Pokaż wyniki od 1 do 20 z 43

Wątek: Jak często zmieniacie pieluszki?

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    a nie zależy to od wieku dziecka?? Przecież pojemność 4 mies i 18 to inne hektolitry
    Ano też mi się tak wydaje

Chustomanka Awatar Marti
    Miejscowość
    Sokołów Podlaski

Domyślnie

Po kupie zmieniam od razu. Przy siusianiu mniej więcej co 1,5-2 godziny. Chyba, że Nela śpi, wtedy rzadziej.

Chustonoszka Awatar Sylaba

Domyślnie

Wysadzam od 6 m-ca, co 40-50 minut i jak mokra to zmieniam, w nocy junior rzadko siusia przeważnie pieluszka sucha, za to ranny sik ledwo sie w nocniku miesci.
    Jak mały miał 4 -m-ce to zmieniałam co 1 - 1,5 godz., chyba że spał to bywało że i 3 godz. w jednej pieluszce był.
    Mama dwóch super chłopaków : Pawełka - raczka (07.1999), Daniuszki - skorpionka (11.2009) i maleństwa, które byłoby rybką (11.2008)

Domyślnie

aż tak się nie przejmuj, jeśli Twoje dziecko ma skłonność do infekcji to i tak nie unikniesz, a przypadkiem ta położna nie chciała Cię zniechęcić do wielo?
    ja starałam się zmieniać po każdym siknięciu, a na wyjścia zakładamy pieluszki odciągające wilgoć
    2 godz w jednej pieluszce nie powinny zaszkodzić
    aha i nie jesteś złą matka! używasz wielo i nie trzymasz dziecka 6 godzin w pampku (bo są tacy)
    Moja koleżanka szczyci się tym że zmienia co 4 godz. pampersa i szczyci się tym bo uważa że to często

Chustodinozaur Awatar rafandynka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Po kupie zawsze, rano przed spaniem południowym idą zwykle 2-3, na drzemkę dostaje zawsze suchą, potem ją wysadzam lub zmieniam pieluchę, a po południu zwykle idą jeszcze 2 pieluszki. Na noc zwykle 1, ale jak widzę, że ma mokro, to również zmieniam. Wychodzi mi 6 na dobę, ale bywa, że 8, zależy co uda się złapać na nocnik. Pupa jak marzenie to u nas dopiero w wielo się pojawiła, bo wcześniej koszmar, ale bywa odparzona przy ząbkowaniu.
    A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

A czy ta położna mówiła to w kontekście wielo, czy tak ogólnie?
    Bo chyba nie ma różnicy, czy ten mocz i bakterie siedzą sobie w wielo czy w pampersie.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustonówka Awatar filcia
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze (Ursus)

Domyślnie

Dziewczyny, a co zrobić w przypadku kiedy synek śpi w wielo, pieluszka wyposażona jest dodatkowo w tetrę, która przylega bezpośrednio do ciała, a w nocy karmię go dwa razy i zmiana pieluszki bardzo go wybudza?
    Na razie nie zmieniam wielo w nocy, ale Wasze posty trochę mnie zaniepokoiły (
    Pozdrawiam,
    filcia

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    A czy ta położna mówiła to w kontekście wielo, czy tak ogólnie?
    Bo chyba nie ma różnicy, czy ten mocz i bakterie siedzą sobie w wielo czy w pampersie.
    Chyba tak ogółem - ona raczej mądra kobieta jest i wielo pochwala.
    Nie pochwala za to mojej diety (a jem już prawie wszystko...), ale to na inny wątek

Uprawnienia umieszczania postów