Pokaż wyniki od 1 do 20 z 69

Wątek: Chusty rozpieszczają dzieci!

Mieszany widok

Chustomanka Awatar equidna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blabla0 Zobacz posta

ja im na to zawsze odpowiadałam "każdy miał swoją szansę wychowania dzieci tak jak uważał za słuszne. teraz ja mam ta szansę i to moja decyzja i moje dziecko"
    o to, to!
    dokładnie! ja też zawsze w ten sposób staram sie odpowiadac, choc w zasadzie i do rodziców i do teściów mam daleko, więc na szczęście, nikt moich kompetencji jako mamy nie podważa...

nie daj sie im i rób to co czujesz, olewając komentarze...jesteś przecież dla swoich dzieci najlepsza matką jaka moga miec
    Martyna, mama Janka (28.09.2009) i Kuby (19.12.2011)

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

zielona u mnie Rodzina moja kochana, a zwłaszcza moja Mama prawie codziennie raczy mnie komentarzami na temat tego jak to mój Synek jest już duży, a ja Go ciągle noszę - przecież w spacerówce widziałby więcej, przecież plecy sobie niszczę itd itp. Na początku walczyłam, broniłam swoich racji jak niepodległości, ale jako że moi Rodzice naszymi Dziećmi nie zajmują się wcale to teraz poprostu staram się łagodnie zmienić temat... nie powiem czasami jak mam gorszy dzień to mnie te komentarze wkurzają, albo dołują, ale co tam. Co do tematu Dwójki i ich wyprzytulania, obdzielenia sobą - jak urodził się Jasio przez pierwsze 2 miesiące non stop miałam wyrzuty sumienia - jak się zajmowałam Manią to że nie Jasiem, jak Jasiem to że nie Manią... potem mi przeszło. Jak Marysia była malutka była w dużej mierze bez problemowa, nie miała takiej dużej potrzeby fizycznego kontaktu, łatwo sama się odstawiła od piersi, wolała zabawy i czytanie niż długie przytulanki. Jasiek jest zupełnie inny, nawet teraz jak zaczyna chodzić uwielbia być noszony w chuście, jak się sam bawi to co jakiś czas przychodzi do mnie podciąga mi bluzkę do góry, przytula się do mojego brzucha i zadowolony wraca do swojej zabawy. Manię nosiłam krótko jak była mała (nie miałam chusty z prawdziwego zdarzenia i nie spotkałam nikogo kto by mnie wkręcił w chustowanie, poza tym Mania naprawdę zajmowała się dużo czasu sobą i przytulanie bez chustowe Jej wystarczało), teraz czasem Ona zazdrości Jaśkowi a że jest lekka to noszę Ją od czasu do czasu na plecach i mamy z tego kupę radości obydwie - na Niej nauczyłam się plecaków Jaśkowi poświęcam siłą rzeczy dużo więcej czasu w dzień i Marysia sobie rekompensuje ten czas i bliskość w nocy - od jakiegoś czasu poprostu przychodzi nocą do nas do łóżka i się we mnie wtula. Janko wyprzytulany chustowo w dzień w nocy śpi spokojnie w swoim łóżeczku, chyba że ma gorszy czas to śpimy wszyscy razem... Wszystko Ci się poukłada, trzeba tylko trochę czasu i dania sobie prawa do cieszenia się macierzyństwem tak po swojemu, tak jak czujesz że powinno być

Uprawnienia umieszczania postów