Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: Uczulenie od mikropolaru? - chyba jednak owsiki...

Mieszany widok

Chustomanka Awatar goldhind
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie Uczulenie od mikropolaru? - chyba jednak owsiki...

Cały czas używałam tetry, ale już nie daje rady (córka jako że ze mną w ciąży strajkuje nocnikowo mówiąc, że jest dzidziusiem). Zakupiłam kilka kieszonek mikropolarem. I nie wiem czy to od tego, ale po dwóch chyba dniach od noszenia zaczęła się drapać po pośladkach.

Sądzicie, że to może być mikropolar? Bo chciałam więcej kupić, żeby od razu dla synka były , ale teraz nie wiem...

Chustomanka Awatar mamaHani
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a może proszek słabo wypłukany z pieluszek, albo nówki nie wyprane przed pierwszym użyciem, albo spróbuj pieluszek z welurem w środku

Chusteryczka Awatar goshya
    Miejscowość
    dolnośląskie

Domyślnie

OT: takie pytanko jak używalas tej tetry? z jakimś otulaczem?bo ja mam stos tetry i wkładam ją właśnie do kieszonek... lub na wierzch
    Mati 2010, Oliwcia 2012, Jula 2014

Chustofanka Awatar camee
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ja tak mialam wiec proponuje Ci - uwazaj z kupowaniem kieszonek. niestety po wielu testach wyszlo na to ze Synek ma uczulenie na polar najprawdopodobniej. a ja tyle kasy wydalam na kieszonki wczesniej ok miesiac siedzial w tetrze i nic mu nie bylo. jak przeszlam na kieszonki to sie zaczelo... robialam takie testy ze zakladalam pampersy to zaczerwienienie znika. a po np. pol dnia w kieszonce znowu sie zaczyna i tak w kolko. dluuuga historia - nie bede sie tu rozpisywac ale radze Ci potestuj sobie najpierw zanim sie okaze ze niepotrzebne kase wydasz.

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gosia Zobacz posta
    OT: takie pytanko jak używalas tej tetry? z jakimś otulaczem?bo ja mam stos tetry i wkładam ją właśnie do kieszonek... lub na wierzch
    Całe dwa lata z otulaczami pul (imse vimse, bambinex). A dziś założyłam kieszonkę, ale tetrę nie do środka tylko na wierzch - czyli kieszonka jako otulacz.

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

A jeszcze dodam, że oprócz zadrapań od paznokci, nie ma żadnych krostek i zaczerwienienia. Na pewno nie jest to odparzenie. Może raz coś ją zaswędziało, zaczęła się drapać, no i błędne koło. Nawet jak ma krótkie pazurki, to przy tych małych rączkach one są bardzo ostre.

Uprawnienia umieszczania postów