Pokaż wyniki od 1 do 20 z 32

Wątek: mama się mota tym razem 2X #31 dobrze?...

Mieszany widok

Domyślnie mama się mota tym razem 2X #31 dobrze?...

Spróbowałam dziś pierwszy raz włożyć w chustę swoją córeczkę. Nauczyłam się kieszonki, więc tak zamotałam.

1. ciągle mi górna krawędź wychodzi mocno za luźno, nie wiem czy błąd popełniam na etapie zakładania chusty na siebie? Bo potem jak dociągam poły to to niewiele daje.

2. Główny problem - mała strasznie macha główką, odgina się, miota, rozgląda i szuka piersi. Nie bardzo wiem jak ją wtedy potraktować, próbuję dociągać tę luźną górną krawędź, ale ona tak macha tą łepetynką, że niewiele z tego wynika :/

3. mam wrażenie, że chusty jest za dużo do dziecka, w szerokości - fałduje mi się na pleckach, próbuję dać 1/3 pod pupę, 1/3 na plecki i 1/3 pod karczek ale niewiele z tego wynika.

Ostatnio edytowane przez nowa_aleksandria ; 21-04-2011 o 12:50

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

chuste raczej mocno miej dociagnieta zanim wlozysz mala - potem odchyl kieszen - tylko na tyle aby zmiescila sie mala i wsun mala w ta kieszen. Jak zostawisz za duzo materialu na poczatku, to potem bedzie ci trudniej.
    No i moze sprobuj zrobic poprawki w biegu - dociagnij krawedzie i srodek, jak mala juz jest w chuscie? chwytem "chacka chacka" o ile znasz szzegoly i opis jest na stronie kangurowej - http://klubkangura.com.pl/kieszonka-bez-tajemnic

Chustofanka

Domyślnie

Na główny problem to ja bym proponowała karmienie. To znaczy motać dopiero jak odpadnie śpiąca. 4 dni - to bardzo świeży noworodek i przystawianie tyle ile sobie dziecię życzy jest bardzo ważne. Natomiast nadmiar chusty z plecków to ja bym ściągała w rulon podtrzymujący główkę.
    syn i córka: I.2003, córka: IX.2005, syn: IX.2008

Domyślnie

aga - chwytu nie znam..spróbuję mniej zostawiać na początek

asia - na razie karmimy się głównie tyle, ile ja i moje piersi sobie życzymy, bo Kalina głównie śpi, przy piersi też spróbuję jutro na śpiocha ją zamotać.

nie wyjdę na spacer zanim się nie nauczymy, nie mamy wózka

Chusteryczka Awatar edyta

Domyślnie

ja przerabiałam problem numer 3 przy pierworodnym. przy drugim dziecku kupiłam węższą chustę i odtąd moje życie stalo się piękne

spędzało mi to sen z powiek, nie wiedziałam że są rózne szerokosci chust. mam nati grecję z wełną i jest mięciutka i węziutka. miodzio!

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

U nas na początku przytulony dzieć robił "dzięcioła" przy okazji każdego przytulenia, szczególnie kiedy tuliłam ja - na zasadzie "gdzieś tu musi być mleko". Po kilku tygodniach przestał, to chyba odruch jakiś jest u takich maluchów
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Domyślnie

hej, próbowała dziś na śpiocha, głowa lepiej, ale plecki kompletnie nie w łuk nawet nie warto zdjęcia wstawiać. próbuję chustę pod pupę, kolanka itd ale jakaś taka spłaszczona jest. nic to, walczymy dalej.

Uprawnienia umieszczania postów