Pokaż wyniki od 1 do 20 z 41

Wątek: refleksje po ksiązce o Lasse i Mai

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

A ja z takkim OT małym, pamiętam że w podstawówce zaczytywałam się książeczkami detektywistycznymi Alfreda Hitchcocka dla dzieci, nazywało się to zbiorczo Przygody trzech detektywów, każdy tom miał swój tytuł, było to wydawane na bardzo podłym papierze. Może jeszcze do dostania gdzieś? Pamięta ktoś, czytał? Ja uwilebiałam.
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez murmle Zobacz posta
    A ja z takkim OT małym, pamiętam że w podstawówce zaczytywałam się książeczkami detektywistycznymi Alfreda Hitchcocka dla dzieci, nazywało się to zbiorczo Przygody trzech detektywów, każdy tom miał swój tytuł, było to wydawane na bardzo podłym papierze. Może jeszcze do dostania gdzieś? Pamięta ktoś, czytał? Ja uwilebiałam.

A to czasem nie było: "Tajemnica krzyczącego zegara", "Tajemnica futrzanego misia", "Tajemnica szepczącej mumii" ... ???

generalnie od koloru
    http://allegro.pl/listing/listing.ph...v6-p-4-ce-0718
    Ostatnio edytowane przez dankin-82 ; 13-08-2014 o 22:25

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Mój mąż to czytał, stoją u nas dumnie na półce z książkami z naszego dzieciństwa.
    ['] 07.2008
    Dotka 06.2010
    Agutka 07.2013
    Katka 08.2017

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annia Zobacz posta
    Mój mąż to czytał, stoją u nas dumnie na półce z książkami z naszego dzieciństwa.
    Hitchcocka nie pamiętam z dzieciństwa, ale "Biuro Detektywistyczne Lassego i Mai" to jedyne książki chłopaków które czyta mój mąż i nie marudzi przy tym że nie lubi czytać
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustofanka

Domyślnie

Murmle, przypomniałaś mi czas podstawówki, po książki z tej serii potrafiłam być w osiedlowej bibliotece 2-3 razy w tygodniu. Ile ja miałam wtedy czasu na czytanie Przy okazji przypomniałam sobie, że w tym samym czasie była wydawana inna seria książek dla dzieci. Miały mniejszy, broszurowy format. Samemu wybierało się jak potoczy się dana historia, w każdej opowieści dokonywało się 5-7 wyborów. Może ktoś przypomni.

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

mam tajemnicę mumii. Starszak sam chce czytać i podczytuje początek.Ja mam zamiar ją rozpocząć wieczorem im czytać.hmmm... co do tematu to przeczytajcie coś o tym:
    http://lubimyczytac.pl/ksiazka/17893...-oko-na-maroko
    rewelacyjna pozycja dla nas.
    no i oczywiście temat pana, który czuje, że jest panią-dla mojego m.-bez sensu
    jak dla mnie ok. prosto napisane. taki mój sześciolatek po prostu przyjął to do wiadomości, że tacy ludzie są wokół nas.
    bez podtekstów, sensacji, naznaczania innością.
    ludzie są różni.
    najważniejsze, żeby byli dla nas dobrzy i że trzeba im dać szansę jak np. pan odsiadujący karę w więzieniu mówi o tym, że żałuje, chciałby cofnąć czas, że nigdy już więcej nie chce nikogo skrzywdzić...
    ale to taki ot mały
    w każdym razie polecam książkę .

Uprawnienia umieszczania postów