Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 32 z 32

Wątek: mama się mota tym razem 2X #31 dobrze?...

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

hej, piękna kieszonka! Gratulacje nowa_aleksandria! - to do pierwszego zdjęcia. Patrzę na dwa ostatnie i zaraz napiszę coś.
    Buziak w malutką główkę Słoneczka.
    Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

hej, na tych zdjęciach już lepiej widać.
    podziwiam!!!
    - rączki mogą być przy twarzy
    - jak rolujesz górną 1/3 chusty to zrób to zanim wsadzisz dziecko do kieszonki
    - pilnuj symetrii ułożenia dziecka
    - koniecznie pogociągaj, zobacz dolna część kieszonki jest luźna
    - uważaj aby poły chusty się nie skręcały
    Dobrze że pójdziesz na warsztaty, da Ci to większą pewność.
    Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15

Chustofanka Awatar charlie
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Ja zamiast rolowania składałam tę górną krawędź. Rolowana mi się rozkręcała, a poskładana była OK. I miałam wrażenie, że lepiej trzymała łepetynkę, bo taki kołnierzyk się z niej robił. Moja córa też łapiny przy buzi trzyma od maleńkości. Chyba tylko w 2X nie, ale wtedy jakby mnie obejmuje

Sama się odstawiła po roku, 4 miesiącach i 2 dniach

Chustofanka Awatar DuzaMi
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Wg mnie pierwsza kieszonka lepiej Ci wyszła, druga troszkę mniej staranna i za luźna na dole, ale pewne przy takim maluszku to i tak jest wyczyn. Praktyka i ćwiczenia czynią cuda, a i dzieć rośnie to coraz łatwiej będzie
    Powodzenia.
    mama wcześniaczków Filipa (23.07.2007 r. -- ur. w 30 hbd) i Karola (28.04.2010 r. -- ur. w 25 hbd)

Chustofanka

Domyślnie

Podziwiam, że odważyłaś zamotać takiego malucha, ja się odważyłam dopiero jak Oli miała 3 m-ce.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

luzy widzę pani luzy
    zanim włożysz maleństwo zrób ciaśniej tzn.mniejszą kieszonkę,z dzieckiem w środku będzie łatwiej dociągnąć
    jak ładuneczek masz już w środku, to podłóż rękę pod pupę i wtedy poły możesz dociągać/wygładzam/prostować ile wlezie
    jak na pierwsze próby gitarrrrra

Domyślnie

dzięki za rady
    motamy się, ciągle mam problem z dociągnięciem na krawędziach, ale jakoś idzie. może się w końcu odważę w świat ruszyć

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Super będzie A jak ruszysz w świat to nie będziesz chciała wracać
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustofanka Awatar nixie
    Miejscowość
    http://fit-ma-ma.blogspot.com/

Domyślnie

hej
    ja mam ten sam problem z punktem pierwszym. Poczekałam aż mala skończy miesiąc i zaczęłam próbować ale totalnie mi nie wychodzi ta kieszonka

Domyślnie

no dobra, muszę ruszyć w świat jutro. pociągiem podmiejskim to z wózkiem nie dam sama rady, więc zostaje mi chusta. i teraz pytanie - czy jeśli zamotam małą nie do końca dobrze, ciągle mam problemy z tym dociągnięciem, to czy zrobię jej wielką krzywde?
    pracuję nad tym motaniem, ale jest różnie. raz lepiej, raz gorzej. a jutro jechać z nią do Warszawy muszę :/
    czy to jest ok, że jeśli łapię te pasy naramienne, to one nie są mur beton, tylko mogę lekko za nie podnieść małą?
    mam też wrażenie, że z boku są luzy - nie tam, gdzie jest mała, ale pod moimi pachami. kompletnie nie wiem jak to rozwiązać

nie chcę skrzywdzić malucha, a musze na te kilka godzin z nią jechać do miasta. nerwy mam tak czy siak, pierwsza moja z nią samodzielna wyprawa do Waw, z chustą i całym tym noworodkowym bałaganem...

Domyślnie

spróbowałam się z 2X. nie znalazłam nigdzie sensownej instrukcji na to wiązanie w wersji dla noworodka, ale oceńcie czy mi intuicja dobrze podpowiedziała. jest mi w tym o wiele wygodniej niż w kieszonce.

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

wyglądacie uroczo, chociaż jak patrzę na 2x to się zastanawiam czy to przez przypadek nie jest chusta elastyczna?? Bo jeżeli jest to 3 warstwy materiału i troszkę inna kieszonka jest potrzebna, a jeśli się pomyliłam to spróbuj mocniej podociągać tego 2x po kawałeczku zaczynając od górnej krawędzi, no i jak już będziesz miała podociągane to węzeł musi być dość ścisły żeby utrzymał napięcie materiału i Wam się nie luzowało

Uprawnienia umieszczania postów