Wysadzam od 6 m-ca, co 40-50 minut i jak mokra to zmieniam, w nocy junior rzadko siusia przeważnie pieluszka sucha, za to ranny sik ledwo sie w nocniku miesci.
Jak mały miał 4 -m-ce to zmieniałam co 1 - 1,5 godz., chyba że spał to bywało że i 3 godz. w jednej pieluszce był.
Mama dwóch super chłopaków : Pawełka - raczka (07.1999), Daniuszki - skorpionka (11.2009) i maleństwa, które byłoby rybką (11.2008)
aż tak się nie przejmuj, jeśli Twoje dziecko ma skłonność do infekcji to i tak nie unikniesz, a przypadkiem ta położna nie chciała Cię zniechęcić do wielo?
ja starałam się zmieniać po każdym siknięciu, a na wyjścia zakładamy pieluszki odciągające wilgoć
2 godz w jednej pieluszce nie powinny zaszkodzić
aha i nie jesteś złą matka! używasz wielo i nie trzymasz dziecka 6 godzin w pampku (bo są tacy)
Moja koleżanka szczyci się tym że zmienia co 4 godz. pampersa i szczyci się tym bo uważa że to często![]()
Po kupie zawsze, rano przed spaniem południowym idą zwykle 2-3, na drzemkę dostaje zawsze suchą, potem ją wysadzam lub zmieniam pieluchę, a po południu zwykle idą jeszcze 2 pieluszki. Na noc zwykle 1, ale jak widzę, że ma mokro, to również zmieniam. Wychodzi mi 6 na dobę, ale bywa, że 8, zależy co uda się złapać na nocnik. Pupa jak marzenie to u nas dopiero w wielo się pojawiła, bo wcześniej koszmar, ale bywa odparzona przy ząbkowaniu.
A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021
Dziewczyny, a co zrobić w przypadku kiedy synek śpi w wielo, pieluszka wyposażona jest dodatkowo w tetrę, która przylega bezpośrednio do ciała, a w nocy karmię go dwa razy i zmiana pieluszki bardzo go wybudza?
Na razie nie zmieniam wielo w nocy, ale Wasze posty trochę mnie zaniepokoiły(