Pokaż wyniki od 1 do 20 z 40

Wątek: fjakfrustratka

Mieszany widok

Chustomanka Awatar sandy.pit
    Miejscowość
    Warszawa Falenica

Domyślnie

niesamowita samoświadomość, rzeczywiście FRUSTRATKA. do tego jeszcze pruderyjna

Doradca Noszenia ClauWi® i Doula

Chustomanka Awatar Tehanu
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Uah, wyżyłam się
    Idę przytulić mojego eko-syna i przygotować eko-obiad mojej eko-rodzinie.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

no cóż ludzie mają zwyczaj krytykować to czego nie znają

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Zwracam Wam uwagę na jedną, dość ciekawą cechę tego bloga: to jest kreacja literacka. Każdy post to uogólniony obraz pewnej powszechnej frustracji, bardzo zręcznie literacko opracowany, napisany z pazurem, oczywiście tu i ówdzie przejaskrawiony. Nie ma co czepiać się konkretnej osoby, autorka zapisuje "zbiorowy stan świadomości", a nie własne prywatne odczucia Jednej Konkretnej Matki i Kobiety. Może się podobać lub nie, ale podmiotem mówiącym jest tu właśnie "Frustratka", a nie jakaś żywa Ania, Basia czy Krysia, przypadkiem pisząca pod takim właśnie nickiem

Chustomanka Awatar sandy.pit
    Miejscowość
    Warszawa Falenica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kakot Zobacz posta
    Zwracam Wam uwagę na jedną, dość ciekawą cechę tego bloga: to jest kreacja literacka. Każdy post to uogólniony obraz pewnej powszechnej frustracji, bardzo zręcznie literacko opracowany, napisany z pazurem, oczywiście tu i ówdzie przejaskrawiony. Nie ma co czepiać się konkretnej osoby, autorka zapisuje "zbiorowy stan świadomości", a nie własne prywatne odczucia Jednej Konkretnej Matki i Kobiety. Może się podobać lub nie, ale podmiotem mówiącym jest tu właśnie "Frustratka", a nie jakaś żywa Ania, Basia czy Krysia, przypadkiem pisząca pod takim właśnie nickiem
    a widzisz. a mi się żal kobiety zrobiło. ale. jak ktoś jest w stanie tak dla sportu tyle z siebie żółci upuścić to ja wysiadam. nawet gdyby ty był majstersztyk to nie mam ochoty, choć blogi lubię, a już te literackie to bardzo.

a ocb z tym, że frustratka była w WO, ktoś wie? ja WO lubię i zazwyczaj czytam od deski do deski, ale to mi jakoś umknęło.

Doradca Noszenia ClauWi® i Doula

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Tak, była, ale teraz nie pamiętam czy w tych sobotnich czy extra. Końcówka taka, że już jest mniej sfrustrowana i myśli o zamknięciu bloga.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

wyjatkowo malo wciagajacy ten wpis.
    moze czytala watek o chustomatce samoswiadomej
    wg mnie byl zabawniejszy niz jej wpis
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Uprawnienia umieszczania postów