Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: Czy znacie nosidło WOMAR RAINBOW ZAFIRRO??? Proszę o radę...

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Lublin

Smile Czy znacie nosidło WOMAR RAINBOW ZAFIRRO??? Proszę o radę...

Hej,
    Jestem jeszcze zielona w temacie chust i nosideł i potrzebuję fachowej porady, mam nadz, że pomożecie....? Poszukuję czegoś dla mojego 8-mies synka . W trakcie szukania natrafiłam na nosidło WOMAR RAINBOW ZAFFIRO. Czy macie jakieś doświadczenia z tym nosidłem? Proszę o pomoc.

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

................
    A inaczej nie dałoby rady? Post nic nie wniósł, a jego wydźwięk jest mało sympatyczny.
    Może warto się ugryźć w język następnym razem.

Zatem się gryzę.. a i przepraszam jeśli kogoś uraziłam to nie było w mojej intencji
    Ostatnio edytowane przez rhodiana ; 21-03-2011 o 08:32

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Nikt tu nie używa nosideł WOMARa. Tu się nosi zdrowo, w chustach lub ergonomikach Poczytaj forum a zrozumiesz
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

Kup dla smyka nosidło ergonomiczne, z prawdziwego zdarzenia, tak by nosić go zdrowo dla Niego i dla Ciebie z przyjemnością.
    Mama Kubusia i Basi

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mogway_aisha Zobacz posta
    Hej,
    Jestem jeszcze zielona w temacie chust i nosideł i potrzebuję fachowej porady, mam nadz, że pomożecie....? Poszukuję czegoś dla mojego 8-mies synka . W trakcie szukania natrafiłam na nosidło WOMAR RAINBOW ZAFFIRO. Czy macie jakieś doświadczenia z tym nosidłem? Proszę o pomoc.
    To nie jest nosidło ergonomiczne mimo że producent tak napisał. Jest za sztywne a dobre nosidło powinno otulać dziecko a nie tworzyć pancerz.

Poza tym rozmiar producent promuje niezdrowe noszenie - "wiszenie dziecka" - a nie siedzenie w nosidle.
    W dobrym nosidle (i dobrze dobranym) dziecko siedzi i ma całe uda oparte o nosidło, przyjrzyj się - rzeczony womar (ze str producenta)

Zobacz jak modelka musi się odchylić do tyłu zeby zrównoważyć ciężar dziecka, zwróć też uwagę że chodząc będzie się kopać zwisające nóżki dziecka...

Przeczytaj tę ulotkę http://klubkangura.com.pl/kangur/wolisznosidlo.pdf

poza tym producent promuje noszenie przodem do świata czego NIE WOLNO robić! a tutaj dlaczego: http://www.chustomania.pl/online/chu...arza_do_swiata
    Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 20-03-2011 o 22:26
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar Gina
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

tylko się nie przestrasz!
    dziewczyny są ostre w swoich opiniach ale na prawdę wiedzą o czym piszą!!
    Ja też byłam zielona a teraz nie kupiłabym "wisiadła" bo zrozumiałam o co w tym wszystkim chodzi

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

za 105pln mozesz kupic juz jakies ergonomiczne
    http://www.ononatural.pl/start/nosidla.htm
    te sa fajne podobno

albo MT jakis na bazarku chustowym.
    fajnie ze chcesz nosic
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustonówka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

No to mnie zjechałyście....
    jak pisałam jestem jeszcze zielona, więc proszę o wyrozumiałość. forum zaczęłam czytać, ale chyba zanim bym wszystko przeczytała i zrozumiała, to moje dziecko już chyba by nie potrzebowało nosidła/ chusty
    Oczywiście wszystkie uwagi przyjmuję z pokorą i dziękuję za zainteresowanie i reakcję.

Czy możecie mi podać mniej więcej co można kupić żeby było zdrowe i nie kosztowało majątku (moja obecna sytuacja mi na to nie pozwala...)

Czy to w ogóle możliwe żeby kupić coś dobrego w rozsądnej cenie?

Z góry dzięki za wszystkie uwagi

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Przejrzyj bazarek. Tu raczej nie znajdziesz wisiadła, a w modelach i cenach możesz przebierać

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

poszukaj na allegro "timaru" infant
    to chinska tania podóbka nosidła ergo.
    ale jest ok i nie kosztuje wiecej niz 100 zł powodzenia
    poza tym grimma podała linki do ono no i ma przeszukaj chustostragan, tylko chyba gdzies tam było jakies wisiadło tyle ze sprzedajaca została poinformowana o tym ze TU (na tym forum) wisiadeł nikt nie promuje i nie kupuje (do noszenia) bez reakcji niestety

wnosze zatem do moderacji/administracji
    o dodanie do regulaminu określenia ze wisiadeł tu nie wolno wystawiac bo własnie mzoe sie trafic osoba zupełnie nie znająca sie na tym wszystkim i widząc tanie nosidło skusi sie na nie
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

No to mnie zjechałyście....
    jak pisałam jestem jeszcze zielona, więc proszę o wyrozumiałość. forum zaczęłam czytać, ale chyba zanim bym wszystko przeczytała i zrozumiała, to moje dziecko już chyba by nie potrzebowało nosidła/ chusty
    Oczywiście wszystkie uwagi przyjmuję z pokorą i dziękuję za zainteresowanie i reakcję.
    Iiii tam zjechałyśmy po prostu na gwałt chcemy Cię powstrzymać przed popełnieniem błędu

Najtaniej to chyba kupić używanego mei-tai'a, faktycznie zajrzyj na bazarek albo daj ogłoszenie, za 100zł zdarzały się całkiem fajne nosidła (albo nawet i taniej )

Poza tym jest jeszcze opcja pożyczena czegoś od jakiejś niedalekiej chustomamy - skąd jesteś? Są wątki lokalne w dziale warsztaty/spotkania, są podfora dla większych miast i regionów, wreszcie możesz się wybrać na jakieś spotkanie Klubu Kangura i poprzymierzać bo nie wszystko każdemu pasuje...
    Powodzenia!
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka Awatar AJ
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Hej,
    Czyli podsumowując - nie polecamy!
    A. mama J. (13.12.2008) i T. (15.11.2010)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów