Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Romby didymosa

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie Romby didymosa

Zaznaczam, że użyłam szukaja!! I nie znalazłam osobnego wątku dotyczącego rombów

A chciałabym wiedzieć, czy są tu jakieś wielbicielki tego wzoru...bo do mnie leci własnie Paul, z którego szyta będzie kółkowa, w stosiku mam juz staruszka Jonasa, no i marzy mi się Elise, w którego miałam przyjemność motać sie podczas ostatniego kursu na doradcę

Właściwie - podoba mi się w tych chustach wszystko - to, że są 3 kolory, które z każdej strony są w innych miejscach. Podoba mi się ten geometryczny, uporządkowany wzór. Podoba mi się grubość i nośność. Są takie jakieś...gładkie i zarazem miękkie w dotyku...Podoba mi się zestawienie kolorystyczne - czyli kombinacja turkusu, niebieskiego, szarego i różowego. Kolorystycznie nie rusza mnie tylko Jakob, chociaż jak tak teraz na niego patrzę to brzydki nie jest...
    No jak dla mnie romby to bajka po prostu. Moje niedawne chustowe odkrycie

a to przecież zwykły bawełniany standardzik didymosa jest, niby takie nic - wczesniej w ogóle na te chusty uwagi nie zwracałam.

A jakie są Wasze spostrzezenia?
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

mamru
    Guest

Domyślnie

to już chyba wiem, kto mi wyjął z koszyka paula w ekosieci
    zawsze marzyłam o rombach, nawet miałam kupić od szokam ale za późno się zorientowałam, ale kto wie, może jeszcze uda mi się mieć jakieś romby

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

romby sa absolutnie cudowne. zasługują na oddzielny wątek
    miałam bawełniane, teraz mam jedwab (szmata cud).
    jak się dokopię do zdjęć, to wrzucę.

są gładkie i miękkie i chociaż wydawało mi się, że wolę chusty szorstkie to tę gładkość rombianą jakoś szczególnie doceniam.
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    to już chyba wiem, kto mi wyjął z koszyka paula w ekosieci
    zawsze marzyłam o rombach, nawet miałam kupić od szokam ale za późno się zorientowałam, ale kto wie, może jeszcze uda mi się mieć jakieś romby
    jam to się, nie chwaląc, sprawił-a

Cytat Zamieszczone przez aliona Zobacz posta
    romby sa absolutnie cudowne. zasługują na oddzielny wątek
    miałam bawełniane, teraz mam jedwab (szmata cud).
    jak się dokopię do zdjęć, to wrzucę.

są gładkie i miękkie i chociaż wydawało mi się, że wolę chusty szorstkie to tę gładkość rombianą jakoś szczególnie doceniam.
    aliona, wrzuć koniecznie. ja niestety nie mam już kogo nosić, bo młodsza na widok chusty ucieka z wrzaskiem, a z lalą to tak głupio się na zdjęciach chustą chwalić
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/

mamru
    Guest

Domyślnie

jeśli Ci się znudzi to pamiętaj o mnie!
    i fotki koniecznie!

Chusteryczka Awatar witbor
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Przyznam, że też bardzo zawsze lubiłam romby. Miałam tylko co prawda bawełniane - kiedyś - przy Mai - Elise (potem sprzedałam, trochę żałuję, ale nie umiem trzymać czegoś, co jest mi niepotrzebne, ale przepiękne ma kolorki IMO), Franka nosiłam w Paulu, ale takim starszym, bez zaznaczonego środka. Paul jeszcze poleguje w szafie, ale już mało noszę w chuście, bo raczej nosidłowa jestem, a i plecy już nie te

I miłością platoniczną darzę romby jedwabne
    Wanda, mama Zofii, Malwiny, Mai, Franka, Antka, Marysi i Józefka oraz Anieli (6tc) i Szymona (17tc)

