Od jakiegoś miesiąca używamy naszego MT od Marty, o, dokładnie tego:
http://pogodzinach7.blox.pl/2012/07/...ooloo-218.html
Mówiąc najogólniej - jesteśmy (my, tzn. ja, mąż- *patrz niżej, Stasiek i Kalinka) bardzo zadowoleni. Nosidło jest (i takie było moje założenie) przede wszystkim piękne, no może tylko wygoda jest ważniejsza.
1. Kontakt: bardzo dobry, dużo cierpliwości i podpowiedzi, dzięki czemu mam dokładnie takie nosidło, jakie chciałam (a nawet dowiedziałam się dokładniej, czego chcę)
2. Materiały: fajny, porządny sztruks, wypełnienia pasów niby dość miękkie, ale naprawdę dobrze się sprawdzają, a już najbardziej zaskoczył mnie (na plus!) zagłówek- mimo że mamy jeszcze dopinany kapturek, to właściwie zagłówek sam też by wystarczył, bo naprawdę ładnie podtrzymuje główkę śpiącego dziecka, plus duży wybór naprawdę pięknych materiałów na panel
3. Wykonanie: perfekcyjne, do najdrobniejszego szczegółu - nawet kolor nici wybierałam, sama na to nie wpadłam, a takie kontrastowe (czerwone na granacie) przeszycie bardzo fajnie wygląda
4. Wygoda: tak, jak swego czasu myślałam, że MT nie może być tak wygodny jak nosidło ergonomiczne z mocno usztywnionym pasem biodrowym, tak z MT od Marty przekonałam się, że to naprawdę wygodne nosidło
5. Komfort dla dziecka: ok, bardzo fajne są: zagłówek i wypełnienie pod nóżkami
6. Cena: mój mąż był przekonany, że za "takie" nosidło zapłaciłam "na pewno więcej".
I jeszcze moje uwagi ogólne, może będą pomocne dla następnych osób zamawiających u Marty MT:
- zagłówek czy kapturek? - jeśli MT z zagłówkiem, kapturek właściwie nie jest konieczny- bardzo dobrze trzyma, nawet niepodwiązany, może w dłuższe trasy nam się przyda? Jeśli MT bez zagłówka- wtedy warto myśleć o kapturku
- długość pasów - warto się zastanowić dobrze, ja mam długie, bo chciałam, żeby MT pasował też na mojego męża i tatę, noszę póki co tylko ja i mnie trochę wkurzają, bo ze 3 razy się nimi owijam
* uwaga od mojego męża (kiedy nosiłam na plecach):
Cudnie podkreśla biustZ zachwytu nie mógł wyjść, normalnie MT dobrze działa na pożycie małżeńskie
I uwaga ode mnie: takie długie pasy owinięte kilka razy robią dobrą talięW ergonomiku nie da rady tego zrobić, bo nawet jak się ma ten brzuszek nieduży, to po dociągnięciu pasa biodrowego łatwo się robi pod taka "oponka"
Tym sposobem wyszło mi, że to MT świetnie modelujący sylwetkę![]()