Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Pierwsze kieszonki z noworodkiem, dorzuciłam zamotanego męża

Chustofanka Awatar maminkastasinka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała, sercem - krakowianka

Domyślnie Pierwsze kieszonki z noworodkiem, dorzuciłam zamotanego męża

Nie mam wprawy w wiązaniu bo ze Stasiem zaczęłam się wiązać gdy miał 7 m-cy i on już nie był na to taki chętny (wolał samodzielnie się poruszać), ja nie miałam na tyle determinacji by go uczyć chusty i byłam przyzwyczajona do wózka. To dziecię ma być bardziej chustowe więc już zaczynamy i proszę o ocenę tych pierwszych kieszonkowych wypocin. Starałam się wiązać dość szybko i sprawnie, nie bawić się w zbytnie dopieszczanie bo gdzieś na forum ostatnio czytałam że im bardziej w biegu tym lepiej wychodzi
    Oto kieszonka nr 1:

Chusta może się mylić z koszulką. Miałam też wrażenie że Frania mam za wysoko ułożonego.

Kieszonka nr 2:

Dzięki za wszystkie uwagi.
    Ostatnio edytowane przez maminkastasinka ; 23-03-2011 o 23:25
    Mama Stasia (28 II 2009) i Franka (7 III 2011) i Łusi (22 VI 2013) i Józia (15 VIII 2015)
    Mój blog: "Ania tworzy" - zapraszam!!!

Miejscowość

Domyślnie

Dorzucam zamotanego męża:

Mama Stasia (28 II 2009) i Franka (7 III 2011) i Łusi (22 VI 2013) i Józia (15 VIII 2015)

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Hej hej..

Ja za dużo doświadczenia nie mam, ale wydaje mi się, że materiał bardziej gładko na plecach powinien być rozłożony i dociągnięty, a pasy pionowe bardziej w dołkach podkolankowych, żeby pupka siedziała głębiej niż kolanka. A poza tym wyglądacie prześlicznie!

A tak w ogóle to kojarzę Twojego Męża (Kraków, Dominikanie i te okolice ?) . A może to tylko deja vu..?
    Ostatnio edytowane przez malgos ; 24-03-2011 o 00:37

Miejscowość

Domyślnie

Dzięki za rady

Jak najbardziej możesz go kojarzyć, może mnie też, bo oboje w Kraku studiowaliśmy i u Dominikanów regularnie bywaliśmy (Beczka). Niestety w maju miną 4 lata jak nas wywiało do Bielska Nie żeby nam się tu nie podobało, ale tęsknimy... Chyba z tym krakowskim tematem na pw przejdziemy

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Przesłałam na pw moje zdjęcia .

Co do kieszonek, to Maleństwo jest śliczne i baaardzo wam pasuje taki zestaw. Wydaje mi się, że kieszonka nr 1 najlepsza, bo najlepiej rozłożony materiał.

Mi przy kieszonce najbardziej chyba pomógł filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=7R5Xy04OZYs

Pani ładnie pokazuje, jak rozkładać i dociągać chustę i jak umieścić pasy w dołkach podkolanowych, aby plecki się zaokrągliły.

Miejscowość

Domyślnie

Dzięki wielkie za filmik, jest świetny i teraz będzie mi o wiele łatwiej wiązać. Jednak filmik lepszy niż instruktaż zdjęciowy z którego korzystałam. Z tej perspektywy rzeczywiście jedynka najlepsza

Chustofanka Awatar DuzaMi
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Filmik rzeczywiście jest super. A co ona ma za chustę, fajnie cienka i ładne kolory.
    Życzę powodzenia w motaniu i brawa dla męża , mój jakoś nie chce się przekonać
    mama wcześniaczków Filipa (23.07.2007 r. -- ur. w 30 hbd) i Karola (28.04.2010 r. -- ur. w 25 hbd)

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DuzaMi Zobacz posta
    A co ona ma za chustę, fajnie cienka i ładne kolory.
    Ładnie złamana Eva Didymosa
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A tu jeszcze jeden filmik z tą panią:

http://www.youtube.com/watch?v=GqBSC...watch_response

Pokazuje tam w jakim kierunku dociągać górną krawędź, aby uniknąć uczucia dyskomfortu pod pachami, aby krawędź górna nie wpijała się w pachy.

Powodzenia!

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Filmików nigdy dość, zatem i ja obejrzałam z ciekawością. Tego drugiego nie znałam, z ma nieoczekiwany dla mnie walor humorystyczny- córeczka tej pani zachowuje się identycznie jak moja czasami, gdy się motam. Z tym, że moja ciągnie za poły, itd. z jeszcze większym entuzjazmem. Po prostu rewelacja, zwłaszcza gdy zaczynałam dopiero się uczyć...

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Uprawnienia umieszczania postów