Pokaż wyniki od 1 do 20 z 48

Wątek: Hokkaido Konopie Nati -jak Wasze wrażenia?

Mieszany widok

Chusteryczka

Domyślnie

zacieram rączki na złote konopki. jutro będą, dam znać co to za cudeńko
    K. 2009M. 2012

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peluche Zobacz posta
    zacieram rączki na złote konopki. jutro będą, dam znać co to za cudeńko
    koniecznie z foteczką
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

Chustofanka
    Miejscowość
    Skierniewice

Domyślnie

Konopie to jedyny dodatej jakiego jeszcze nie miałam, ale ten wzór kompletnie mi nie podszedł.
    Mama Marty (12.03.2005) i Ewy (21.01.2010)

Chustomanka Awatar olka
    Miejscowość
    Plewiska/k.Poznania

Domyślnie

Absolutnie boska szmata!
    Żałuję, że się wykolejkowałam, a mogła być moja.... Szara przepiękna, wzór bardziej mi się podoba niż japana. I jak dla mnie nie jest wcale chaotyczny.
    Zuzu (styczeń 2010), Kalina (wrzesień 2012)
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci, Instruktor masażu Shantala. Bliskość na starcie - ja w sieci
    W Poznaniu też nosimy

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

Dla mnie wzór jest ok, tym bardziej, że jestem na etapie przeżywania bardziej walorów użytkowych chust A szarość bardzo przyjemna i pasuje do wszystkiego. Wreszcie mogę sobie kupić jakąś kolorową kreację, która nie jest kilkumetrowym rombem lub prostokatem

Chusteryczka

Domyślnie

przyszły konopki. oczywiście zdjęć nie będzie, bo się suszy. i wiadomo, nie wiedziałam jak wyprać, na ile wirować i w ogóle, zawsze mam ten problem.

Konopki maja piękny kolor, są zwarte, grube, no i piękny mają wzór. jak je złamię będą cudne coś czuję.
    K. 2009M. 2012

Chustoholiczka

Domyślnie

ha a ja nie zauważyłam wątku o Hokkaido (bo tak się oficjalnie nazywa ta szmatka ), na szczęście mnie Mayeczka poprawiła

więc wkleję tutaj to co w tamtym (http://www.chusty.info/forum/showthr...13#post1137513)

"Zaczną skromnie: otworzyłam pudełko i ... oniemiałam! Tak pięknego wzoru już dawno nie widziałam! I te kolory - przepiękne, srebrne, połyskujące na słońcu! Gra świateł jak w leśnych pajęczynach! No jednym słowem cuuudo!

a potem wzięłam je do ręki... i trwały poziomo niczym deska, w poziomie i równolegle do świata... nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać.

pierwsza próba motania - kieszonka. Nieudana bo nie dałam rady podociągać a o podwójnym węźle w ogóle mowy nie było! Prędzej bym własną ikeowską pólkę w płaski zawiązała niż Hokkaido przed upraniem... ale mimo wszystko 9 kilo szczęścia nie ważyło nic!

teraz schnie sobie grzecznie na wieszaczkach i już czuję w dotyku że z opcji "albo ja albo one" jednak wygrałam ja bo zaczęły się łamać. Nie wiem czy prasować czy nie. Jeszcze się muszę nad tym zastanowić.

Jutro wielkie testowanie po praniu w 40st i wirowaniu na 1200 obr/min. Pewnie też zrobię jakieś foty to dodam.

(...)

dla tych co nie miały w ręku jeszcze - konopie są dodane do włókna w wątku a nie w osnowie i są bardzo (ale to na prawdę bardzo) gęsto tkane!"
    Ostatnio edytowane przez Cobra ; 23-03-2011 o 00:00 Powód: literówka

Chustonówka
    Miejscowość
    Moscow

Domyślnie

Chciałbym Hokkaido!
    Bardzo dobra alternatywa Indio -neutralny obraz tkania, ale nie tak małe i nie nudne! Rozumiem, że wygląda dobrze i z przodu i od wewnątrz?

Myślę, że chciałbym spróbować para! Myślę, że konopie Hokkaido mniej rygorystyczne niż Indio konopi.
    Ostatnio edytowane przez Dagmara ; 01-05-2011 o 18:13 Powód: posty jeden pod drugim

Uprawnienia umieszczania postów