Pokaż wyniki od 1 do 20 z 41

Wątek: refleksje po ksiązce o Lasse i Mai

Mieszany widok

Chustofanka Awatar tumtum
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

w tajemnicy pociągu jest dla odmiany wątek hetero

ja z całymi zakamarkami mam problem - niby edukacyjne, ale nie do końca po mojej myśli...

yena
    Guest

Domyślnie

też mam problem z zakamarkami - nie potrafię go nawet do końca nazwać, ale żaluję, że nie dane mi przeczytać tych książek w orygniale i porównać obu wersji. w wielu mam wrażenie, że niektóre 'wartości" sa doddane. być może niespójność wynika z tłumaczenia? trudno mi to ocenić, bo szwedzkiego ni w ząb.

z Tajemnic mamy tylko Tajemnicę Zwierząt i jest wielbiona, więc planuję kupić kolejne. są jeszcze jakieś tajemnice z niespodziankami? moje dziecko uświadomione w wielu kwestiach, ale po prostu chciałabym wiedzieć czego się spodziewać.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A u nas Biuro detektywistyczne jest hitem, dodatkowo dobrym wstępem do niektórych rozmów. Tutaj opisy niektórych części:
    http://wspolneczytanie.blogspot.com/...sego%20i%20Mai

jak dla mnie najgorsza była tajemnica biblioteki...
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

yena
    Guest

Domyślnie

Ilonsa, a ktore najlepsze Twoim zdaniem? Nie ma szans, ze kupie je wszystkie - miejsce na polkach mi sie konczy

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ilonsa Zobacz posta
    jak dla mnie najgorsza była tajemnica biblioteki...
    wlasnie 5 minut temu skonczylismy czytac i jak do tej pory z przeczytanych tez uwazam za najgorsza - ciekawe czy z tego samego powodu?

yena - mozemy pozyczyc czesc przeciez jak chcecie

ja mam w ogole problem z Biurem... - F uwielbia, a ja w sumie lubie - ale jak sie zastanowilam wczoraj - to wole czytac co innego. moze one sa za proste po prostu - w Bibliotece chyba po drugim rozdziale wiedzialam jak... Kino wczoraj skonczylismy - tak sobie poszli i przez przypadek odkryli ale kupuje, bo F lubi. no i to nie jest w sumie zla literatura, dobrze sie czyta, w sam raz dla 6-7 latkow. tylko te ilustracje, bleee....

poza Bilbioteka, ktora przeczytalismy dzis reszta dosc rowna mniej wiecej. F wlasnie przywlokl Mumie i pyta, czy skonczylam... to ide czytac...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

demona
    Guest

Domyślnie

Witek uwielbia. Mojego męża drażni pastor Kończymy dziś pociąg i jutro mumia.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Natala ze względu na zakończenie

Nam najbardziej podpasowały: t. diamentów, mumii, zwierząt
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

yena
    Guest

Domyślnie

ja nie cierpię w sumie kryminałów, więc mnie do czytania tej serii nie ciągnie (a już jak można książkę detektywistyczną czytać po kilka razy, to w życiu nie pojmę), ale nie mnie się mają podobać, więc kupię diamenty, mumię (dzięki Ilonsa!) i coś jeszcze.

dobry pomysł z wymianą, natala

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ilonsa Zobacz posta
    Natala ze względu na zakończenie
    a to jak i mnie...

yena - wlasnie z tym, zeby czytac po pare razy mam problem - to jest dla mnie ksiazka do czytania raz. a F chce w kolko... detektywistyczne uwielbiam - i dzieciece i dorosle - ale te jakies za proste dla mnie - przynajmniej niektore.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Uprawnienia umieszczania postów