Otulacz Kikko jest mięciutki i świetnie się dopasowuje. Byłby idealny, gdyby nie był podszyty bawełną. Ale może dla kogoś to zaleta.
a Weehugger?
jest rozmiarowy co prawda ale cieniutki i z falbankami.
edit o taki http://www.pieluszkarnia.pl/product-...-na-rzepy.html
Ostatnio edytowane przez mTuśka ; 20-03-2011 o 12:11
Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)
jeszcze raz dziękuję za propozycje, pooglądam i posprawdzam.
Ekotata- nie mieszkam w PL, więc kupowanie od szyjących dziewczyn nie bardzo mi jest po drodze, ale ten zalinkowany przez Ciebie otulacz baaaardzo mi się podoba, podasz proszę dokładniejsze na niego namiary? generalnie kupuję firmowe, bo jak mi nie przypasuje to mogę praktycznie bez straty je odsprzedać, z niefirmowymi to trudniejsze albo wręcz niemożliwe. ale z tym Twoim zaryzykuję.
Fijonko, pierwszy otulacz na allegro znalazłem, potem przez tą stronkę. Ostatnio zamawiałem przez email- tam gdzieś jest adres- poszukam jeszcze na swojej poczcie. Dziewczyna szyje w wolnej chwili - naszemu Synkowi uszyła na wymiar- tj. od wymiarów jakie jej wysłalem w zwyż.
Również zamawiałam w "pieluszkomanii" .
Pieluszki przecudne a dziewczyna, któa szyje przesympatyczna. Chętnie radzi. Ceny konkurencyjne. Polecam!
a gdzie się te flipy kupuje??
Ja kupiłam w krainie pieluszek. Bardzo fajny sklep.Świetny kontakt ze sprzedawcą.
Ostatnio skusiłam się na kolejnego flipa, ponieważ drugi był gratis. Gratisa sprzedałam i wyszedł mi flip z wkładem za 13 zł.
Wysyłają za darmo, jeżeli zrobisz zakupy na kwotę 300 zł.
Flipy na przykład w Pieluszkarni i na ekomaluch.pl i ekobaby.pl.
Ja polecma ogromnie dla noworodka otulacze Littlepenguin:
http://littlepenguin.eu/index.php?op...emart&Itemid=4
Mięciutkie, delikatne, lamówka nie odciska się na skórze. Ceny przystępne. I są rozmiarowe - ja uzywałam ich u córki od 2,5 kg i S sprawdzała sie świetnie, wyrastamy z niej przy 5 kg.
A koszty wysyłki poza Polskę wbrew pozorom nie muszą być dużo wyższe.
Fijonka- w odpoweidzi na prośbę o namiarki na otulacz z pieluszkomanii - zamawiałem poprzez ten email:
zaremba83@o2.pl
![]()
Bardzo dziękuję![]()
zdecydowanie polecam flipa - bezproblemowo używam przy noworodku (waga urodzeniowa 3400). całkiem fajny jest tez weehuggers (mam na napy), choć nie tak miękki jak flip. IV bardzo, ale to bardzo nie lubię - używałam przy starszej córce, po jakimś czasie rzepy zaczęły odwijać się i drapać małą po brzuchu i udach. wyrzuciłam i nigdy więcej mieć nie zamierzam