w tajemnicy pociągu jest dla odmiany wątek hetero
ja z całymi zakamarkami mam problem - niby edukacyjne, ale nie do końca po mojej myśli...
w tajemnicy pociągu jest dla odmiany wątek hetero
ja z całymi zakamarkami mam problem - niby edukacyjne, ale nie do końca po mojej myśli...
też mam problem z zakamarkami - nie potrafię go nawet do końca nazwać, ale żaluję, że nie dane mi przeczytać tych książek w orygniale i porównać obu wersji. w wielu mam wrażenie, że niektóre 'wartości" sa doddane. być może niespójność wynika z tłumaczenia? trudno mi to ocenić, bo szwedzkiego ni w ząb.
z Tajemnic mamy tylko Tajemnicę Zwierząt i jest wielbiona, więc planuję kupić kolejne. są jeszcze jakieś tajemnice z niespodziankami? moje dziecko uświadomione w wielu kwestiach, ale po prostu chciałabym wiedzieć czego się spodziewać.
A u nas Biuro detektywistyczne jest hitem, dodatkowo dobrym wstępem do niektórych rozmów. Tutaj opisy niektórych części:
http://wspolneczytanie.blogspot.com/...sego%20i%20Mai
jak dla mnie najgorsza była tajemnica biblioteki...
Ilonsa, a ktore najlepsze Twoim zdaniem? Nie ma szans, ze kupie je wszystkie - miejsce na polkach mi sie konczy![]()
wlasnie 5 minut temu skonczylismy czytaci jak do tej pory z przeczytanych tez uwazam za najgorsza - ciekawe czy z tego samego powodu?
yena - mozemy pozyczyc czesc przeciez jak chcecie![]()
ja mam w ogole problem z Biurem... - F uwielbia, a ja w sumie lubie - ale jak sie zastanowilam wczoraj - to wole czytac co innego. moze one sa za proste po prostu - w Bibliotece chyba po drugim rozdziale wiedzialam jak... Kino wczoraj skonczylismy - tak sobie poszli i przez przypadek odkryliale kupuje, bo F lubi. no i to nie jest w sumie zla literatura, dobrze sie czyta, w sam raz dla 6-7 latkow. tylko te ilustracje, bleee....
poza Bilbioteka, ktora przeczytalismy dzis reszta dosc rowna mniej wiecej. F wlasnie przywlokl Mumie i pyta, czy skonczylam... to ide czytac...
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Witek uwielbia. Mojego męża drażni pastorKończymy dziś pociąg i jutro mumia.
ja nie cierpię w sumie kryminałów, więc mnie do czytania tej serii nie ciągnie (a już jak można książkę detektywistyczną czytać po kilka razy, to w życiu nie pojmę), ale nie mnie się mają podobać, więc kupię diamenty, mumię (dzięki Ilonsa!) i coś jeszcze.
dobry pomysł z wymianą, natala![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster