a czy jest gdzieś wersja "z ichniego na nasze", bo przyznaję, że niemiecki to tylko w podstawowym zakresie :/
ja wrzuciłam do tłumacza i przyznam dalej słabo rozumiem
Wytłumaczcie w kilku zdaniach-ale o co chodzi?...
w skrocie:
chodzi o to, ze panie od Didymosa zaniepokojone sa tym, co sie dzieje z ich najnowszymi chustami z limitowanych edycji; nie spodziewaly sie na przyklad, ze pawie ecru wzbudza takie szalone zainteresowanie-po wstawieniu ich na strone sklepu linie telefoniczne, skrzynka mailowa i co tam jeszcze doslownie urywaly sie i pękaly w szwach, no a sam system sklepu tez byl przciazony, w rezultacie sprzedalo sie wiecej, niz zostalo wyprodukowanych.
w zwiazku z tym musieli przerwac przygotowania do produkcji nastepnej lnianej chusty z serii limitowanej, do ktorej wszystko juz bylo gotowe-aby doprodukowac pawie ecru, zeby starczylo dla wszystkich, ktorzy zamowili.
generalnie sa w szoku i nie wiedza co robic na przyszlosc, rowniez (w domysle)w zwiazku z tzw. windowaniem cen ( a na ten temat szeroka dyskusja toczy sie na TBW), bo nie oszukujmy sie, sa osoby ktore kupuja tylko po to, by nastepnego dnia wystawic za dwukrotnosc ceny, tym Tina H. tez jest przypuszczalnie zaniepokojona.
wniosek jest taki, ze zastanawiaja sie jak to rozwiazac na przyszlosc, opcja jest nie zamieszczanie info na twitterze o nadchodzacej edycji...
ciezki temat![]()
Dzięki green. Właśnie nie bardzo mogłam zrozumieć, co je niepokoi-ceny mają coraz wyższe, a zbyt jest. Fakt-ciężki temat. Tyle plusów, co minusów- tylko limit dodrukowywany, to już taki średni limit. Przy takiej polityce Didka, sytuacja sama się wyklaruje, kiedy rynek się przesyci tymi niby limitami(takie np. pawie petrole).
Mi tylko żal tego "kolejnego lnu", który szybko nie wyjdzie, bo pawi nigdy w łapkach nie miałam i nic a nic mnie nie ruszają![]()
chyba najbardziej niepokoi je to, ze nie starcza dla wszystkich chcacych, a z drugiej strony wlasnie ten dodrukowywany limit ma byc chyba proba zalagodzenia sytuacji w ktorej nie daly sobie rady z popytem, ktory je przerosl.
z jednej strony to dobrze, ze czesc osob ktora zaplacila a nie zalapala sie, dostanie swoje pawie, a z drugiej-szkoda tego nastepnegi lnu, ktory albo nie wyjdzie, albo wyjdzie nie wiadomo kiedy, albo wyjdzie w naprawde limitowanej wersji. ale moze to dobrze dla kieszeni![]()
przez tzw.szczescie glupiego
27 grudnia szlam zmywac gary do kuchni, przechodzilam przez pokoj z komputerem, stwierdzilam ze szybko zerkne na Natural Mamas, gdzie interesowaly mnie odpowiedzi w jednym watku. pierwszy watek ktory rzucil mi sie w oczy dotyczyl nowych LE Didka (tzw. stalker thread), gdzie pojawila sie informacja, ze na stronie sa znow pawie. wiec stwierdzilam, ze szybko zerkne co tam znowu rzucili.
zerknelam i zobaczylam czarne
wrzucilam do koszyka , zastanowilam sie chwile, bo nie bylam specjalnie zachwycona szerokoscia i caloksztaltem tych petroli i burgundow, myslalam ze te podobne beda....
pawie przyszly w sylwestra i okazaly sie z zupelnie innej bajki, no a potem wyszlo ze tylko 19 ich zrobili. no szczescie po prostu i slepy los![]()
Ostatnio edytowane przez green_naranja ; 17-03-2011 o 13:50
green_ że Ty jeszcze nie wygrałaś w totka, to aż dziwneSzczęściara jesteś że hej!
Gabuszka (02.2010)i Wituś (02.2013)