Zobacz wyniki ankiety: JAK OCENIASZ MT WOOLLOOMOOLOO ?

Głosujących
63. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

0 0%
  • 2

0 0%
  • 3

0 0%
  • 4

9 14.29%
  • 5

54 85.71%
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 119

Wątek: MT Woolloomooloo (by marta-la)

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar ślimaczuś
    Miejscowość
    Radom / Warszawa

Domyślnie

Troszkę się ponosiliśmy więc mogę uczciwie napisać
    1. Wykonanie: super, bez żadnych niedociągnięć, rzetelna robota

2. Kontakt.
    Super, Marta spokojnie znosiła moje pomysły, mimo mojej wpadki (cit ) wykazała się cierpliwością

3. Materiały.
    Dobra jakość i ładne kolory, podoba mi się, że są mięciutkie a zarazem widać, że solidne

4. Wygoda.
    Mąż jest zachwycony i chyba nie trzeba więcej pisać Szczególnie, że raz sam z młodą sie wybrał bez mojej pomocy _ chusta to dla niego za duże wyzwanie

5. Komfort dla dziecka.
    Jak ją na plecy założyłam to śmiała się jak szalona więc chyba jej odpowiada

6. Cena.
    Jak dla mnie ok

Szkoda, że zdjęć nie mam, ale może uda się nadrobic
    Jaśnie Pan małżonek 25.07.2009 r., Angelika 09.11.2009 r. (*)

Umiesz liczyć licz na siebie

Chustofanka

Domyślnie

Do nas dziś dotarło Moje wymarzone domkowe MT

1. Wykonanie: bardzo staranne, estetycznie na wysokim poziomie, jakość rewelacyjna.
    2. Kontakt.
    Super ( będę się powtarzać ). Marta wietnie doradza i pomaga w podjęciu decyzji.

3. Materiały.
    Dobra jakość, żywe kolory, miłe w dotyku, mięciutkie, ale nie za miękkie

4. Wygoda.
    Po pierwszym noszeniu - wrażenia fajne. Szerokie pasy ani trochę nie wbijają się w ramiona. IMO na plecach fajniej niż w chuście.

5. Komfort dla dziecka.
    Dziś Igi strzelał mega marudę, ale w nosidle nie protestował

6. Cena.
    Adekwatna do jakości i włożonej pracy. Życzymy całego mnóstwa zamówień

... razem z MT dotarła do nas domkowa torba cudna Trochę czasu zajęła nam dyskusja nad jej pojemnością - jak wypróbujemy, napiszemy jak się sprawdza.

Jeszcze raz dziękujemy Marcie za profesjonalne podejście, nieocenione rady, przesympatyczne maile i za efekt końcowy

Martowe fotki:

http://pogodzinach7.blox.pl/2012/06/Mei-Tai-214.html
    Ostatnio edytowane przez makatka ; 29-06-2012 o 12:19
    Janek 04.2008, Ignaś 04.2011 - skarby dwa

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

I do mnie dziś dotarł ... Mój idealny, wymarzony celtycko- secesyjny MT !!!

1) Wykonanie- rewelacja. Marta naprawdę jest artystką i ma instynktowne wyczucie tego, co człowiekowi chodzi po głowie. Ja miałam konkretne preferencje, a Marta zrealizowała wszystko tak, że wcieliła me marzenie w idealny kształt- mam zgniłą zieleń z przebłyskami złota i kontrastującym paskiem turkusu, klimat o jaki mi chodziło... Ech, ja mogę tak długo ... Po prostu- na razie skorzystam z fotki Marty:

http://pogodzinach7.blox.pl/2012/06/Mei-Tai-215.html

Absolutnie nie oddaje ona urody oryginału, ale i tak widać, że jest piękny ...

Zwróćcie uwagę na kunsztowne ozdobne obszycie zgniłozielona nitką- nawet mój Stary się nim zachwycił .

2) Kontakt- absolutnie bez zarzutu . Sama przyjemność .

3) Materiały- solidne, naprawdę dobrej jakości. Dają poczucie, że o trudno zedrzeć .

4) Wygoda- cudnie wyściełane pasy- to się musi nosić wygodnie !

5) Komfort dla dziecka- Ala wbrew szumnym zapowiedziom, że "Ona będzie w elfikach się nosić, bo to dla Niej" z wrzaskiem opuściła nosidło, bo"Ojej, ojej, za wysoko, za wysoko!... "... Odwykła, bo dawno nie noszona .

Ale Piter- i w domu, i na spacerze siedział zachwycony i nad wyraz spokojny (a spokojny Piter to oksymoron ...). Czyli- super !

6) Cena- powtórzę za makatką: adekwatna do jakości i włożonej pracy.

Wielkie dla Marty i życzenia większej ilości czasu na szycie. Chętnych nie zabraknie na pewno .

Dziękuję Ci, Kochana. Nie dane mi było mieć idealnej chusty o jakiej marzyłam, kochałam takie jakie miałam. Ale MT dzięki Tobie mam idealnego !

Fotki w akcji wkleję, jak tylko będę miała.

