Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 220 z 260

Wątek: 11/3 nowy len u Didka - Pawie Ecru

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

no moze dlatego, ze gruba ogolnie uwazana jest za trudniejsza do wiazania...dla mnie na pewno! i wole wiedziec
    co do tych spekulantow, no jasne, ze gdy ktos ma takie inklinacje, to glupi by byl, gdyby nie korzystal z okazji. nikt nie twierdzi, ze musi byc glupi
    tylko odbior takiego dzialania nie jest zbyt fajny i o to chyba chodzi...

a co do didkowych pań, coz, tak to juz jest, ze wszystkim dogodzic sie nie da. dla jednych za duzo limitow i za czesto, dla innych za malo. i tak zle, i tak niedobrze.

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez green_naranja Zobacz posta
    no moze dlatego, ze gruba ogolnie uwazana jest za trudniejsza do wiazania...dla mnie na pewno! i wole wiedziec
    A ja bym chciała wiedzieć, że coś jest cieniutką bawełną np., bo miałabym min. 90%, że nie uniesie mojego klocka i nie wydawałabym niepotrzebnie pieniędzy, których potem nie odzyskam(bo taka chusta raczej kariery nie zrobi). Również chciałabym zobaczyć zdjęcia zamotanej chusty, żeby jako laik ocenić czy wzór będzie dobrze wyglądał lub czy np.gekon jest dużym stworem czy nie.
    Wtedy Didka postępowanie byłoby IMO bardziej uczciwe właśnie, tylko sprzedaż pewnie niższa

Chustofanka

Domyślnie

Gdyby nie było osoby, która muszą mieć n-tą chuste z pawiami albo rybami i jest skłonna zapłacić za limita 2 lub 3 razy wiecej niż cena wyjściowa, to żadni spekulanci nie mieliby pola do popisu. I wcale sie nie dziwie, że sa ludzie którzy po prostu na tym korzystaja. Popyt rodzi podaż.
    Z kolei pomysł z nieogłaszaniem na twetterze terminów wypuszczenia kolejnej limitowanej chusty nie rozwiąrze sytuacji, a da właśnie wieksze pole do popisu dla spekulantów, bo która mama, choćby nawet była największą chustofanką ma czas odświeżania strony didka co 5 minut, zeby jakiegoś limita w normalnej cenie upolować. Taki zabieg dopiero by wywindował ceny do góry.

jeżeli chodzi o dodrukowanie pawi, to uważam, że jest to jak najbardziej fair wobec klientów, bo to w sumie nie ich wina że Didymos ma niewydolny system sprzedaży. Jak się coś sprzedaje to powinno się mieć w magazynie odpowiednia ilość przedmiotów. Ja już jestem zła, bo zapłaciłam pieniądze n chuste będe czekac nie wiadomo ile, a didek nawet nie raczył do każdego klienta napisac krótkiej informacji dlaczego musi poczekać, tylko napisał informację na stronie, co nie każdy musi akurat przeczytać.

Poza tym nasuwa mi sie taka refleksja, że niejedna rodzina ma mniej na miesiąc na życie niż niektóre osoby płaca za chusty.

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agahk Zobacz posta
    Gdyby nie było osoby, która muszą mieć n-tą chuste z pawiami albo rybami i jest skłonna zapłacić za limita 2 lub 3 razy wiecej niż cena wyjściowa, to żadni spekulanci nie mieliby pola do popisu. I wcale sie nie dziwie, że sa ludzie którzy po prostu na tym korzystaja. Popyt rodzi podaż.
    Z kolei pomysł z nieogłaszaniem na twetterze terminów wypuszczenia kolejnej limitowanej chusty nie rozwiąrze sytuacji, a da właśnie wieksze pole do popisu dla spekulantów, bo która mama, choćby nawet była największą chustofanką ma czas odświeżania strony didka co 5 minut, zeby jakiegoś limita w normalnej cenie upolować. Taki zabieg dopiero by wywindował ceny do góry.

jeżeli chodzi o dodrukowanie pawi, to uważam, że jest to jak najbardziej fair wobec klientów, bo to w sumie nie ich wina że Didymos ma niewydolny system sprzedaży. Jak się coś sprzedaje to powinno się mieć w magazynie odpowiednia ilość przedmiotów. Ja już jestem zła, bo zapłaciłam pieniądze n chuste będe czekac nie wiadomo ile, a didek nawet nie raczył do każdego klienta napisac krótkiej informacji dlaczego musi poczekać, tylko napisał informację na stronie, co nie każdy musi akurat przeczytać.

Poza tym nasuwa mi sie taka refleksja, że niejedna rodzina ma mniej na miesiąc na życie niż niektóre osoby płaca za chusty.
    totez wlasnie o tym mowa. popyt rodzi podaz i takie sa prawa rynku; mozna potępiac niektore zachowania, ale co tak naprawde moze producent zrobic, zeby je zniwelowac a przynajmniej znacznie ograniczyc? chyba nic, jesli swoje wlasne interesy ma na wzgledzie.

no a uwaga o dochodach i placeniu za chusty...sorry, ale po pierwsze truizm, a po drugie dosc niesmaczna. co ma jedno z drugim wspolnego?
    ktos kupujacy droga chuste ma sie poczuc gorzej w zwiazku z tym?

