Co lepiej zmiekczy pieluchy w pralce?
Soda czy kwasek?
Bo w kazdym watku inne opinie i sie mozna pogubic![]()
Nie wiem co zmiękczy w pralce, ale ja moczyłam pieluchy w roztworze kwasku i później prałam juz bez niczego i zawsze były miekkie - i bambusowe i konopne i mikrofibra.
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
chyba bardziej kwasek. soda wybiela - bardziej jako odplamiacz. albo spróbuj raz w tym uprac a raz w tym i zobaczysz![]()
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
rzufik - kwasek tez wybiela i to dość mocnotzn. zależy jakie stężenie zrobisz.
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Z tego co pamiętam, to kwasek jest od odkamienienia i pozbycia się złogów (co sprawi, że pieluszki będą bardziej miękkie) - nie dodaję do pralki, bo boje się o gumowe uszczelki, moczę w nim... a soda dodana do prania sprawi, że... woda będzie miękka i pieluszki po praniu w niej wyjdą bardziej miękkie... więc i kwasek i soda! HA!
Ja moczyłam - rozpuszczałam kwasek w bardzo gorącej wodzie i moczyłam w nim pieluchy