Pokaż wyniki od 1 do 20 z 366

Wątek: wysadzanie

Mieszany widok

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Spiesze doniesc, ze pierwsza bezpieluchowa noc za nami!!!
    Bylo.... ciezko, a nawet bardzo ciezko... maly budzil sie wiele, wieeeeele razy, az w koncu zdecydowalam, ze bedziemy spac razem, co niewiele pomoglo, ale za to pupa sucha, az do 8 rano - wtedy obudzil sie juz na calego i jak go do toalety bralam, to okazalo sie, ze mokry... Ostatni raz wysadzony okolo 5 - wiec musialo sie to przydazyc miedzyczasie, ale nie mam pojecia kiedy, bo jak wspominalam wiercil sie i jeczal przeokrutnie cala noc.

Generalnie to nie bardzo wiem dlaczego taka noc mielismy... wydaje mi sie, ze przez to, ze zaczal raczkowac na calego, i w ciagu dnia tez taki bardzo przytulasny byl... a potem na podloge i zwiedzac swiat, do nastepnych przytulanek!

Dzis kolejna noc bez pieluchy... zobaczymy jak bedzie

edit:
    chcialam tylko dodac, ze cudownie sie przytula takie male cialko bez wielkiej pieluchy... tak jakby go troche brakowalo

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Podczytuję sobie wątek, bo my też wysadzamy już prawie od pół roku, od prawie pięciu miesięcy kupki tylko do miseczki, z siku to różnie bywa
    czy ktoś mnie może oświeci, co to jest ten "timing", o którym tutaj ktoś wspominał?

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaiDo Zobacz posta
    czy ktoś mnie może oświeci, co to jest ten "timing", o którym tutaj ktoś wspominał?
    Witaj no i gratuluje sukcesow!!!

a "timing" tylko tak strasznie brzmi, ale calkiem fajne jest... jak zrobisz dzien bez pieluszki, to zapisz sobie czas kiedy dzec siusia, z reguly jest jakis schemat. Moj np. sika przed/po jedzeniu i okolo 50 minut pozniej - wiec nawet jak nie widze sygnalow to wiem, mniej wiecej, kiedy powinno cos byc

ale moze ktos to lepiej wytlumaczy, bo ja nigdy "w tym" dobra nie bylam

Chustofanka Awatar charlie
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlei Zobacz posta
    chcialam tylko dodac, ze cudownie sie przytula takie male cialko bez wielkiej pieluchy... tak jakby go troche brakowalo
    Dziś mój małż zapomniał Młodej założyć pieluchę pod piżamkę. Chodził z nią na rękach dobry kwadrans zanim się zorientował, co jest nie tak.
    Swoją drogą ciekawa jestem, jak by się to skończyło, gdyby jednak została bez pieluchy

Sama się odstawiła po roku, 4 miesiącach i 2 dniach

Chustofanka Awatar camee
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

marlei, gratulacje! super! na pewno z kazda kolejna noca bedzie co raz lepiej

KaiDo, timing to po prostu wysadzanie zgodnie z okreslonym schematem np. co 50 min + po jedzeniu, spaniu (wiadomo). czyli nawet jak nie widac sygnalow to co te 50 min wysadzasz. oczywiscie najpierw testujesz co ile mniej wiecej Dzieć sika

Charlie, no wlasnie ja tez pozwalam "obsikiwac reke". pomyslalam, ze moze zajarzy jak to dziala ze "sii"=>sik=>mokro. oby!

Chusteryczka Awatar moniska
    Miejscowość
    Koszałkowo

Domyślnie

No to powiedzmy, że mam chwilę

od kiedy tu napisałam, wzięłam się do roboty i pierwsze kupki i siusiu w zlewie za nami jednak rano nie bardzo mam możliwość zająć się tym, bo albo ubieram siebie albo młodą albo śniadanie albo usypiam młodego... i tak na prawdę w południu około mam dla niego i na nhn czas. A junior od kiedy zaczęłam go wysadzać, przerywa co chwilę jedzenie i bardzo mało ssie... a jak ssie, to dość niespokojnie. Kupa i siku w trakcie karmienia są łapane o ile nam się uda, ale nie rozumiem tego "zmniejszonego" apetytu... Miałyście tak?

A do tego jeszcze jedno pytanie - prężyły Wam się dzieciaczki przy wysadzaniu? Maly nawet jak zrobi kupkę, to za chwilę tak się pręży i zaczyna płakać, że nie wiem co robić... Nawet teraz, nie chciał ssać, kupa zrobiona w zlewie i wielki ryk! Nie rozumiem... przecież powinno być mu lepiej, czy nie?

