Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: jak przekonać do nocnika?

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

no nie widzi przykładu i raczej ciężko będzie. Damian się zamyka i nie pozwala nawet drzwi uchylić (taki ma okres wstydliwości ze nawet jak sie przebiera to się chowa)
    no i nasz kibelek mikroskopowych rozmiarów, raczej ja tez się z mackiem nie zmieszczę.
    Ale z przykładów innych dzieci to chętnie bym skorzystała, macie nie widział jeszcze dziecka na nocniku (na obrazkach tylko)
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustofanka Awatar AJ
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

To zapraszam
    My teraz chorujemy, ale może w przyszłym tygodniu jak już dzieciaki wyzdrowieją, zanim J do przedszkola pojdzie.
    A. mama J. (13.12.2008) i T. (15.11.2010)

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Kurde, u Blanki to samo...A było cudownie.jak miała rok to wszystkie kupy w nocniku, z sikaaniem tez sukcesy. a teraz sie zawzięła, i nie siada, tylko sie chowa i wali w pieluchy...

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

Moze to typowe dla dzieci w tym wieku?
    Bo moja na EC z wielkimi sukcesami a teraz ani kibelek, ani nocnik od jakiegos czasu zreszta
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustomanka Awatar anmuszka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

sylvetta moja tez sie chowa i jeszcze mowi pa, pa zeby do niej nie podchodzic.
    Panthero trzymam kciuki za odpieluchowanie.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Poczekaj jeszcze chwilę, jak będzie cieplej to wtedy go puszczaj bez pieluchy i tyle, zapas majteczek/spodenek łatwościagalnych i będzie okej, nic na siłę.
    U nas było podobnie i długo NIE na nocnik/kibelek a ostatnio syn sam poszedł na nocnik, zdjął sobie spodnie, zrobił siku, wylał do kibelka i spuścił wodę
    Masz pół roku, będzie dobrze
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

Myślę że w tym wieku to typowe, że uciekają, nie chcą, się chowają. Tak myślę, bo u nas też tak było. Dałam sobie spokój i samo jakoś wyszło.
    Najpierw samo sadzanie na nocnik, w pieluszce, całym ubraniu. Jak się zapoznała z nocnikiem, to posadziłam bez pieluchy, dałam zabawki i siedź sobie Po czasie jakimś, przekonałam do siedzenia na kupę - sadzałam jak widziałam że się zbiera do robienia. Zrobiła, albo się zacięła i nie zrobiła nic
    Jak już tę kupę zrobiła to było też najczęściej siku. Więc były oklaski i wielkie huuura, że tak ładnie kupę i siku zrobiła. Pokazałam jej że kupa to kupa a siku to siku i którędy to wychodzi i że ogólnie fajnie jest robić do nocnika, bo tak robią już duuuże dzieci i młodej się spodobało. Zaczęła wołać. Na początku było tak, że na 10 posiedzeń było jedno siku Ale posadzić trzeba było... I potem już jakoś poszło...Za każdym razem z oklaskami

Uprawnienia umieszczania postów