efcia1981, moja chyba robi siku częściej niestety, a sygnały tylko jak śpi rozpoznajęJak nie śpi to wierci się cały czas i nic nie widzę więc wysadzam na czuja
Ale ja uparta jestem więc na razie nie zamierzam się poddawać
Mam tylko nadzieję że mała załapie i zacznie się jakoś wyraźniej domagać
julaac, miska nam jakoś nie podchodzi, zwłaszcza że mała bardzo się cieszy do lustra
A co do kupek to też przerabiałam takie expresowe jak synek miał bunt nocnikowy - roku nie miał jeszcze chyba (a kupy w nocniku od 7 miesiąca prawie wszystkie) Ja po prostu ściągałam majty i na nocnik jak najszybciej. Czasem nawet końcówkę złapałam, a jak nie to tylko posiedział. No i przeszło szybko. Powodzenia![]()
chyba mnie pisanie tu zmobilizowało no i nocnik w pokoju pomógł, bo dziś kupa o 6 rano trafiła do nocnika!Wiercił się i wiercił w łóżku, a potem zapadła cisza, więc szybko go złapałam, ściągnęłam piżamę i na nocnik
![]()
U nas jakiś regres nastąpił, wcześniej mała robiła ładnie kupki na nocniku, siku raczej sporadycznie ale po spaniu i jedzeniu zawsze udało się złapać. Teraz na widok nocnika płacze i ucieka z niego zaraz po wysadzeniu. Nie zmuszam jej do siedzenia. Ona chyba czai o co chodzi bo jak zrobi kupę albo siku w pieluchę to mówi "popa" jak chce kupke to też zdarza jej się powiedzieć i widzę, że stęka tyle tylko, że jak ją posadzę na nocnik to się jakby blokuje i nie chce robić. nad toaletą tez próbowałam wysadzać ale ona się boi jak ją trzymam. Chyba kupię jej nakładkę na sedes, może się przekona żeby robić kupki jak duża lala![]()
Bianka 04-09-2010