No i jeszcze jedno - noce. Wysadzacie? Z tego co trochę czytałam, to wiem, że nie zawsze, ale mam wrażenie, że mały tego oczekuje...

A i jeszcze - do tej pory jadł dość długo, tak ok 30-40 minut,m przysypiał sobie, ssał a teraz kupa albo siku i koniec jedzenia a za godzinę znowu jeść... wcześniej jadł co 2-3 godz....

Dziwnie mi z tym i nie wiem co myśleć.

Podpowiedzcie czy miałyście cos takiego u siebie

Chustofanka Awatar charlie
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Moniska, ja nie miałam niczego takiego u siebie, ale ja zaczęłam wysadzać ok. 8. miesiąca dopiero.

Po przeczytaniu Twojego postu nasuwa mi się jedna myśl - podczas karmienia podstawiaj miseczkę pod pupę. Daj spokój z umywalką. Może ten jego niepokój spowodowany jest tym, że Ty skupiasz się na jego sygnałach siuśko-kupkowych, a jak tylko coś, to przerywamy jedzenie i do łazienki? Dzieci przecież doskonale wyczuwają takie rzeczy I przez to może troszkę nerwowy być. I nie dziw się, że po godzinie znowu piersi chce, jak się dzieciak nie najadł

No i wyluzuj troszkę Twój synek jeszcze bardzo mały jest. Nie nerwowo, postaraj się go poznać

Ja w nocy nie wysadzam, ale to dlatego, że my w ogóle ostatnio bardzo kiepskie noce mamy przez zęby. Czekam na lepszy czas.

Sama się odstawiła po roku, 4 miesiącach i 2 dniach

Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

My dzis sie poddalismy! tzn. ja sie poddalam i zalozylam na noc pieluche, ech... ale mysle ze wciaz mamy czas
    Maly obudzil sie okolo 1.30 mokry, na malza nie moglam liczyc, bo do pracy na 7 szedl, wiec umycie, przebranie, nakarmienie i zmiana poscieli zajelo mi okolo 40 minut. Nie moge tak co noc albo kilka razy na noc, zalozylam pieluche i okolo 3 pielucha mokra...Nie potrafie czytac jego znakow, czasem jak jeczy i go probuje wysadzic to sie bardzo zlosci, a czasem jak jeczy i go nie wysadze, to mnie obsika wiec zdecydowalam, ze nie ma sensu sie stresowac i bede zakladala pieluche, moze bez otulacza, jak bedzie cieplej

Moniska
    - nie wiele moge podpowiedziec na temat NHN w tak mlodym wieku, bo ja jeszcze nie mialam o tym pojecia, my zaczelismy okolo 4-5miesiaca... co do karmienia to i tak masz szczescie, bo u nas bylo ono non stop! Nie moglam sie nigdzie z domu ruszyc do 3 miesiaca, bo byl placz... Na piersi spal, jadl i tak w kolko, ale z takim malutkim brzuszkiem to normalne, mysle Charlie dobrze prawi kup miseczke albo nocnik chinski i nie przerywaj malemu w trakcie jedzenia... mysle, ze to go moze zniechecic... a co do placzu - po wyproznieniu- to wiem tylko z ksiazki, ze czasem to moze malucha przestraszyc... wiec moze stad ten placz? Jedyne co moge poradzic to odpuscic troche, u takiego malucha i tak wszystkich kup i sikow nie bedziesz w stanie zlapac, no chyba ze bedziesz go caly dzien nad umywalka trzymala... dajcie sobie wzajemnie troche czasu na poznanie i rozumienie, a mysle, ze sukcesy same przyjda! A ze u takiego malucha nie ma rutyny to pewnie juz wiesz A rutyna sa tylko ciagle zmiany... ja tez musze sobie to ciagle przypominac albo prosze tu o przypomnienie

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

to my stosujemy timing, nie wiedząc, że to się tak nazywa sygnały na siusiu dopiero ostatnio zaczęłam dostrzegać, ale następują sekundę przed
    teraz chciałabym zmienić wysadzanie na miską w siedzenie na nocniku, ale młodemu nie za bardzo się to podoba, mimo, że nabyłam rotho, który wydaje się do tego stworzony. I tak się zastanawiam, próbować jeszcze, czy na razie odpuścić...

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Uprawnienia umieszczania postów