Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: ciąć czy nie ciąć (oto jest pytanie)?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    Najlepiej zamotaj co chcesz, zaznacz ile CI zostaje ogonów i ciachnij. No albo wymień na bazarku...
    chyba tak zrobię właśnie...a na bazarku to właśnie się pojawiła śliczna nati w fioletach, no moje kolory jak nic... ale chyba juz nie będę kombinować, bo tamta też ma 5 metrów

dzięki dziewczyny

no i tą torebką od Moniki to mnie zaitrygowałyście, idę obczajać...

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

przecież przeszycie metki to pikuś, na pewno mniej roboty niż podszywanie 2 brzegów
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mimezis Zobacz posta
    przecież przeszycie metki to pikuś, na pewno mniej roboty niż podszywanie 2 brzegów
    ale jak wypruję metki, i wszyje je w innym miejscu to nie mam już eleganckiego szwu z jednej nitki na całej długości chusty tylko sztukowane w 4 miejscach... wole jednak chyba obciąć 2 brzegi...

Chustomanka Awatar Anntenka
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magnolia Zobacz posta
    ale jak wypruję metki, i wszyje je w innym miejscu to nie mam już eleganckiego szwu z jednej nitki na całej długości chusty tylko sztukowane w 4 miejscach... wole jednak chyba obciąć 2 brzegi...
    ja tam bym cięła po jednym brzegu i przeszyła metkę
    kij ze szwem
    a tak to masz jedną dużą resztkę na torbę albo panel do MT
    szyjąca mama Dawida (25.01.2007) i Milana (09.11.2009)
    TulliMY Mei Tai - zapraszam - Mei Tai Miękkie Nosidełka dla Dzieci oraz Chustowe Metamorfozy

Najgorzej jak się coś komuś wydaje

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

ja cięłam z dwóch brzegów, resztki oddałam GOSI vel Zelda - na środku nie było metki ale ręcznie wszyte kwiatuszki - po prostu nie miałabym nerwów tych kwiatuszków przyszyć z powrotem. Chuscie nic się nie stało a i tak miałam taniej bo była naprawdę w dobrej cenie.

Chustofanka Awatar oladronia
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Ja skróciłam bambusa nati. obcięłam tylko jeden brzeg i przeszyłam metki - naprawdę jest to niewielki problem w porównaniu z podłożeniem brzegu, także dobrze się zastanów No i większy kawałek został - torba będzie jak nic
    A jeżeli chodzi o nitkę, to jak dobierzesz w miarę kolor, to wierz mi, że jak ktoś nie będzie wiedział, że cięta, to nawet się nie zorientuje.

szyję pieluszki i robię na drutach http://ecomomandbaby.blogspot.com/
    prowadzę klub dziecięcy http://www.dziuplawiewiorki.blogspot.com/

Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oladronia Zobacz posta
    Ja skróciłam bambusa nati. obcięłam tylko jeden brzeg i przeszyłam metki - naprawdę jest to niewielki problem w porównaniu z podłożeniem brzegu, także dobrze się zastanów No i większy kawałek został - torba będzie jak nic
    A jeżeli chodzi o nitkę, to jak dobierzesz w miarę kolor, to wierz mi, że jak ktoś nie będzie wiedział, że cięta, to nawet się nie zorientuje.
    to w takim razie jeszcze się zastanowię, no bo ta torba kusi oj kusi... a ja lubię duże torbynitka jest w sumie biała, czy też ecru więc problemu tu nie będzie...

Uprawnienia umieszczania postów