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chustomanka Awatar Miśka

Domyślnie

Ja też już dostałam naszego miecia. Jest naprawdę bardzo ładny i bardzo starannie wykonany. Widac artystyczną rękę autorki. Nosi się cudnie. W ogóle nie czuc ciężaru dziecia.

Zamawiając, trochę obawiałam sie tego sztruksu, myślałam, że będzie sztywny. Tymczasem jest mięciutki i delikatny.

Ostatnio zaczepiła nas jakaś babka na ulicy i z niekłamanym zachwytem zaczęła krzyczec, że piękne nosidło mamy i jakiej to firmy, więc zareklamowałam Martę.

Jedyne co byłoby do poprawki, to pasy naramienne- dla mnie i męża są za krótkie i wiążemy na styk dosłownie. Ja jestem grubas, ale mąż szczupły raczej, więc myślę, że pewnie coś źle robię, może nie dociągam.

Ogólnie jestem BARDZO zadowolona.
    Ostatnio edytowane przez Miśka ; 15-07-2012 o 23:29

Kiedyś byłam Fabisią, ale się sama sobą znudziłam i zostałam miśką

Chustofanka

Domyślnie

Fabisiu to mogę oddać trochę moich ;P bo dla nas z kolei ciut za długie
    Janek 04.2008, Ignaś 04.2011 - skarby dwa

Chustomanka Awatar pelasia
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Od jakiegoś miesiąca używamy naszego MT od Marty, o, dokładnie tego:

http://pogodzinach7.blox.pl/2012/07/...ooloo-218.html

Mówiąc najogólniej - jesteśmy (my, tzn. ja, mąż- *patrz niżej, Stasiek i Kalinka) bardzo zadowoleni. Nosidło jest (i takie było moje założenie) przede wszystkim piękne , no może tylko wygoda jest ważniejsza.
    1. Kontakt: bardzo dobry, dużo c
    ierpliwości i podpowiedzi, dzięki czemu mam dokładnie takie nosidło, jakie chciałam (a nawet dowiedziałam się dokładniej, czego chcę)
    2. Materiały: fajny, porządny sztruks, wypełnienia pasów niby dość miękkie, ale naprawdę dobrze się sprawdzają, a już najbardziej zaskoczył mnie (na plus!) zagłówek- mimo że mamy jeszcze dopinany kapturek, to właściwie zagłówek sam też by wystarczył, bo naprawdę ładnie podtrzymuje główkę śpiącego dziecka, plus duży wybór naprawdę pięknych materiałów na panel
    3. Wykonanie: perfekcyjne , do najdrobniejszego szczegółu - nawet kolor nici wybierałam, sama na to nie wpadłam, a takie kontrastowe (czerwone na granacie) przeszycie bardzo fajnie wygląda
    4. Wygoda: tak, jak swego czasu myślałam, że MT nie może być tak wygodny jak nosidło ergonomiczne z mocno usztywnionym pasem biodrowym, tak z MT od Marty przekonałam się, że to naprawdę wygodne nosidło
    5. Komfort dla dziecka: ok, bardzo fajne są: zagłówek i wypełnienie pod nóżkami
    6. Cena: mój mąż był przekonany, że za "takie" nosidło zapłaciłam "na pewno więcej"
    .

I jeszcze moje uwagi ogólne, może będą pomocne dla następnych osób zamawiających u Marty MT:

- zagłówek czy kapturek? - jeśli MT z zagłówkiem, kapturek właściwie nie jest konieczny- bardzo dobrze trzyma, nawet niepodwiązany, może w dłuższe trasy nam się przyda? Jeśli MT bez zagłówka- wtedy warto myśleć o kapturku
    - długość pasów - warto się zastanowić dobrze, ja mam długie, bo chciałam, żeby MT pasował też na mojego męża i tatę, noszę póki co tylko ja i mnie trochę wkurzają, bo ze 3 razy się nimi owijam

* uwaga od mojego męża (kiedy nosiłam na plecach):
    Cudnie podkreśla biust Z zachwytu nie mógł wyjść, normalnie MT dobrze działa na pożycie małżeńskie

I uwaga ode mnie: takie długie pasy owinięte kilka razy robią dobrą talię W ergonomiku nie da rady tego zrobić, bo nawet jak się ma ten brzuszek nieduży, to po dociągnięciu pasa biodrowego łatwo się robi pod taka "oponka"

Tym sposobem wyszło mi, że to MT świetnie modelujący sylwetkę
    Ostatnio edytowane przez pelasia ; 17-08-2012 o 15:42 Powód: literówki

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Wiem że nie powinno się robić w wątkach z recenzjami OT ale chciałam wszystkim serdecznie podziękować za recenzję i Tobie pelasiu za uwagi. Uśmiałam się nieźle Nawet nie przypuszczałam że moje mt mogą mieć wpływa na pożycie
    Pasy faktycznie długie ale były robione pod kątem Twojego sporego taty Jeśli tata nie będzie nosił jednak, zawsze można je skrócić.
    Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam
    Marta

Uprawnienia umieszczania postów