Absolutnie boska szmata!
Żałuję, że się wykolejkowałam, a mogła być moja.... Szara przepiękna, wzór bardziej mi się podoba niż japana. I jak dla mnie nie jest wcale chaotyczny.
Absolutnie boska szmata!
Żałuję, że się wykolejkowałam, a mogła być moja.... Szara przepiękna, wzór bardziej mi się podoba niż japana. I jak dla mnie nie jest wcale chaotyczny.
Zuzu (styczeń 2010), Kalina (wrzesień 2012)
Doradca Akademii Noszenia Dzieci, Instruktor masażu Shantala. Bliskość na starcie - ja w sieci![]()
W Poznaniu też nosimy
Dla mnie wzór jest ok, tym bardziej, że jestem na etapie przeżywania bardziej walorów użytkowych chustA szarość bardzo przyjemna i pasuje do wszystkiego. Wreszcie mogę sobie kupić jakąś kolorową kreację, która nie jest kilkumetrowym rombem lub prostokatem
![]()
przyszły konopki. oczywiście zdjęć nie będzie, bo się suszy. i wiadomo, nie wiedziałam jak wyprać, na ile wirować i w ogóle, zawsze mam ten problem.
Konopki maja piękny kolor, są zwarte, grube, no i piękny mają wzór. jak je złamię będą cudne coś czuję.
K. 2009M. 2012
ha a ja nie zauważyłam wątku o Hokkaido (bo tak się oficjalnie nazywa ta szmatka), na szczęście mnie Mayeczka poprawiła
więc wkleję tutaj to co w tamtym (http://www.chusty.info/forum/showthr...13#post1137513)
"Zaczną skromnie: otworzyłam pudełko i ... oniemiałam! Tak pięknego wzoru już dawno nie widziałam! I te kolory - przepiękne, srebrne, połyskujące na słońcu! Gra świateł jak w leśnych pajęczynach! No jednym słowem cuuudo!
a potem wzięłam je do ręki... i trwały poziomo niczym deska, w poziomie i równolegle do świata... nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać.
pierwsza próba motania - kieszonka. Nieudana bo nie dałam rady podociągać a o podwójnym węźle w ogóle mowy nie było! Prędzej bym własną ikeowską pólkę w płaski zawiązała niż Hokkaido przed upraniem... ale mimo wszystko 9 kilo szczęścia nie ważyło nic!
teraz schnie sobie grzecznie na wieszaczkach i już czuję w dotyku że z opcji "albo ja albo one" jednak wygrałam ja bo zaczęły się łamać. Nie wiem czy prasować czy nie. Jeszcze się muszę nad tym zastanowić.
Jutro wielkie testowanie po praniu w 40st i wirowaniu na 1200 obr/min. Pewnie też zrobię jakieś foty to dodam.
(...)
dla tych co nie miały w ręku jeszcze - konopie są dodane do włókna w wątku a nie w osnowie i są bardzo (ale to na prawdę bardzo) gęsto tkane!"
Ostatnio edytowane przez Cobra ; 23-03-2011 o 00:00 Powód: literówka
Jak ja Wam zazdroszczę, że możecie już prać i motać konopie
Ja mam chustę z wielkim błędemi już drugi dzień głowię się co z nią zrobić - wymienić nie mają na co, proponują zniżkę ale nie wiem czy w to wchodzić
Ostatnio edytowane przez mirabel ; 23-03-2011 o 02:17
Chciałbym Hokkaido!
Bardzo dobra alternatywa Indio -neutralny obraz tkania, ale nie tak małe i nie nudne!Rozumiem, że wygląda dobrze i z przodu i od wewnątrz?
Myślę, że chciałbym spróbować para! Myślę, że konopie Hokkaido mniej rygorystyczne niż Indio konopi.![]()
Ostatnio edytowane przez Dagmara ; 01-05-2011 o 18:13 Powód: posty jeden pod drugim