Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: niepokojące zachowanie chuściocha

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie niepokojące zachowanie chuściocha

hmmm...
    trochę szukałam, ale nie znalazłam. nawet nie wiem, jakie słowa wrzucać w szukaja. więc zakładam wątek.

chłopczyk mój ma prawie pół roku. pierwszy raz trafił do chusty jak miał około 2 tygodni, od tej pory ląduje w niej przynajmniej raz dziennie. najczęściej wieczorem, podczas szychty jego ojca, który dzięki chuście może przeznaczyć trochę czasu na sieciowe strzelanki.
    zachustowany chłopczyk na ogół szybko zasypia - z odchyloną główką i klasycznym karpikiem. śpi czasem pół godziny, czasem dwie. zdarza się, że budzi się z płaczem.
    ostatnio, od jakichś trzech tygodni, zaczął się przy przebudzaniu zachowywać tak, jakby się dusił. najpierw jest płacz, a potem coś co przypomina łapanie wielkimi haustami powietrza, czerwona buzia i generalna histeria. wyjęty z chusty i przytulony natychmiast się uspokaja. pobudki z hiperwentylacją nie zdarzają się (albo nie zauważyłam) u mnie, a wyłącznie u ojca.
    jakieś sugestie?

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

może boi się tych sieciowych strzelanek?
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ala Zobacz posta
    może boi się tych sieciowych strzelanek?
    to samo mi przyszło do głowy. To nie jest dobry sposób na zasypianie

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

najpierw pomyślałam, że żartujecie
    teraz zaczęłam się nad tym zastanawiać i... może coś w tym jest.
    tyle, że mnie sam fakt budzenia się z płaczem nie niepokoi tak bardzo jak to, że łkanie przechodzi błyskawicznie w spazm połączony z łapczywym łapaniem powietrza. tak jak przy dusznościach. i nie wiem, czy to wyraz buntu chłopczyka przeciwko drzemce w niehigienicznych, ekhm, warunkach czy może jakiś fizjologiczny problem?
    z drugiej strony Dzikowi zdarza się też zasypiać na ramieniu taty i wówczas gdy się budzi, nie spazmuje. a gdy zostaje zachustowany, to jego tato zasiada przed kompem, gdy chłopczyk już śpi (kołysany jest do snu chodzeniem i śpiewaniem), a międzygalaktycznych rozbojów dokonuje z wyłączoną fonią.

dziękuję za podsunięcie tego tropu.

Chustomanka
    Miejscowość
    Glajwic

Domyślnie

no ale to wyglądałoby ewentualnie na niewygodną pozycję malca, a nie destrukcyjny wpływ komputerowych strzelanek na dziecko

ale przyszło mi coś innego do głowy (właśnie w tej chwili)
    Moi sąsiedzi kiedyś mieli problem ze swoim synkiem - bardzo źle spał w swoim łóżeczku. Usypiany w innym pomieszczeniu, czy u swoich dziadków noce przesypiał jak anioło, a w domu, w swoim koju nie szło - włączała się parzydupka i wyjec.
    Co się okazało? Łózeczko stało przy ścianie sąsiadującej z kuchnią i - mniej więcej na tej samej wysokości, stała kuchenka mikrofalowa. Sąsiad pozakładał jakieś ekrany z miedzi czy innego aluminium i problem jak ręka odjął.

To tak pod rozwagę poddaję
    chociaż z drugiej strony chłopczyk Twój zaprawiony w kontaktach z laptokiem

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

myślałam ze synek słyszy strzelaninę
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

...
    Ostatnio edytowane przez słoneczny_blask ; 01-01-2014 o 14:24

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Jeżeli Mały jest z przodu, może faktycznie mu niewygodnie.
    Wrzućcie go na plecy i kiedy zaśnie podtrzymujcie połą główkę żeby nie odchylała się do tyłu.

Uprawnienia umieszczania postów