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez green_naranja Zobacz posta
    totez wlasnie o tym mowa. popyt rodzi podaz i takie sa prawa rynku; mozna potępiac niektore zachowania, ale co tak naprawde moze producent zrobic, zeby je zniwelowac a przynajmniej znacznie ograniczyc? chyba nic, jesli swoje wlasne interesy ma na wzgledzie.

no a uwaga o dochodach i placeniu za chusty...sorry, ale po pierwsze truizm, a po drugie dosc niesmaczna. co ma jedno z drugim wspolnego?
    ktos kupujacy droga chuste ma sie poczuc gorzej w zwiazku z tym?
    W żadnym wypadku nie był to zarzut z mojej strony, jeśli kogoś stać, to może nawet i 5 tysięcy za chustę zapłacić, jego rzecz, mnie to po prostu dziwi, że ktoś jest skłonny takie pieniądze zapłacić za kawałek szmaty. Bo to w sumie przedmiot użytkowy i do noszenia dziecka ma służyć

Chustomanka Awatar roni21
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

a tak wracajac do tematu
    mam swoje pawie i sa bossskie
    mialam odrazu sprzedac, ale poki co zatrzymam
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński
    -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roni21 Zobacz posta
    a tak wracajac do tematu
    mam swoje pawie i sa bossskie
    mialam odrazu sprzedac, ale poki co zatrzymam

O!! masz foteczki jakies? daly sie zamotac w ogóle? mam nadzieje,ze nie sa masakrycznie sztywne?

noo i mam nadzieje,ze jutro moje dolecą

Chustomanka Awatar roni21
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

jeszcze nie probowalam motac, nie mialam kiedy
    ale to nie tak zbita derka, mysle ze o praniu i prasowaniu bedzie przyzwoicie
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński
    -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

a czy któraś z Was jeszcze ma? nosiła? coś więcej powie o tej chuście?
    podzielcie się opiniami...

demona
    Guest

Domyślnie

Ja mam, nie podobają mi się;/ Chyba mam uczulenie na ten wzór

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

Mona, a nie podobają bo? tylko wzór, czy coś jeszcze?
    motałaś?

demona
    Guest

Domyślnie

Wzór mnie odpycha, nie motałam nawet, nie mam ochoty. PIERWSZY raz mi się zdarzyło no moze drugi po Jesiennej Polce

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

ech ech...no zamotaj! coś więcej napiszesz... zawsze nowe doświadczenie najwyżej zamknij oczy przy motaniu

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olcia Zobacz posta
    najwyżej zamknij oczy przy motaniu
    moze jutro...

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

ja tez, ja tez mam! pawiki ladne... ale kurna nooooo mnie ten wzor tez sie nie widzi rocznicowe sa o wiele ładniejsze!
    choc trzeba przyznac ze naturki są nr 1 jesli chodzi o to nowe wydanie daletgo mysle sobie ze dam im szanse!
    Sa grubasne! pudlo sie nie domyka. Tkane podobnie jak bawelniane, ale chyba nieco ściślej. Sztywne....

bez prania ja ich nie motam jutro postaram sie uprac ptaszorki to w pon. moze sie w nich ponosimy!

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

co wy mowicie, przepiekne sa! i w porownaniu z garnetami, mieciutkie.
    piekne lody smietankowo-waniliowe

\

akcja odbedzie sie jutro,dzis za wilgotne do motania byly. tylko ciekawe jak to pojdzie, bo 7-ka po wypraniu i wyprasowaniu mierzy sobie 5.6m!
    6-tka nie lepsza wcale, bo 4.96m.

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

no i jak wrażenia w użytkowaniu??
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar tsumiko

Domyślnie

trzeba nad nimi trochę popracować,żeby zmiękły,ale ja jestem na tak.Nie są tak grube jak garnety,fajnie trzyma się wiązanie no i dziś Miki przekupiomy ciastkiem dał się zamotać z przodu!Nie miałam zastrzeżeń,teraz muszę sobie tylko na nich posiedzieć i je dobrze wytramosić
    dowód rzeczowy:
    Iza,mama Mikolaja (czerwiec 2008) i Leny (czerwiec 2010)

tsumiko w kuchni

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

popieram ze sa fajne

egzemplarz naturkowy w zasadzie niemal od razu miekki po wypraniu i krotkiej sesji w suszarce, w porownaniu z garnetem nie mialam najmniejszych problemow z wiazaniem

natomiast egzemplarz farbniety jeszcze czeka na zlamanie symboliczne, Nina dzis odmowila motania a chcialam wyprobowac to

sprobuje jutro.

w kazdym razie moim zdaniem zadnej wielkiej pracy z lamaniem wcale nie trzeba tu wykonywac.

Chustofanka Awatar izi

Domyślnie

Green, Didymos powinien Ci płacić za zdjęcia. Te początkowo szkaradne pawie nagle wydały mi się przepiękne!

sometimes it's hard to be a woman - Tammy Wynette

Uprawnienia umieszczania postów