszczania postów