Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: lamanie chust :)

Chustomanka Awatar nitka
    Miejscowość
    New York

Domyślnie lamanie chust :)

jak najlepiej lamac chusty przy pomocy pralki i suszarki? przede wszystkim chodzi mi o temperature prania/ suszenia - prac w goracym, czy to moze zaszkodzic? [chodzi mi raczej o dlugo lamiace sie chusty bawelniane - pasiaki i konopie]

Bede wdzieczna za podpowiedzi w tym kierunku pralka czeka....
    Agata - Hashimotka, mama Macka (Styczen 2008) i Julia (maj 2014)

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Agata, konopie Irlaa sa teraz bardzo mieciutkie, jak je pozyczylam, to byly sztywne. Temperatura prania 40 stopnia, suszenie w suszarce bebnowej obowiazkowe, potem jeszcze spotkanie z cieplym zelazkie i voila.. konopie jak kaczucha!

sylwik
    Guest

Domyślnie

Polecam blog Donkaczki

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Piore w 40 stopniach i susze na delikatnym programie. Nie z obawy o to, ze cos sie chuscie stanie, ale zeby dluzej sie suszylo.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustomanka Awatar nitka
    Miejscowość
    New York

Domyślnie

och - kocham konopie!!! na razie wyladowaly w pralce, zobaczymy czy im na dobre wyjdzie Nie mniej sa cudowne, ja chyba lubie takie cienkie/ twardawe chusty - co ja zrobie jak mi sie za mocno zlamia hehehe

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jak dotykałam konopii Hanti to były tak mieciusie, że chcialo sie do nich przytulić. Takie mięciusie i puchate (?) Takie wrażenie mialam. Więc może nie łam swoich jak nie chcesz takich?

Chustomanka Awatar nitka
    Miejscowość
    New York

Domyślnie

na razie musze je choc troszeczke zlamac a pozniej najwyzej bede rzadko prac hehe

zreszta zobaczymy co wyjdzie w praniu, zawsze mozna sprzedac jak beda za miekkie hehe

Chusteryczka Awatar kobra
    Miejscowość
    Chicago

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nitka
    na razie musze je choc troszeczke zlamac a pozniej najwyzej bede rzadko prac hehe

zreszta zobaczymy co wyjdzie w praniu, zawsze mozna sprzedac jak beda za miekkie hehe
    Agata,jak Ci za bardzo zmiekna chetnie sie nimi zaopiekuje
    Pewnie dlatego welna Ci nie podeszla, bo mieciusia jest

Z ciemnymi chustami chyba trzeba uwazac i suszarke uzywac zadko,zeby nie wyblakly za bardzo
    Nothing you become will disappoint me;
    I have no preconception that I'd like to see you be or do.
    I have no desire to foresee you, only to discover you.
    You cannot disappoint me.

Aska - mama Kajetana (19.10.2007)

Chustomanka Awatar nitka
    Miejscowość
    New York

Domyślnie

predko nie oddam wyjelam z pralki mieciusienka chuste - nawet jesli cos jej brakuje do flanelki, to niewiele

Dziekuje Petisu, bo to dzieki jej wypowiedziom sie zdecydowalam i podpisuje sie - LAMANIE KONOPI TO MIT!

kobra - moja welenka nie jest tak milusia jak konopie po pierwszym praniu, moze ona po farbowaniu tak stwardniala? Nawet pasiak Storczyk, ktory byl w tym samym praniu co konopie jest od nich sztywniejszy! (a on byl juz prany conajmniej z 6 razy). Teraz jeszcze przed nami prasowanko z para i juz sie nie moge doczekac koncowego efektu - reszta pewnie dolamie sie juz w noszeniu

Mysle, ze nie tyle chodzilo mi o to ze lubie twarde chusty, a mocno-trzymajace w noszeniu - moja Satynka jest taka i za to ja kocham. Wciaz nie chce w to tak do konca uwierzyc, ale to jedna z moich ulubionych chust. Widac takie lubie i mam nadzieje, ze konopie tez tam dolacza

W kazdym badz razie roznica miedzy wyjetymi z pudelka konopiami, atymi po pierwszym praniu jest niesamowita - nie uwierzylabym gdybym nie macala tej "blachy"

Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama-anika
    Jak dotykałam konopii Hanti to były tak mieciusie, że chcialo sie do nich przytulić. Takie mięciusie i puchate (?) Takie wrażenie mialam. Więc może nie łam swoich jak nie chcesz takich?
    jak chcesz mięciusie i puchate, to łam
    i to ile wlezie

Uprawnienia umieszczania postów