Pokaż wyniki od 1 do 20 z 366

Wątek: wysadzanie

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez camee Zobacz posta
    No i mam prawdziwy bunt nocnikowy myślałam, ze po 2-3 dniach minie ale nic z tego. Zwirek się tak prezy jak tylko znajdzie się nad zlewem/ miska ze nie mogę go utrzymać! Dziś to nawet wydawało mi się ze jak tylko do łazienki weszlam to zaczął probowalam zmienić miejsce i nie pomaga. Śpiewak i tancze i tz nie za bardzo help! Co mam zrobić? Odpuścić na dłużej? Ale na ile? Bo nie chce pogorszyc sprawy ale tez nie chce żeby zapomniał o nocniku. Brak mi pomysłu poradzcie coś jeszcze, prooosze...
    camee a spróbuj tak: jeśli już sam siedzi bierz go do łazienki ale nie na wysadzanie tylko zabawę, posadź na podłodze, możesz dać coś do zabawy żeby nie protestował za bardzo, np papier do rwania (u nas super się sprawdza jak mała się nudzi a w tym czasie sama siądź na toalecie i pokazuj mu że mama robi siku, mów mu to, opowiadaj, wydawaj dźwięki, bij sobie brawo razem z nim jeśli już potrafi i po kilku takich pokazach zaproponuj nocnik, razem raźniej
    już pisałam u nas był taki miesiąc że co godzinę razem z córcia robiłam siku
    myślę że zamiast zmieniać miejsce warto stworzyć mu atrakcje aby łazienka kojarzyła się z czymś fajnym, żeby zauważył że papierem lub tajemniczym pudełeczkiem po mamy kremie może się bawić tylko tam podczas sikania
    chyba nie mam więcej pomysłów

trzymam mocno kciuki! mam nadzieję że to chwilowe i się uda :-*
    Ostatnio edytowane przez margeritta ; 04-04-2011 o 11:09

Uprawnienia umieszczania postów