Chustofanka

Domyślnie

Dawno, dawno temu miałam jonasa. Lubiłam go za wszystko- geometryczny wzór, kolor(cudne niebieskości po jednej stronie i turkusy z drugiej), fakturę(zbita, mięsista, ale jednocześnie miękka, flanelkowata nawet) i solidny udżwig. Wizualnie podoba mi się jeszcze julian, ale jakoś nie było okazji ...

demona
    Guest

Domyślnie

Romby jedwabne to jest cud szmata!!! Jedyna wada dla mnie to blade kolory, ja lubię wyraziste a nie lubię farbowanek. Więc doopa;(

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marciula Zobacz posta
    Czy żakard jest "mięksiejszy" niż bambus LL? Czyli julian jest rombem zwany?
    LL z bambusem ciągnie się jak guma. dociągnięcie go wymaga albo sprej wprawy albo sporego wysiłku.

Julian jest jedną z kilku chust (Didymosa) w romby.

Chustoholiczka Awatar Marciula
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

LL bambusa już mam - ćwiczyłam na nim na warsztatach chustowych i bardzo mi przypasował, nie miałam problemów z dociąganiem. Dlatego pytam jak do niego można jonasa/juliana/w romby porównać
    Zdecydowałam i jutro go odbieram, cena bardzo atrakcyjna, kolory beżowe mi odpowiadają, więc nie potrafię się powstrzymać ale czy dam sobie z nim radę? Kurczę, tak po omacku te chusty wybieram, ale chyba lepiej kupić i sprawdzić niż potem żałować...

Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

LL bambusa już mam - ćwiczyłam na nim na warsztatach chustowych i bardzo mi przypasował, nie miałam problemów z dociąganiem. Dlatego pytam jak do niego można jonasa/juliana/w romby porównać
    Zdecydowałam i jutro go odbieram, cena bardzo atrakcyjna, kolory beżowe mi odpowiadają, więc nie potrafię się powstrzymać ale czy dam sobie z nim radę? Kurczę, tak po omacku te chusty wybieram, ale chyba lepiej kupić i sprawdzić niż potem żałować...
    ale jonas nie jest beżowy tylko turkusowo-zielono-niebieski ....

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Właśnie dlatego mnie te wszystkie wątki mylą i nie mogę dojść co jest o czym jak nie ma zdjęć... Ale rozumiem, że tutaj co do noszenia chusty barwa nie ma większego znaczenia w sprawie jakości?
    Będę wdzięczna za opinie o julianie. Oraz pomoc w podjęciu decyzji czy go kupić czy nie - bo nie chciałabym, aby leżał u mnie nieużywany....

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez truscaffka Zobacz posta
    ale jonas nie jest beżowy tylko turkusowo-zielono-niebieski ....
    ba! chyba żadne romby nie są beżowe
    chyba, że odbarwiane...

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Julian bardziej szary niż beżowy, tylko zamieszanie robię...

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Julian bardziej szary niż beżowy, tylko zamieszanie robię...
    Miałam Juliana - jest ewidentnie szary Bambusa LL też miałam. Bambus bardziej miękki. Poza tym obie chusty fajne Spróbuj i oceń sama.

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Julian już u mnie, nieco "twardy" jest mimo wcześniejszego użytkowania. Na sucho w kieszonce ponosiłam chwilę lalkę córki, bo na chuścioszka muszę jeszcze chwilę poczekać cieszę się z zakupu jak tylko ponoszę w nim dłużej "prawdziwy" wkład to napiszę swoje spostrzeżenia.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Julian już u mnie, nieco "twardy" jest mimo wcześniejszego użytkowania. Na sucho w kieszonce ponosiłam chwilę lalkę córki, bo na chuścioszka muszę jeszcze chwilę poczekać cieszę się z zakupu jak tylko ponoszę w nim dłużej "prawdziwy" wkład to napiszę swoje spostrzeżenia.
    A ciekawe, w czym był prany.

Uprawnienia umieszczania postów