Pokaż wyniki od 1 do 20 z 67

Wątek: Sprzedaż używanych chust - standardy

Widok wątkowy

Chustomanka Awatar abeba
    Miejscowość
    miasteczko ze żbikiem w herbie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    zdjęcia widzę od pewnego czasu zawsze,a co do wad,tutaj panuje kup teraz alegorycznie do allegro,więc reklamacja obowiązuje przecież.jeśli ktoś z niej nie korzysta to sam robi bląd,oczywiście w sytuacji,gdy w opisie nie było tych wad.inną sprawą jest opinia na temat sprzedającego i jego gapiostwo/nieuczciwość.to samo tyczy się oczywiście baboli/dlugości chust,wszelkich rzeczy niezgodnych z opisem po prostu.więc nie widzę problemu,pilnujmy wlasnego interesu a nie liczmy,że ktokolwiek czy forum będzie go za nas pilnował.
    prosiłabym abebo rozważyć jasne i konkretne stawianie zarzutów,ewentualnie jeśli Ciebie to dotyczy sa na forum wytyczne jak załatwiać takie sprawy.określenia typu chłodny sposób wymagania fotek są ogolnikami,nic nie mowiących zarzutów nie puszczajmy w powietrze nie licząc się z konsekwencjami.
    1. Wiesz, ale jak kupuję chustę z wysyłką do mnie zagranicę, to odesłać, gdzie koszt wysyłki wyniesie równowartość 70pln, trochę żal kasy...jak nie ma pewności zwrotu.
    2. Inna sprawa nie dotyczy mnie... wiec nie mogę się do nikogo odwołać. tak tylko śledzę losy chusty, której o mało dwukrotnie po drodze nie kupiłam...
    3. czym innym są konkretne zdjęcia, zbliżenia, czym innym ogólnikowe stwierdzenie "stan bdb". dlatego proponuję doprecyzowania standardów dokładności opisywania i dokumentowania wad, bo od tego zależy wspomniane przez Ciebie prawo do reklamacji. Czy można reklamować chustę, która ma o 4 babole więcej niż napisała sprzedająca? czy można reklamować chustę z plamką na srodku, jesli była opisana jako "używana" - zawsze można kogoś zbyć odpowiadając 'No przecież było napisane, ze uzywana, a nie nowa".
    Mozna się dopraszać o kolejne zdjecia, ale w ramach 24h rezerwacji czy kazda prośba zatrzymuje zegar?
    sprzedaż bez zdjęcia, np.:
    http://chusty.info/forum/showthread.php?t=53182&page=1
    Ostatnio edytowane przez abeba ; 23-03-2011 o 15:24 Powód: ilustracja

Dzieci są urocze, aczkolwiek niehigieniczne.

Melman z Madagaskaru

Uprawnienia umieszczania postów