Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 67

Wątek: Sprzedaż używanych chust - standardy

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

ja pytam czy prać. ponieważ ja np życzę sobie dostać niepraną szmatę, bo i tak pierwsze co zrobię to wrzucę do pralki, zwłaszcza jeśli jest pachnąca
    tak więc to jest chyba droga do sukcesu.
    dla mnie założeniem jest że nie piorę bo kupujący i tak sam upierze bo ma swoje preferencje zapachowo/proszkowe, oraz po co bez sensu prać dwa razy, często dzień po dniu. Ale oczywiście mówię o normalnie używanej chusty- dziś w niej byłam, nie spociłam się, chusta nie wali 3dniowym potem oraz nie jest zarzygana. ale i tak informuję o fakcie nieprania przed wysyłką.

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    Oświećcie mnie proszę, dlaczego babole i naciągnięte nitki obniżają wartość chusty? Słowo daję nie wiem - czy ma to wpływ na bezpieczeństwo noszenia, czy chodzi jedynie o aspekt wizualny? Kupiłam nawet ostatnio chustę na bazarku, która takowe (nie oglądałam jej całej pod tym kątem, ale jedno rzuciło mi się w oczy przy motaniu) posiada i w życiu by mi nie przyszło do głowy, żeby ją reklamować u sprzedającej... Zwłaszcza, że poza tym chusta piękna i zadbana.

jakbyś kupiła chustę za 2tysiace a ona miała zaciagnięcie to by Cię zabolało, bo to REALNIE obniża wartość chusty (zaciągnięcie nienaprawialne ofc)
    Ostatnio edytowane przez morepig ; 23-03-2011 o 18:42

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja raczej piorę, ale raz mi się zdarzyło posłac niepraną - napisałam do kupującej że wyślę dzień później bo musi wyschnąć i ona poprosiła, żeby nie prać. Jak do mnie przychodzą wyprane to już nie piorę drugi raz tylko noszę.
    Alex 2008, Adaś 2010, Emma i Tymon 5/01/2014

Doula/ Certyfikowany Doradca Laktacyjny/Doradca noszenia po kursie ClauWi

Chustonoszka Awatar 22justyna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja zawsze piorę i prasuję przed wysyłką. Sama też lubię dostać uprane chusty, już wtedy drugi raz ich nie piorę

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

hmm... absolutnie nie wyobrażam sobie wysłać niewypraną i niewyprasowaną chustę.
    natomiast ja - jak Morepig - jeszcze dobrze nie obejrzę, a już wrzucam do pralki

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

kurcze
    ja sprzedalam w zyciu ze 3 chusty.
    moje chusty sa uprane z nudow.
    zanim ktos je kupi leza i sie kurza
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Piorę i prasuję zanim wystawię ogłoszenie o sprzedaży. W czasie tych zabiegów dokładnie ją oglądam. Potem w oczekiwaniu na sprzedaż w szafce się wygniecie, ale ja już wiem dokładnie czy nic jej nie dolega. I wolę dostawać czyste chusty. Wolałabym by ktoś w ogłoszeniu zaznaczał, że jeśli kupujący zażyczy sobie pranie to zrobi to dopiero po zawarciu transakcji, bo przecież oznacza to dłuższy czas oczekiwania.
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Uprawnienia umieszczania postów